Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν ηγετικό στέλεχος των Τζιχαντιστών

Επιδρομή στο εσωτερικό της Συρίας σκοτώνοντας έναν υψηλόβαθμο ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους που συμμετείχε στη διεύθυνση των οικονομικών επιχειρήσεων της οργάνωσης, πραγματοποίησαν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι την επιδρομή διέταξε ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ότι ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΙΚ του σκοτώθηκε είναι ο Αμπού Σαγιάφ.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη η σύζυγός του.

Το CNN μετέδωσε ότι αμερικανοί κομάντος πέταξαν με ελικόπτερο στην ανατολική Συρία για να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση.

Οι ΗΠΑ δεν προειδοποίησαν εγκαίρως τη συριακή κυβέρνηση, ούτε συνεργάστηκαν μαζί της στην επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ανώτερος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

"Η αμερικανική κυβέρνηση δεν συνεργάστηκε με το συριακό καθεστώς, ούτε τους ενημερώσαμε εγκαίρως για αυτή την επιχείρηση", δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μπερναντέτ Μίχαν.

"Έχουμε προειδοποίησει το καθεστώς Άσαντ να μην ανακατεύεται στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις μας εναντίον του ΙΚ στο εσωτερικό της Συρίας", είπε και συμπλήρωσε ότι "το καθεστώς Άσαντ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι εταίρος στη μάχη κατά του ΙΚ".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]