Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

28 ρωσικά μαχητικά και η αλλαγή στάσης των ΗΠΑ πανικοβάλλουν την Άγκυρα

Ρωσία και ΗΠΑ “αδειάζουν” την Τουρκία στην υπόθεση της κρίσης στη Συρία, προκαλώντας τεράστια ανησυχία στην Άγκυρα

Η Μόσχα αποδεδειγμένα πλέον έχει εμπλακεί στην πολεμική σύγκρουση της Συρίας έχοντας στείλει 28 αεροσκάφη της (4 μαχητικά Su-30, 12 αεροσκάφη Su-24 και 12 ε αεροσκάφη Su-25).

Η Ουάσινγκτον μέσω του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, κάλεσε τη Ρωσία σε διάλογο για την από κοινού επίλυση του συριακού προκαλώντας πανικο στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν στη Μόσχα

«Πολύ επικίνδυνη» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τη ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Συρία και πρόσθεσε πως αυτή θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης του προέδρου Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν, σήμερα, στη Μόσχα.

Ο Νταβούτογλου είπε πως η Ρωσία πάντα στήριζε το συριακό καθεστώς, αλλά τώρα η υποστήριξη αυτή είναι εμφανέστερη από ποτέ. «Υπάρχει πολεμική εμπλοκή. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με μεγάλη ανησυχία», είπε.
«Με τη βοήθεια του Αλλάχ η Ρωσία δεν θα επιμείνει στις μεθόδους που αυξάνουν την ένταση», είπε ο Νταβούτογλου.

«Ο Άσαντ είναι ο βασικός υπεύθυνος για την επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης και την επιδείνωση του προβλήματος», κατέληξε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προφανώς εν συγχύσει εβρισκόμενος.

Κατηγόρησε επίσης τη διεθνή κοινότητα η οποία παρακολουθεί την κατάσταση στην Συρία αρκούμενη σε «ένα παιχνίδι εξουσίας».

Τα ρωσικά μαχητικά που εντοπίστηκαν στη Συρία!

Νέες δορυφορικές φωτογραφίες από το αεροδρόμιο της Λατάκιας αποκαλύπτουν την αυξανόμενη ρωσική παρουσία στην περιοχή. Έτσι δίπλα στα τέσσερα μαχητικά Su-30, εμφανίζονται 12 επιθετικά αεροσκάφη Su-25 Frogfoot και άλλα 12 Su-24.

Προφανώς τα Su-25 Frogfoot θα χρησιμοποιηθούν κατά του Ισλαμικού Κράτους, μαζί με τα αεροσκάφη κρούσης Su-24. Για την ώρα έχουν εντοπιστεί στην Συρία 28 ρωσικά αεροσκάφη.

Η Ρωσία είχε προμηθεύσει Su-25 στο Ιράν για να τα χρησιμοποιήσει κατά του ΙΚ στο Ιράκ. Το θέμα δημοσίευσε ο Aviationist.


Ο Κέρι θα μίλαγε με Άσαντ και “ευλογεί” τα ρωσικά μαχητικά!

Έτοιμη να συζητήσει το συριακό πρόβλημα με τη Μόσχα, εμφανίζεται η Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έδωσε το μήνυμα, δηλώνοντας πως τα ρωσικά αεροσκάφη στην Συρία, αποτελούν «μια δύναμη προστασίας της περιοχής».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Κέρι ανέφερε πως Ρωσία και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει στο ότι θα πρέπει να επιλυθεί η συριακή κρίση: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις συνομιλίες άμεσα», είπε ο Κέρι και πρόσθεσε πως ελπίζει, ότι η Μόσχα είναι επίσης έτοιμη να συμμετέχει στον διάλογο.

Ο Κέρι πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί και θα έχει συνομιλίες για το συριακό, με τον Ρώσο ομόλογό του στο περιθώριο της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Νωρίτερα είχε δηλώσει πως είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί και με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ!

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν στροφή 180 μοιρών στην αμερικανική πολιτική, αλλά και την απόλυτη καταστροφή των τουρκικών φιλοδοξιών στην Συρία.

Πηγές Defence-Point και Onalert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]