Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνας υπουργός ομολογεί διέλευση τζιχαντιστών από την Ελλάδα στην Ευρώπη

Χώρος διέλευσης τζιχαντιστών κατάντησε
η Ελλάδα από την κυβέρνηση Τσίπρα


Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: "Μέχρι πριν λίγες ημέρες ξέραμε ότι ο αριθμός των προσφύγων που φτάνει στο νησί καθημερινά ήταν κατά μέσο όρο γύρω στις 2.500. Τώρα πλέον είναι τόσοι πολλοί, που αδυνατούμε να τους υπολογίσουμε''!
Επιβεβαίωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ότι υπάρχει ενδεχόμενο να βρίσκονται τζιχαντιστές ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα μας.

«Θα ήταν ανόητο να πει κανείς όχι» είπε ο κ. Μουζάλας στην εκπομπή LIVEU στο STAR για να συμπληρώσει: «Νομίζω ότι οι πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ευρωπαϊκών κρατών λένε ότι είναι πιθανόν ένας μικρός αριθμός να έχει περάσει στην Ευρώπη».

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον ίδιο δεν είναι αυτό το πρόβλημα: «Έχουν πολλούς Ευρωπαίους τζιχαντιστές. Εδώ συμβαίνει, το αντίθετο: από εδώ φεύγουν και πάνε εκεί».

Όπως σημείωσε επίσης αυτοί που έρχονται στις βάρκες από τις όχθες της Μικράς Ασίας είναι «το 60% Σύροι της μεσαίας τάξης που φεύγουν τρέχοντας μπροστά στον ISIS, το 20% Αφγανοί πρόσφυγες και μετανάστες και ένα 20% οι λεγόμενοι “παράνομοι”, χωρίς χαρτιά».

Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε και στο θάνατο του 3χρονο Αϊλάν στις όχθες της Αλικαρνασσού: «Αγαπάει κανείς πάρα πολύ εύκολα το νεκρό παιδάκι και τη φωτογραφία του. Πρέπει , όμως, να αγαπήσει το ζωντανό προσφυγάκι και όχι τη φωτογραφία του πεθαμένου, ακριβώς για να μην υπάρξει» είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα, είμαστε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Θέλουμε να απαλύνουμε την κατάσταση» είπε ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι «στις επόμενες 10 μέρες θα φεύγουν περίπου 4.000 με 5.000 άνθρωποι την ημέρα από τη Μυτιλήνη αλλά και άλλα νησιά».

«Το πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, εμείς πρέπει να φροντίσουμε να μην ανάψει η πυρκαγιά» είπε ο ίδιος, παραδεχόμενος με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως οι εικόνες που βλέπει δεν είναι καινούργιες αλλά «είναι κακό πράγμα και εντελώς διαφορετικό να βλέπεις στην πατρίδα σου αυτό που έχεις δει στο Λίβανο».





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]