Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο απόγειο ο καιροσκοπισμός και η υποκρισία των Ελλήνων πολιτικών!

Γράφει ο Θεοφάνης Θ. Γκατζής 

Ενώ η χώρα μας βρίσκεται προ των πυλών της τρίτης εκλογικής αναμέτρησης, εντός ενός έτους, το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αποδεικνύεται εκ νέου, ότι είναι κατώτερο των κρίσιμων για τη χώρα μας περιστάσεων και προσπαθεί να υφαρπάξει για ακόμα μια φορά την ψήφο του ελληνικού λαού.

Κατά πρώτιστο λόγο ας ξεκινήσουμε από τα πρώην συγκυβερνώντα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ). Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ πριν λίγο καιρό, υπερψήφισε το τρίτο επαίσχυντο μνημόνιο, παρότι διακήρυττε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα διαγράψει το δημόσιο χρέος, ομιλεί προεκλογικά ότι αν λάβει εκ νέου την κυβερνητική εντολή θα αλλάξει το μνημόνιο προς το καλύτερο, γνωρίζοντας ότι αυτό είναι ανέφικτο καθώς έχει δεσμευτεί ενώπιον των δανειστών, ότι θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το μνημόνιο και έπεται, το Φθινόπωρο, η ψήφιση από τη νέα Βουλή των επόμενων βάρβαρων μέτρων! Μέτρα που θα περικόπτουν τις συντάξεις και θα μειώνουν, μέσω φορολόγησης, σημαντικά το αγροτικό εισόδημα!

Επίσης,οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο νέο μνημόνιο, ενώ πριν τις εκλογές του προηγούμενου Γενάρη υποστήριζαν σθεναρά ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια και θα διαγράψουν το παράνομο, επαχθές και επονείδιστο χρέος και χαρακτήριζαν όσους ψήφιζαν τα μνημόνια ως γερμανοτσολιάδες και προδότες τώρα δηλώνουν, άκουσον - άκουσον, ότι δεν ψήφισαν μνημόνια και, ότι θα προσπαθήσουν να το καταργήσουν, ενώ ενδιαφέρονται για την ιδιωτική πρωτοβουλία, όταν στο νέο μνημόνιο προβλέπεται αύξηση των φορολογικών συντελεστών των ελεύθερων επαγγελματιών.
Πρόκειται για τον απόλυτο πολιτικό εμπαιγμό. Η μόνιμη επωδός των άνω κομμάτων είναι, ότι αναγκάστηκαν να υπογράψουν τα μνημόνια, γιατί ελλόχευε ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, υιοθετώντας το επιχείρημα των κομμάτων (ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ) που είχαν ψηφίσει τα προηγούμενα δύο μνημόνια!

Επιπρόσθετα, η ΝΔ που έχει καίρια ευθύνη για τη μεγαλύτερη πτώση, κατά 25%, ΑΕΠ χώρας της Δύσης από τη μεγάλη κρίση του 29, που οδήγησε στην καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων ενώ δεν υλοποίησε, το διάστημα που ήταν στη κυβέρνηση, τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας (εκσυγχρονισμός δημόσιας διοίκησης, σταθερό φορολογικό πλαίσιο, πάταξη φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής) εμφανίζεται σαν να είναι από παρθενογέννηση και να είναι φορέας νέων αλλαγών.
Φέρεται σαν να μην είναι συνυπεύθυνη για τη νέα αδιέξοδη πολιτική που θα ακολουθηθεί και θα διαλύσει τα μικρομεσαία εισοδήματα, καθώς προ ολίγων ημερών υπερψήφισε το νέο βάρβαρο μνημόνιο ενώ προηγουμένως προέτρεπε τον πρωθυπουργό να φέρει προς ψήφιση μια οποιαδήποτε συμφωνία!
Ακόμη, δεν προχώρησε στην περιβόητη πολιτική κάθαρση παραπέμποντας στις καλένδες τις περιβόητες λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργο κ.α). Ειδικά, υπόσχεται ψευδώς, στους αγρότες ότι δεν θα τους φορολογήσει, ενώ το νέο μνημόνιο προβλέπει δυσβάστακτα μέτρα για τους αγρότες. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να αγνοούμε, ότι το με το νέο μνημόνιο η ΝΔ ψήφισε τον τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ για τους αγρότες.

Ακόμη, τα άλλα δύο κόμματα, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, που υπερψήφισαν το νέο μνημόνιο και προέτρεπαν τον πρωθυπουργό να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση μια οποιαδήποτε συμφωνία διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού προκειμένου να συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση και να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τις επιταγές του νέου μνημονίου, ενώ τώρα υπόσχονται ότι θα προσπαθήσουν να ελαφρύνουν τους όρους του νέου μνημονίου!

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι, ο καιροσκοπισμός, η υποκρισία του πολιτικού συστήματος και ο εμπαιγμός του λαού από αυτό έχει φθάσει στον ύψιστο βαθμό συμβάλλοντας στην περαιτέρω απαξίωση της πολιτικής στα όμματα του κόσμου. Επιπρόσθετα, παρατηρώντας κάποιος τις δηλώσεις των πολιτικών των άνω κομμάτων νιώθει, ότι νομίζουν πως απευθύνονται σε άτομα χωρίς κρίση και λογική!
Ο Ελληνικός λαός επιβάλλεται να τιμωρήσει με την ψήφο του τα άνω κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) που τον εμπαίζουν και να επιλέξει κομματικούς σχηματισμούς που είναι φορείς μιας άλλης οικονομικής πολιτικής και μπορεί να φέρουν την ελπίδα στην πατρίδα μας!

Θεοφάνης Θ.Γκατζής
Οικονομολόγος-Διεθνολόγος
Μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Mέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας
Email:theofanis28@gmail.com
ethnikosagwn.blogspot.gr
Facebook: Θεοφάνης Γκατζής



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]