Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συριακές Ε.Ε.: “Μέλη του ISIS μεταφέρονται από Συρία στην Υεμένη με αρωγό την Τουρκία”

Πηγή Πρακτορείο FARS
Μετάφραση - Απόδοση "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων ταξίαρχος Άλι Μαϊχούμπ προέβη σήμερα σε ενημέρωση, σύμφωνα με την οποία, στις 26 Οκτωβρίου, πάνω από 500 μέλη του ISIS μεταφέρθηκαν από τη Συρία στην Υεμένη με τέσσερα αεροσκάφη προερχόμενα από Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Σύριο ταξίαρχο, δύο από τα αεροπλάνα αυτά ανήκουν σε τουρκικές αερογραμμές, ένα σε αεροπορική εταιρεία του Κατάρ και ένα σε εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
"Βάσει πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους οι συριακές μυστικές υπηρεσίες, τα τέσσερα αεροσκάφη που προέρχονταν από την Τουρκία προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Άντεν στην Υεμένη, την ίδια μέρα (26 Οκτωβρίου). Στα αεροσκάφη, δύο από τα οποία ήταν τουρκικών αεροπορικών εταιρειών, επέβαιναν περισσότεροι από 500 τρομοκράτες μισθοφόροι του ISIS, που φυγαδεύθηκαν από τη Συρία για να σωθούν από τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις",
δήλωσε ο Μαϊχούμπ.

Ο εκπρόσωπος των Συριακών Ε.Ε. πληροφόρησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι αξιωματικοί των συμμαχικών δυνάμεων υπό την σαουδαραβική ηγεσία που μετέχουν ενεργά στις επιχειρήσεις στην Υεμένη συναντήθηκαν με τζιχαντιστές του ISIS στο αεροδρόμιο του Άντεν.

Ο Σύριος ταξίαρχος διευκρίνισε:
“Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτουμε, οι τζιχαντιστές κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Οι μισθοφόροι του ISIS συναντήθηκαν με αξιωματικούς του συνασπισμού υπό την Σαουδική Αραβία, οι οποίοι τους οδήγησαν εκτός του αεροδρομίου του Άντεν, χωρισμένους σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα προωθήθηκε στην πόλη αλ-Μπαμπ της επαρχίας Μαντέμπ της Υεμένης, η δεύτερη στο Μάριμπ, ενώ η τρίτη μετέβη στις σαουδαραβικές επαρχίες Τζαζάν και Άσιρ”.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με τις προθέσεις των συμμαχικών δυνάμεων και τον λόγο μετάβασης των τζιχαντιστών εκεί, ο Σύριος ταξίαρχος απάντησε:
“Οι τζιχαντιστές αναμένεται ότι θα λάβουν μέρος στις υπό εξέλιξη στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπου οι χερσαίες δυνάμεις του συνασπισμού έχουν υποστεί πρόσφατα σοβαρές απώλειες σε συγκρούσεις με τους αντάρτες Χούτι”.
Kαι υπογράμμισε:
“Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δράσεις που αποσκοπούν στη μεταφορά τζιχαντιστών του ISIL από τη Συρία πρόκειται να συνεχιστούν άμεσα”.
Εκατοντάδες τρομοκράτες, μέλη του ISIS και του μετώπου αλ-Νούσρα, εγκατέλειψαν τα πεδία μαχών στη Συρία μετά από ένα αυξανόμενο κύμα κοινών στρατιωτικών επιθέσεων του Συριακού Στρατού και των δυνάμεων της Χεζμπολάχ του Λιβάνου σε όλη την συριακή επικράτεια, και ιδιαίτερα μετά από τις πρόσφατες εντατικές επιδρομές της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]