Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί είναι "βουβές" αυτές οι εκλογές...

Μην βιαστείτε να κάνετε προβλέψεις. Γιατί αυτή τη φορά οι εκλογές θα είναι... βουβές. Το ίδιο και οι μετεκλογικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Μοιάζουν με απλά μαθηματικά. Ο λόγος αφορά στα ποσοστά των κομμάτων, όπως προκύπτουν από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε ενδεχόμενο να μην καταγράψει απώλειες 5-6 ποσοστιαίων μονάδων μετά το επταμηνο που προηγήθηκε και το μνημόνιο που υπογράφηκε, όπως υπογράφηκε; Σε καμία περίπτωση.

Αν σ' αυτή την αναμενόμενη φθορά, προστεθεί και η απώλεια άλλων 4-5 μονάδων προς την πλευρά της Λαϊκής Ενότητας του Π. Λαφαζανη, τότε αμέσως - αμέσως προκύπτει μια μείωση του ποσοστού σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου της τάξης των περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων. Και κάπως έτσι προκύπτουν τα δημοσκοπικα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών που δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ένα ποσοστό που κινείται μεταξύ. 21% και 25%. Και κάπως έτσι έχει μετατραπεί σε θρίλερ το αποτέλεσμα της κάλπης στις 20 Σεπτεμβρίου.

Και όσοι σπεύσουν να προκαταλάβουν την πρωτιά του - ακόμα και υπ' αυτές τις συνθήκες - καλό θα είναι να κρατήσουν μια "πισινή". Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, τίποτα δεν θα πρέπει θεωρείται σίγουρο και δεδομένο πλέον. Γιατί, όπως πολύ σωστά υποστηρίζουν σχεδόν όλοι οι δημοσκοποι, αυτές οι εκλογές θα είναι πράγματι "βουβες".

Αυτό είναι το ένα βασικό ζητούμενο της συγκεκριμένη κάλπης. Το άλλο έχει να κάνει με το αποτέλεσμα που πραγματικά συμφέρει στη χώρα να προκύψει το βράδυ εκείνης της Κυριακής. Εννοείται ότι το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας δεν υπάρχει ούτε στα πιο τρελά όνειρα του κ. Αλέξη Τσίπρα. Άλλο το τι λέει "προς τα έξω". Αρα πάμε κατευθείαν σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Κι εδώ το ενα μεγάλο ερώτημα είναι από ποιους. Το άλλο μεγάλο ερώτημα είναι αν θα μπορούσαμε να μιλάμε ακόμα και για κυβέρνηση "μεγάλου" συνασπισμού. Δηλαδή, με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Προσοχή, οι απαντήσεις, τόσο στο ένα όσο και στο άλλο, δεν είναι ούτε εύκολες ούτε αυτονόητες, όπως ενδεχομένως πολλοί να πιστεύουν. Γι αυτό και μην βιαστείτε να τις δώσετε. Σας το ξανάπαμε: αυτές οι εκλογές θα είναι "βουβες". Το ίδιο και οι μετεκλογικές εξελίξεις που θα δρομολογήσουν...

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εάν νομίζεις οτι ετσι σκέφτονται και ελπίζουν και νομιζουν οι αληταραδες Ελληνοφωνοι που παριστάνουν τους πολιτικούς , εισαι μακρυα νύχτωμενος .
    Δρομολογημένη η Εθνοκτονια και γενοκτονια μας .
    Οτι τους λένε κάνουν και οτι τους λένε σας λένε , και εςεις ψηφίζετε κάποιους απο τους 301 Εθνοπροδοτες νομίζοντας οτι τούτη την φορα θα σας σωσουν !
    ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ....
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΛΩΤΣΕΣ , ΑΥΤΟΙ , Η , ΕΣΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]