Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Max Kaiser προαναγγέλει οικονομικό Αρμαγεδδώνα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Εξόχως ζοφερές είναι οι προβλέψεις του γνωστού διεθνώς οικονομολόγου, Max Keiser, για τις οικονομικές συνέπειες του αδιεξόδου που προκλήθηκε στις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Max Keiser, τα κραχ των μεγάλων χρηματιστήριων θα είναι αλλεπάλληλα και θα οδηγήσουν σε μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση που θα διαλύσει όλες τις μέχρι σήμερα προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη, ενώ δεν παύει να κατηγορεί έντονο τρόπο την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωση σαν τον βασικό υπεύθυνο για τις δυσμενέστατες εξελίξεις στον διεθνές οικονομικό στερέωμα.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο γνωστός οικονομολόγος προτείνει ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η γενικότερη κατάρρευση των διεθνών μεγάλων χρηματιστήριων είναι να… διακόψουν για ένα διάστημα τις συνεδριάσεις τους, δηλαδή να παγώσει η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, κάτι που φυσικά θα έχει και αυτό σοβαρές συνέπειες για τιε διεθνείς οικονομικές ισορροπίες.

Παράλληλα προβλέπει την προσφυγή των μεγάλων επενδυτών στον χρυσό με αποτέλεσμα την απαξίωση των εθνικών νομισμάτων όπως δολάριο και ευρώ και την διεύρυνση της κρίσης σε πολλαπλά επίπεδα που θα έχουν σοβαρότατες πολιτικές και γεωστρατηγικές συνέπειες.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του!

Πηγή ΝikosΧeiladakis

Σχόλιο ιστολογίου: Η πρώτη ημέρα μετά την πρώτη (εξ απαλών ονύχων) σύγκρουση της γερμανικής Ευρώπης με την Ελλάδα, βρήκε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν ζημίες της τάξης των 260 δισ. ευρώ. Και η ουσιαστική ρήξη δεν έχει έρθει ακόμη, ενώ οι πτωτικές τάσεις του ευρώ στα διεθνή χρηματιστήρια δείχνουν πως η καταστροφή του "νομίσματος" μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση όχι μόνο την αξιοπιστία του, αλλά και ευρωπαϊκές χώρες που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας της αλαζονείας του ιερατείου και διευθυντηρίου των Βρυξελλών, που είναι υποταγμένο στις εντολές του Βερολίνου από όπου αναδύεται με τη συνήθη αδίστακτη και απάνθρωπη μορφή του το Δ' Ράιχ...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. λησμονούμε όμως ότι Η συγκυβέρνηση ΕΝΕΚΡΙΝΕ από τον Φεβρουάριο το αγγλικό δίκαιο

    Είναι γνωστή η απαίτηση της Λαγκάρντ για την πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ μέχρι το απόγευμα της Τρίτης. Αν γυρίσουμε λίγες ημέρες πίσω, θα θυμηθούμε ότι όταν η Λαγκάρντ δήλωσε για πρώτη φορά (συγκεκριμένα μετά το Eurogroup της 18ης Ιουνίου) ότι αν η Ελλάδα δεν πληρώσει στις 30 Ιουνίου την δόση των 1,6 δισ. στο ΔΝΤ, θα κηρυχθεί σε χρεωκοπία, «πετάχτηκε» και ο Ρένγκλινγκ του EFSF/ESM για να προειδοποιήσει πως σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί ο EFSF να απαιτήσει άμεσα το δάνειό του προς την Ελλάδα, ύψους 141,9 δισ. ευρώ!
    Αυτή η δυνατότητα υπάρχει στην δανειακή σύμβαση. Αυτό σημειώνεται για να υπενθυμίσουμε ότι, όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέτεινε τον περασμένο Φεβρουάριο για ένα ακόμη τετράμηνο τόσο την δανειακή σύμβαση όσο και το Μνημόνιο, ουσιαστικά ενέκρινε και την δυνατότητα άμεσης απαίτησης του δανείου, εφοδιάζοντας τους διεθνείς τοκογλύφους με ένα σημαντικό εργαλείο άσκησης πίεσης και εκβιασμού πάνω στην οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση.
    Η δανειακή σύμβαση, η οποία είναι στο Βρετανικό δίκαιο, προβλέπει, ως γνωστόν, ότι αν δεν πληρωθεί μια δόση, τότε γίνεται άμεσα απαιτητό το σύνολο του δανείου. Επί της ουσίας, δηλαδή, η νυν συγκυβέρνηση δεν έκανε τίποτα άλλο από το να συμφωνήσει με την επανέναρξη μιας κατάπτυστης συμφωνίας, την οποία είχαν τηρήσει όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.
    Αυτά, για να μην παρασυρόμαστε από το κλίμα των ημερών για την υποτιθέμενη αντιμνημονιακή γραμμή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να συνειδητοποιήσουμε ότι και οι νυν συγκυβερνώντες κινούνται στον δρόμο αποδοχής των μνημονιακών όρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απολυτο δικιο!

      Οδευουμε σε πολυ ασχημες καταστασεις, ΕΚΤΟΣ και αν βρεθει η "χρυση τομη" απο

      καποιον "Μεσσια"!!

      Τα "πειραματα" τους τοσο σε κοινωνικο , οικονομικο οσο και γεωπολιτικο επιπεδο μπαινουν

      πλεον σε νεο επιπεδο εκφοβισμου!

      ΓΜ

      Διαγραφή
  2. Μην αναρωτιεστε τι θα γινει. Διαβαστε προφητειες....ειναι σαν να διαβαζετε εφημεριδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]