Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

BBC: Εξοργισμένη η Μέρκελ με τον Τσίπρα

Εντελώς εξοργισμένη με την Ελλάδα εμφανίζεται η Άνκελα Μέρκελ, σύμφωνα με όσα είπε Γερμανός ευρωβουλευτής που βρίσκεται πολύ κοντά της, στο BBC, καθώς δεν της έχουν απομείνει πλέον πολλές ιδέες για το πώς μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα.

Το άρθρο αναφέρεται στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και κάνει λόγο για τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως αυτό για τους τζιχαντιστές που θα φτάσουν ως το Βερολίνο και ζητώντας τις αποζημιώσεις.

Η επίσκεψη στη Μόσχα είναι, σύμφωνα με το BBCτο τρίτο χαρτί του. Σύμφωνα με το άρθρο υπάρχουν δύο δεδομένα, εκτός από την διάθεση των περισσοτέρων χωρών να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη-εν μέρει και λόγω Ρωσίας. Το ότι η ευρωζώνη δεν έχει διατάξεις που να προβλέπουν την πιθανότητα εξόδου μιας χώρας και το ότι κανένας δεν ξέρει αν τελικά η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ.

«Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που ο Τσίπρας φαινόταν τόσο σίγουρος δίπλα στον Πούτιν και έκανε δημόσια επίθεση στην ΕΕ για τις κυρώσεις στη Ρωσία», σημειώνεται στο άρθρο και επισημαίνεται ότι πλέον το στοίχημα είναι η Ευρώπη να μπορέσει να βρει μια συμβιβαστική λύση γιατί αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, «ο Τσίπρας θα μείνει στην ελληνική ιστορία ως ο ηγέτης που τόλμησε να τα βάλει με τα μεγάλα αγόρια των Βρυξελλών, σε μια προσπάθεια να φέρει την κοινωνική δικαιοσύνη και να αποκαταστήσει την τιμή της χώρας του».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]