Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία, η χώρα "άρχοντας των... δουλεμπόρων"

Η Τουρκία κλείνει τα μάτια στη ροή λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα και η υφυπουργός Λαθρομετανάστευσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου έχει εξαφανιστεί...!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Κάτοικοι νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο καταγγέλλουν ότι τουρκικά τουριστικά πλοία μεταφέρουν ανενόχλητα Σύρους πρόσφυγες σαν επιβάτες στα κανονικά τους δρομολόγια.

Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Telegraph, σε ρεπορτάζ από τη Μυτιλήνη, τονίζοντας ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες επιτρέπουν στους Σύρους πρόσφυγες την επιβίβαση σε τουριστικά φέρι, με προορισμό την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, κατά εκατοντάδες φτάνουν οι Σύροι, με την ασφάλεια, την άνεση και για λίγες τουρκικές λίρες που τους παρέχει μια ακτοπλοϊκή γραμμή, χωρίς πλέον την ανάγκη να χρησιμοποιούν δουλεμπόρους και ακατάλληλα σκάφη.

Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη μαρτυρία Έλληνα φοιτητή από την Αθήνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα από την Τουρκία προς το λιμάνι της Μυτιλήνης, αναφέρει ότι είχε μείνει έκπληκτος από τον αριθμό των προσφύγων από τη Συρία, που ταξίδευαν μαζί του ως συνεπιβάτες.

«Από τα 250 άτομα, μόνο 40 ήταν Έλληνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντρέας Καρασαρανίδης και πρόσθεσε ότι «οι υπόλοιποι ήταν από τη Συρία, και δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για το ό,τι πήγαιναν στην Ελλάδα».

«Τραβούσαν φωτογραφίες από το κινητό τους, προφανώς ανακουφισμένοι που ήταν ασφαλείς. Η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή πόρτα. Το λιμάνι είναι πλημμυρισμένο με Σύρους» περιγράφει ο Έλληνας φοιτητής στον Telegraph.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι και η απόδειξη του ότι η Τουρκία προσπαθεί να "αποσυμφορήσει" την μετακίνηση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Βέβαια, επειδή τα τουρκικά συμφέροντα προηγούνται, αλλά κι επειδή πρέπει να "εξυπηρετηθεί" το πλήθος των εκατοντάδων χιλιάδων συγκεντρώμενων λαθρομεταναστών που βρίσκεται στα τουρκικά παράλια του Αιγαίου, αλλά, τέλος, επειδή η τουρκική κυβέρνηση θέλει να αποδείξει ότι σέβεται την ανθρώπινη ζωή (εδώ γελάμε), η σιωπηρή συγκατάνευση των τουρκικών αρχών για μετακίνηση των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα, μέσω του υπάρχοντος ακτοπλοϊκού δικτύου, έρχεται σαν κόλαφος προς την Ελληνική πλευρά, η οποία γίνεται -για μία ακόμη φορά- θεατής και σιωπηλός παρατηρητής των εξελίξεων και του υφιστάμενου εποικισμού της χώρας (σύμφωνα με στοιχεία που δεν τολμά να δημοσιεύσει η κυρία Χριστοδουλοπούλου, περίπου 300 λαθρομετανάστες αποβιβάζονται καθημερινά σε κάθε νησί του ανατολικού Αιγαίου).

Εξάλλου, σύμφωνα με άρθρο του κ. Χειλαδάκη, μια πραγματικά καταπληκτική ομολογία «χαστούκι» σε διάφορες προοδευτικές ιδεοληψίες για το τεράστιο θέμα των παράνομων μεταναστών, κάνει η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Hürriyet, (29/5), επικαλουμένη μάλιστα το ίδιο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της βρετανικής, Daily Telegraph.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα αυτό, οι εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι παράνομοι μετανάστες, κυρίως Σύριοι, οργανώνονται σε… γκρουπ στην Τουρκία για να προωθηθούν οργανωμένα στα ελληνικά νησιά του ελληνικού Αιγαίου φυσικά με το αζημίωτο.

Η γιγάντια αυτή επιχείρηση θωρείται σαν μια από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις των Τούρκων που τους αποφέρει εκατομμύρια δολάρια. Για τον λόγο αυτό οι τουρκικές αρχές όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν τους παράνομους μετανάστες να περάσουν στο ελληνικό και συνεπώς σε ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά στις πιο πολλές περιπτώσεις διευκολύνουν πάντα με το αζημίωτο την διάβαση αυτή. Όλοι αυτοί οι παράνομοι πληρώνουν αδρά τις τουρκικές αρχές και την τουρκική μαφία για να μπορέσουν να πάρουν το εισιτήριο σε κάποιο φουσκωτό που θα τους περάσει στην απέναντι ελληνική επικράτεια.

Εμείς, μετά και από αυτό το δημοσίευμα δεν έχουμε τίποτε άλλο να προσθέσουμε. Άλλο η ανθρωπιστική ευαισθησία και άλλο η τουρκική μαφία λαθρομεταναστών. Όλοι οι νόμοι που υπέγραψε η Τουρκία περί επαναπροώθησης πάνε περίπατο. Να δούμε πότε θα καταγγελθεί επίσημα σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα αυτή η τουρκική στάση!

Αλήθεια, που βρίσκεται η κυρία Χριστοδουλοπούλου; Εξαφανίστηκε μετά τις δηλώσεις της για τους λαθρομετανάστες που λιάζονται στην Ομόνοια και που στη συνέχεια "εξαφανίζονται"!!!
Μήπως αποφάσισε να εξαφανιστεί και η ίδια (ως λαθρομετανάστης της πολιτικής) ή μήπως ασχολείται με τις εντατικές εργασίες που αφορούν στο άνοιγμα των οδών εισόδου προς την χώρα μας από την πλευρά των ανατολικών μας συνόρων;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]