Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Βλαντιμίρ κι ο Κακομοίρ

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Περιμέναμε κι εμείς ότι πήρε φόρα ο Αλέξης τρίζοντας τα δόντια δανειστών και Ευρωπαίων και θα γίνει το έλα να δεις. Θα τους κάνει μία ρήξη που θα δεν θα ξέρουν από πού να κρυφτούν. Αλλά ο Αλέξης είναι Αλέξης. Και από έναν Αλέξη μην περιμένεις ποτέ πράξεις Αλέξανδρου.

Πάρε τα αγγούρια μου, πάρε τα καρπούζια μου, πάρε και την καρδιά μου, ωραία μου κυρία, ήταν η άτυπη συμφωνία με τον Ρώσο. Περιμέναμε να ακούσουμε κάτι και ακούσαμε τα χείριστα των χείριστων που αναμέναμε. Αυτή δεν ήταν συνάντηση δύο αρχηγών. Ήταν συνάντηση του Πούτιν με τον εκπρόσωπο των οπωροπωλών Ελλάδας. Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω.

Το στείλαμε το παιδί να κάνει μία συμφωνία για να αναπτυχθεί η “ανεξάρτητη” Ελλάδα, όμως το παιδί έκανε συμφωνία να παράγουν οι Έλληνες τα προϊόντα της γης τους χωρίς να έχουν το δικαίωμα να τα στείλουν τυποποιημένα παρά μόνο χύμα λόγω του εμπάργκο που μάς έχει κάνει η Ρωσία.
Πολύ ωραία, Αλέξη. Αλλουνού θα του βγαίνει το λάδι να παράγει και οι Ρώσοι θα έχουν το δικαίωμα να τα παίρνουν ως πρώτη ύλη για να τα τυποποιούν οι ίδιοι. Δε μάς έφθανε που το μοναδικό σε ποιότητα ελαιόλαδο μας το παίρνουν οι δυτικοί ως πρώτη ύλη το ραφινάρουν και το πωλούν ως δικό τους, τώρα θα έχουμε και πορτοκάλια Σιβηρίας!
Κλείσε μία συμφωνία ρε Αλέξη, να μην καταναλώνουμε τα προϊόντα που παράγουμε αλλά αφού τα δίνουμε σε τιμές κάτω του κόστους να έχουμε δικαίωμα να τα εισάγουμε από τρίτες χώρες γιατί αυτό θα ανέβαζε τα έσοδα του Κράτους από τους δασμούς!

Έτσι λύνεται και το πρόβλημα της πρωτογενούς παραγωγής φτιάχνοντας ένα μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που θα φέρει τα πάνω κάτω, διότι είναι άλλο να υπάρχουν αγγούρια καλυβιώτικα και άλλο αγγούρια Μοσχοβίτικα άλλο πράμα η τσακώνικη μελιτζάνα και άλλο η μελιτζάνα Βλαδιβοστόκ.

Χαρές που θα κάνουν οι αγρότες της Ελλάδας! Έτσι είναι. Πρώτα σε εξαθλιώνουν και αφού σε ρίξουν στον πάτο του βόθρου σου πετάνε ένα σωσίβιο να ζεις μεν, αλλά να νιώθεις τον βόθρο παράδεισο. Άνοιξαν οι αγορές και τρίβουν τα χέρια οι μεσάζοντες Ρώσοι που θα κάνουν κοινοπραξίες με Έλληνες αλλά με έδρα τη Ρωσία με μόνο σκοπό να “πουλάμε” προϊόντα στο “ξανθό γένος”. Το ξανθό γένος αυτοί, το κατάμαυρο εμείς. Κασμά εμείς, χαβιάρι αυτοί.

Μα τι συμφωνίες κλείνει αυτό το παιδί που τρόμαξαν τους Ευρωπαίους εταίρους ότι έχασαν τον Αλέξη από σύμμαχό τους. Μισή Μακεδονία πήραν οι Αζέροι για να πουλήσουν το αέριο τους στην Δύση, έκλεισε και την υπόλοιπη μισή Μακεδονία ο Αλέξης για να πουλάνε αέριο οι Ρώσοι στην Δύση. Σε λίγο δε θα υπάρχει θέμα με τα Σκόπια και την ονομασία Μακεδονία.
Κατάφεραν οι Ελληνάρες πολιτικοί να υπάρχουν ταμπέλες εταιρειών και όχι Μακεδονίας. “Κρατίδιο Αζέρων”, “Κρατίδιο Ρώσων” και από κάτω για να μη μας πουν και εντελώς αριστερούς έχουμε και το “Κρατίδιο των Καναδών”. Αυτό κι αν είναι ανεξαρτησία. Άντε να δώσουμε και το Αιγαίο στους φίλους Αμερικανούς του συγκυβερνήτη πατριωτάρα Καμένου να το κάνουμε “Μπρουκλινικό Πέλαγος” ενώ τον Πειραιά τον έχουν κάνει “Πόρτο Τσάινα Τάουν” οι φίλοι μας Κινέζοι.

Ρε, πόσους φίλους είχε αυτή η χώρα και δεν το γνώριζε. Όλοι τρέχουν να την σώσουν γιατί έχουν ιστορικούς δεσμούς μαζί της. Μόνο που αυτοί οι δεσμοί είναι αιώνια προξενιά τα οποία δεν έχουν ίχνος αισθήματος παρά μόνο σκοπό την προίκα της νύφης.
Ως προξενευόμενη νύφη η Ελλάδα βγάζει φωτογραφίες με τους μνηστήρες. Από την Ουάσιγκτον, στο Πεκίνο και από τη Μόσχα στο Βερολίνο. Έτσι, κρίμα ο ένας, κρίμα ο άλλος κανένα παιδί από τον άντρα μου. Σαν τους κερατάδες βλέπουμε να διαδραματίζεται το “πανηγύρι” της νύφης που την σέρνουν από το χέρι οι κηδεμόνες κυβερνήτες της.
Κερατάς και δαρμένος είναι ο ελληνικός λαός ενώ η “Αριστερά” ντύνεται Μπαμπούσκα που την ανοίγεις και από μέσα βγαίνουν όλο και νέες μορφές. Μία κούφια κούκλα που αλλάζει πρόσωπο ανάλογα με το ποιον διαπραγματεύεται. Μια το πρόσωπο του Καπιταλιστή, την άλλη του Ευρωπαϊστή, του Φιλελευθέρου, του Ξεπουλητή και πουθενά καρδιά να χτυπάει στον ρυθμό της Ελλάδας.

Αλλά εκεί που είναι να γελάει και το παρδαλό κατσίκι είναι την στιγμή που ο Αλέξης μίλησε στον Πούτιν για τον τουρισμό. Τα μάθατε; Ο Αλέξης θα φέρει πλούσιους τουρίστες να τους σερβίρουν τα ελληνάκια σερβιτόροι το ούζο που θα τυποποιείται στο Νοβοσιμπίρσκ. Ξέρει ο Αλέξης από Ρώσους τουρίστες. Του έδωσε τις συμβουλές ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αριστεροαριστερός Πιτσιόρλας. Εφόσον κατάφερε να φτιάξει το ένα πόδι της Χαλκιδικής αποικία Ρώσων μεγιστάνων με ιδιωτικό χωριό δεν θα καταφέρει να πείσει να έρθουν οι Ρώσοι στο ελληνικό ρωσικό χωριό να αφήσουν τα ρούβλια τους; Άσε που μέσω αποκρατικοποιήσεων όπου υπάρχει ακρωτήρι ανεκμετάλλευτο θα βάζουμε τον κύριο Πιτσιόρλα να κάνει τον σχεδιασμό της “ανάπτυξης” με Ρώσο-Δυτικά κεφάλαια.

Ευτυχώς που υπάρχει η Ε.Ε και οι ΗΠΑ και “κράτησαν” τον Αλέξη που είναι τόσο κουβαρντάς γιατί έτσι που πήρε φόρα στην Μόσχα ήταν έτοιμος να δώσει και το βρακί του στον Βλαντιμίρ για κάνει ρήξη με τους Δυτικούς και να πιστέψουν οι Έλληνες ότι ζουν σε χώρα και όχι σε αποικία.
Ευτυχώς το βρακί του δεν το έδωσε και δεν είδαμε που έχει γραμμένες με ανεξίτηλο μελάνι τις λέξεις: Ελπίδα, Αξιοπρέπεια, Ελευθερία, Ελλάδα.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. κ Λαζαρου,

    αυτα που πραγματικα συζητηθηκαν δεν τα εχουμε μαθει ακομη!

    Μαθαμε μονο αυτα που επρεπε!

    Ενας λογος παραπανω για να μην βγαζουμε βιαστικα συμπερασματα!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ομως τα μαθαμε εν ολιγοις. Ειπε ο Πουτιν πως δεν γινεται να κανει εξαιρεση στα προϊοντα μιας χωρας. Τι παραπανω θελετε για να καταλαβετε οταν ουτε για τα ζαρζαβατικα δεν εγινε συμφωνια; Ή πιστευετε πως παρ ολο που δεν τα βρηκανε στα... ζαρζαβατικα ο Αλεξ εχει τα κοτσια να παει εναντια ΗΠΑ και ΕΕ (ναι, με αυτην ακριβως την σειρα, πρωτα ΗΠΑ και μετα ΕΕ) και να κλεισει συμφωνια για δισεκατομμυρια με αγωγους κλπ; Σας καταλαβαινω πως η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια, οπως και η δικια μου μεχρι πριν 2 ωρες ελεγε πως τελικα ισως και να τους κανει το χουνερι των ΗΠΑ και ΕΕ ο Αλεξ αλλα τελικα δεν. Και για να τελειωνω: γιατι πηγε Ρωσσια ο Αλεξ; Μα για να αποτελειωσει τους εσωκομματικους του αντιπαλους. Προβλεπω εκλογες λιαν συντομως και, ετσι και ο Αλεξ παρει πλειοψηφια απο τον κοντοφθαλμο Ελληνικο λαο, τοτε να δειτε ΑΓΓΟΥΡΙΑ που ερχονται... Ευχομαι παντως να κανω λαθος και να εχετε δικιο διοτι αλλοιως ειμαστε χαμενοι.

      Διαγραφή
    2. "Εν ολιγοις" δεν μπορουμε να εξαγουμε συμπερασματα παρα μονο να εικαζουμε!

      Δεν με απασχολουν οι εικασιες και οι σπεκουλες αλλα τα αποτελεσματα!

      Αυτα, αν θα φανουν, θα φανουν πολυ γρηγορα! Διαφορετικα ανθρακες ο θησαυρος!

      Το θεωρω παντως αδιανοητο να ασχολειται με τετοιο μενος ολος ο αμερικανικος και ο

      ευρωπαϊκος τυπος και ολα τα βοθροκαναλα κατα του Τσιπρα μονο και κονο για να μεινει

      η εσωκομματικη αντιπολιτευση του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιημενη!!


      ΓΜ

      Διαγραφή
    3. (1) "Εν ολιγοις" εξαγουμε συμπερασματα απο τις πραξεις και οχι τα λογια. Δεν το λεω εγω αυτο, η επιστημη της Λογικης το λεει. Πιστευετε πως και ο Πουτιν και ο Αλεξ δεν θα θελανε να εχουνε κατι βαρυγδουπο να ανακοινωσουν στην παγκοσμια κοινη γνωμη (αλλα κυριως σε ΗΠΑ και ΕΕ); Γιατι δεν το πραξανε λοιπον αυτο; Διοτι τιποτε το βαρυγδουπο δεν συμφωνηθηκε.
      (2) ΔΕΝ ειπα ΠΟΤΕ πως ο τυπος γραφει για να μεινει ικανοποιημενη η εσωκομματικη αντιπολιτευση του Αλεξ, αυτο ειναι δικο σας. Για το τι ειπα εγω παρακαλω ξαναδιαβαστε το τι εγραψα, παραπανω.
      (3) Τωρα γιατι γραφει με τετοιο μενος ολος ο αμερικανικος και ευρωπαϊκος τυπος
      Αυτο στρατιηγικα λεγεται αντιπερισπασμος (και, εμφανεστατα, πιανει τοπο). Παγκοσμιως τα ΜΜΕ ανηκουνε σε 6 κολοσσιαιες εταιρειες; Ψαξτε λιγο και θα δειτε. (Χτες ακομα και η κεντροαριστερη Libération "τα εχωνε" στον Αλεξ)...
      (4) Σας παραθετω και αυτο, εαν δεν το εχετε δει http://kostasxan.blogspot.com/2015/04/blog-post_97.html
      (5) Ξαναλεω, μακαρι να εχετε δικιο και εγω αδικο, αλλα νομιζω πως δυστυχως εχω δικιο.
      Καλη Ανασταση να εχετε. Ευχομαι υγεια, αγαπη, ελπιδα και ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ μερες για ολους μας.

      Διαγραφή
    4. Καταννοω τον συλλογισμο και την ανησυχια σας!

      Οπως και τον / την συμμεριζομαι!

      Υπενθυμιζω τη γνωστη φραση "στην πολιτικη πολλα λεγονται και δεν

      πραγματοποιουνται και πολλα πραγματοποιουνται ενω δεν λεγονται".

      Φανταστειτε τι χαμος θα γινοταν αν οι Ρωσοι ανακοινωναν οτι θα αποδεχοντουσαν να

      μας δανειοδοτησουν και εμεις να τους παραχωρησουμε καποιο νησι στο Αιγαιο για τη

      δημιουργια ρωσικης βασης!

      Μπορει να διαβαζεται ως σεναριο επιστημονικης φαντασιας, το σιγουρο ομως ειναι οτι

      τετοιες συμφωνιες-αν εγιναν- παραμενουν μυστικες και απορρητες!

      Τουλαχιστον σε αρχικο σταδιο!

      Υπενθυμιζω τις μυστικες συμφωνιες Τασου Παπαδοπουλου με Λιβανο και Αιγυπτο για την

      συμφωνια οριοθετησης ΑΟΖ οπου τηρηθηκε ακρα μυστικοτητα γι'αυτο και πετυχε!

      Υπαρχουν πολλα ειδη "αντιπερισπασμων" και "στρατηγικων"!

      Το πιο σημαντικο ειναι οι "φιλοι" και οι "εταιροι" να μην γνωριζουν λεπτομερειες για να

      μην χαρασουν σχεδια υπονομευσης των συμφερουσων συμφωνιων που συναπτει η

      Ελλαδα!

      Σας θυμιζω την περιπτωση οριοθετησης ΑΟΖ με την Αλβανια και πως ξαφνικα

      "ακυρωθηκε"!!

      Αν κρινω ομως απο την γενικη κατασταση στο Αιγαιο με την ασυδοτη εισροη

      λαθρομεταναστων, κατι ασχημο ετοιμαζεται και εν τελει ισως εσεις να εχετε δικιο!

      Καλη Ανασταση και σε εσας.


      ΓΜ

      Διαγραφή
  2. Χαίρε Κωνσταντίνε, εκτιμώ το γεγονός ότι θέλεις να παρουσιάζεις διαφορετικές απόψεις και όποιος τις διαβάζει, να είναι σε θέση να τις "ζυγίζει" και να βγάζει τα συμπεράσματά του. Άλλωστε η κρίση και η διαίσθηση είναι τα στοιχεία που πρέπει ο καθένας μας να αναπτύσσει στον υπέρτερο βαθμό στις μέρες μας. Έχω τη γνώμη, εν τούτοις, πως ο συγκεκριμένος αρθρογράφος, για λόγους που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, είναι άκρως καχύποπτος γαι τις κινήσεις των σημερινών κυβερνώντων. Τα αποτελέσματα των κινήσεων τους, εκ των πραγμάτων και των διεθνών ρευστών συγκυριών, δεν είναι δυνατό να είναι άμεσα ορατά. Έχουν όμως οι σημερινοί κυβερνώντες δείξει πρωτόγνωρα καλά δείγματα γραφής. Ο χρόνος βέβαια όπως πάντα θα δείξει την πορεία των πραγμάτων. Ας είμαστε αισιόδοξοι και αγρυπνούντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διατηρουσα σοβαρες επιφυλαξεις και για το ταξειδι αυτο και δυστυχως δικαιωθηκα, δεν πηγε με προτασεις ουσιας ο Αλεξης στον Πουτιν, αλλο ενα πυροτεχνημα χωρις αποτελεσματα για τα θεματα που καινε την Ελλαδα. Και φυσικα οι Ρωσοι δεν ειναι χαζοι να πετανε τα λεφτα τους σε πολιτικους απατεωνες και υποχειρια των μνημονιων, ΕΕ, ΔΝΤ και παγκοσμιοποιησης, οπως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνυει καθημερινα οτι ειναι υπηρετης των τοκογλυφων και σκοτεινων συμφεροντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννοείτε ότι δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε. Αν πχ ο Αλέξης του έλεγε: "σύντροφε Πούτιν να μας πουλάς και εμάς το φυσικό αέριο σε τιμές Γερμανίας και πάρε κανά φρούτο ζαρζαβατικό βαφτισέτο ότι θες ρωσικό, σλαβικό, μεσανατολικό και στο δίνουμε και εμείς εγχώρια τιμή." Νομίζεται θα το λέγανε στην συνέντευξη τύπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]