Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κινεζικό πυρηνικό υποβρύχιο και έξι πολεμικά πλοία πηγαίνουν στη Συρία

Ετοιμάζεται να αποπλεύσει για τα συριακά παράλια και άλλο κινεζικό αεροπλανοφόρο

Με έναν τρόπο πιο διακριτικό, ακόμη και από την δρομολόγηση των ρωσικών μαχητικών στη Συρία, η Κίνα συνεχίζει να ενδυναμώνει την στρατιωτική παρουσία της κοντά στις συριακές ακτές. Τέσσερα (4) πλοία του πολεμικού κινεζικού ναυτικού ήδη βρίσκονται πλησίον του λιμανιού της Ταρτούς στη Συρία. Δύο άλλα πολεμικά πλοία της Κίνας έχουν καταπλεύσει στα ανοιχτά της Λαττάκεια.

Βέβαια το πιο εκπληκτικό είναι η επιβεβαιωμένη παρουσία τουλάχιστον ενός πυρηνικού υποβρυχίου κατηγορίας Jin (Type 094) στην ίδια περιοχή. Ο συγκεκριμένος τύπος (Type 094) δεν είναι πολύ αθόρυβο συγκριτικά με άλλα πυρηνικά υποβρύχια που διαθέτουν άλλες πυρηνικές δυνάμεις και κάποιοι αναλυτές της περιοχής αναρωτιούνται πως γίνεται ένα τέτοιο υποβρύχιο που είναι επανδρωμένο με 12 βαλλιστικούς πυραύλους (SLMB) JL-2 με βεληνεκές που κυμμαίνεται μεταξύ 7300 και 8000 χλμ να μην εντοπίστηκε από την πληθώρα των δορυφόρων, σταθμών υποκλοπής τηλεπικοινωνιών, drones και στρατιωτικά αναγνωριστικά αεροσκάφη που επιθεωρούν την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή...

Η Κίνα δεν υπολογίζει να σταματήσει στο σημείο αυτό και οι σχετικές πληροφορίες (αν και ανεπιβεβαίωτες ακόμη) δημιουργούν ανησυχία σχετικά με τις προθέσεις του Πεκίνου που φέρεται να προσανατολίζεται να στείλει και ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο το Mao Tsé-Tung (θεωρητικά υπό ναυπήγηση με ένα ακόμη αεροπλανοφόρο), στα ανοιχτά της Συρίας για ένα "ταξίδι εγκαινίων".

Καταληκτικά, πηγές που βρίσκονται κοντά στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρουν μια ενδεχόμενη συμμετοχή κινέζικων μαχητικών στην επιχείρηση των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιεί η Ρωσία κατά διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων στην Συρία.

To συριακό πρακτορείο ShamTimes με δημοσίευμά του στις 03/10/2015 επικαλούμενο ιταλικό δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι η Κίνα θα αναπτύξει στρατιωτική δράση στη Συρία για πρώτη φορά!
Ο στρατός της Κίνας που είναι ο μεγαλύτερος στρατός του κόσμου και ο πιο καλά οργανωμένος, εκπαιδευμένος κι εξοπλισμένος, ανησυχεί την Ευρώπη και την Αμερική, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η ιταλική πηγή τονίζει ότι αυτή η κινητικότητα της Κίνας βασίζεται στην στρατιωτική συνθήκη συμμαχίας που έχει συνάψει με τη Ρωσία για την από κοινού αντιμετώπιση των δύο στρατών στο εξωτερικό προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους όταν αυτά θίγονται αλλά και για την προστασία της παγκόσμιας ειρήνης.

Το ιταλικό μέσο liberoquotidiano στις 2 Οκτώβρη, όπως και άλλα μέσα νωρίτερα, ανέφεραν ότι η Κίνα στέλνει στη Συρία αεροπλανοφόρο, αεροπορική δύναμη και 1.000 πεζοναύτες για να υποστηρίξουν τη ρωσική επιχείρηση.

Πηγή DimpeNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]