Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κύριος «ΟΧΙ», μια «βρεγμένη γάτα» και μια χώρα στα «τέσσερα»

Δημιουργικής ασάφειας συνέχεια. Μετά το «ΟΧΙ» η Κυβέρνηση λειτουργεί με μετριοπάθεια, συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, θέτει ως βάση συμφωνίας την πρόταση Γιούνκερ, συνομιλεί με τους ξένους ηγέτες, δηλώνει αιώνια πίστη στην Ευρώπη και το ευρώ.

Φανταστείτε αν είχε επικρατήσει το «ΝΑΙ» τι θα συνέβαινε.

Αν είχε πει τέτοιο «ΟΧΙ» σαν το προχθεσινό ο Μεταξάς, οι Ιταλοί σε 48 ώρες θα έπιναν καφέ στη Μεγάλη Βρεταννία.

Εκτός κι αν το δημοψήφισμα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ψήφος ανοχής προς τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι στο τελευταίο διάγγελμα του το μετέτρεψε σε τέτοιο. Και το κέρδισε υποσχόμενος συμφωνία εντός ευρώ και ανοικτές Τράπεζες την Τρίτη.

Μην τον κατηγορήσουμε άδικα. Δεν διευκρίνισε ποια Τρίτη. Την Τρίτη του Πάσχα, την Τρίτη μετά τη Καθαρή Δευτέρα, την Τρίτη Παρουσία, ο καθένας ας καταλάβει ότι θέλει.

Η βαρυσήμαντη δήλωση για "συμφωνία σε 48 ώρες" μπαίνει επάξια στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Αφού ο κύριος «ΟΧΙ» της έχει πάρει τον αέρα της Αγγέλας και του σερβίρει καφέ, δεν της λέει να σιδερώσει λίγο τον Τσακαλώτο;

Πως εμφανίστηκε έτσι στο Eurogroup; Σαν «βρεγμένη γάτα». Σαν πτωχός συγγενής που ζητά δανεικά ,ποντάροντας στη συμπόνια. Με το κοστούμι του μακαρίτη, πιο τσαλακωμένος και από δαρμένο. Κανένα σημάδι στο πρόσωπο. Θα τις έφαγε «χωροφυλακίστικες».

Δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ο Σόιμπλε ζήτησε οδοντογλυφίδες για μετά τη συνεδρίαση.

Έφαγε τα χαρτιά του Τσακαλώτου για να πει μετά ότι δεν έχουμε έγγραφες προτάσεις.

Είναι θέμα χρόνου πάντως , για να είμαστε αντικειμενικοί, ο Αλέξης να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη χώρα, καθώς και για την υπόλοιπη Αφρική.

Είπε να αλλάξει την Ευρώπη και άλλαξε Ήπειρο στη χώρα.

Μια χώρα στα «τέσσερα» εκλιπαρεί κοιτώντας την Ευρώπη. Τουλάχιστον έτσι την είδε ο σκιτσογράφος του Γκάρντιαν. Οι τράπεζες είναι κλειστές, στα Νοσοκομεία εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις, στην Αθήνα έχει τόση κίνηση το βράδυ σαν να έχει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πρώτη φορά αριστερά, σανιδώσαμε το γκάζι και βρήκαμε στο στηθαίο. Τώρα περιμένουμε το ΕΚΑΒ και την Ευρωπαϊκή Οδική Βοήθεια.

Γενικώς, εμείς μια "ελεύθερη σχέση" θέλουμε με την Ευρώπη. να μας σκάει τα φράγκα κι εμείς να τη βρίζουμε. Γιατί δεν το καταλαβαίνει η μεγαλοκοπέλα;

Μ.Ο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]