Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ουγγαρία: Καλεί τους εφέδρους για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό

Θα καλύψουν κενά που δημιουργούνται σε στρατιωτικές μονάδες

Τις εφεδρείες καλεί το υπουργείο Άμυνας της Ουγγαρίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τους πρόσφυγες στα σύνορά της.

Σε πρώτη φάση, οι εφεδρείες θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται σε μονάδες, λόγω της μετακίνησης στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων στα σύνορα με τη Σερβία, ωστόσο, δεν αποκλείεται να αναπτυχθούν και σε άλλα σημεία.

Χιλιάδες σύροι πρόσφυγες συνεχίζουν τις προσπάθειες να διασχίσουν τα σύνορα με την Κροατία, παρά τις προσπάθειες σλοβένων και κροατών να τους εμποδίσουν.

Την ίδια ώρα:

  • Μετανάστης πέθανε από ηλεκτροπληξία στη σύραγγα της Μάγχης. Είναι ο δέκατος που πεθαίνει από τα τέλη Ιουνίου. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να σκαρφαλώσει στην οροφή ενός τρένου στην προσπάθειά του να φτάσει στην Βρετανία.
  • Η πρώτη οικογένεια προσφύγων από τη Συρία εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα στο Βατικανό, μετά την υπόσχεση του Πάπα Φραγκίσκου να φιλοξενήσει δύο οικογένειες προσφύγων στις δύο ενορίες του μικρού κράτους, ανακοίνωσε το Βατικανό.
  • Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε ότι δεν θα αφήσει τις βαλκανικές χώρες να αντιμετωπίσουν μόνες τους την προσφυγική κρίση. Μιλώντας στη Βουλή της ΠΓΔΜ είπε ότι «δεν είστε πάρκινγκ για πρόσφυγες, είστε και εσείς θύματα της κατάστασης και δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας». Θα επισκεφθεί τα σύνορα με την Ελλάδα το Σάββατο.
  • Ο γάλλος πρωθυπουργός είπε ότι η ΕΕ πρέπει να ελέγξει τα σύνορά της, αλλιώς θα αμφισβητηθεί η Συνθήκη Σένγκεν.
  • Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί έως 1.500 πρόσφυγες, όπως ορίζει η συμφωνία του Ιουλίου για ανακατανομή 40.000 προσφύγων από Ιταλία και Ελλάδα. Η πρόεδρος Σιμονέτα Σομαρούγκα σημείωσε ότι δεν αναμένεται μεγάλη προσέλευση προσφύγων και ότι οι συνοριοφύλακες βρίσκονται σε ετοιμότητα για αύξηση των ελέγχων -εάν χρειαστεί.
Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]