Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε συριακό αεροσκάφος

Άλλο ένα «ανδραγάθημα» της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ), καθώς πληροφορίες που μεταδίδει η «Χουριέτ», φέρουν να έχει καταρριφθεί συριακό αεροσκάφος στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Το συριακό αεροσκάφος, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, παραβίαζε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, μια ευαισθησία την οποία φυσικά και δεν επιδεικνύουν οι Τούρκοι, όταν οι ίδιοι προβαίνουν σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Το τουρκικό μαχητικό φέρεται να απογειώθηκε από αεροπορική βάση στην περιφέρεια των Αδάνων και για να καταρρίψει το συριακό μαχητικό χρησιμοποίησε δύο πυραύλους αέρος-αέρος.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει είτε ότι ο πιλότος ήτα «ατζαμής», αφού τα συριακά μαχητικά είναι πεπαλαιωμένα σε σχέση με τα τρίτης γενιάς τουρκικά και δεν κατάφερε να το εξουδετερώσει με την πρώτη, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρξε και εμπλοκή, εάν ήταν μαχητικό, αφού οι πληροφορίες εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένες.

Οι Τούρκοι είχαν καταρρίψει συριακό ελικόπτερο στον Σεπτέμβριο του 2013 με την αιτιολογία ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο (αν έκανε το ίδιο και η ελληνική Αεροπορία τι θα γινόταν;) και στις 23 Μαρτίου 2014 ένα συριακό μαχητικό για τον ίδιο λόγο.

Ουσιαστικά εκδικούνται για την κατάρριψη δικού τους φωτοαναγνωριστικού F-4E Phantom στις 22 Ιουνίου 2012. Τώρα ισχυρίζονται, ότι στις 16 Μαΐου, συριακό μαχητικό είχε παραβιάσει δύο φορές τον εναέριο χώρο τους. Οι αμφιβολίες υπάρχουν, καθώς η Άγκυρα αναζητά πρόσχημα για να κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση και να προκληθεί επέμβαση, με στόχο την κατάρρευση του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]