Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H δύση "ψήνει" ατύχημα με πολεμικά αεροσκάφη στην Συρία...;

Πεντάγωνο: Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και μαχητικά της συμμαχίας των αμερικανών σε απόσταση αναπνοής στον εναέριο χώρο της Συρίας

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που επιιχειρούν στη Συρία πέταξαν σε απόσταση αναπνοής από συμμαχικά εροσκάφη του αντιτρομοκρατικού συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ.

Το θερμό επεισόδιο έγινε το Σάββατο στις 10 Οκτώβρη και το αποκαλύπτει τώρα ο εκπρόσωπος του αρχηγείου έδρας της συμμαχίας ο στρατηγός Steve Warren.
Τα ρωσικά μαχητικά και αυτά της αμερικανικής συμμαχίας ήρθαν σε τέτοια απόσταση μεταξύ τους που είχαν οπτική επαφή. Κανένα επεισόδιο δεν σημειώθηκε.
«Ένα ζευγάρι ρωσικά μαχητικά ήρθαν σε οπτική επαφή με αυτά της συμμαχίας. Υπήρξε αναγνώριση. Οι πιλότοι αντέδρασαν με ενδεδειγμένο τρόπο και συνέχισαν να επιτελούν τα καθήκοντά τους» 
φέρεται να δήλωσε ο υπεύθυνος του αμερικανικού συνασπισμού σύμφωνα με το ειδησεογραφικό RIA Novosti.

Το Πεντάγωνο δια του εκπροσώπου του σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα οι 2 χώρες να εργαστούν από κοινού για την θέσπιση πιο αυστηρών πρωτοκόλων ασφάλειας στη χώρα που μαστίζεται από τον πόλεμο.

Στον αντίποδα αυτών των εξελίξεων ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι αναποτελεσματικότητα του αμερικανικού συνασπισμού στη Συρία εξηγείται από την έλλειψη διασαφηνισμένων στόχων (Dni.ru).Και συνέχισε ακόμη πιο δεικτικός.Αναρωτήθηκε:
"H δύση και οι σύμμαχοί τους οφείλουν νά αποφασίσουν αν ο σκοπός τους είναι να αεξαλείψουν τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους ή να χρησιμοποιήσουν τους εξτρεμιστές για να πετύχουν τους πολιτικούς τους στόχους. Μήπως ο δεδηλωμένος σκοπός τους δεν είναι τόσο ειλικρινής; Μήπως είναι η αλλαγή του καθεστώτος;», 
αναρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου στην ρωσική τηλεόραση NTV.
"Το ότι είναι τόσο διστακτικοί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι ενδεχομένως εξακολουθούν να θέλουν να παραμείνει η κατάσταση ως είχε ώστε να συνεχίζουν το έργο τους τις εξτρεμιστικές ομάδες με απώτερο σκοπό την αποδυνάμωση των κυβερνητικών δυνάμεων; 
Υπάρχει κάποια απάντηση σε αυτό το ερώτημα;"
Ο Λαβρόφ συσχέτισε αυτές τις οργανώσεις με τη συριακή αντιπολίτευση και ουσιαστικά μίλησε για εργαλειοποίησε τους από τις ΗΠΑ για να αποδυναμώσουν τον Άσαντ.

Σε ανύποπτο χρόνο ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊζάλ Miqdad είχε δηλώσει ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία είναι πιο αποτελεσματικές από αυτές της διεθνούς συμμαχίας.

Πηγή DimpeNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]