Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Handelsblatt: Το κατοχικό δάνειο δεν έχει αποπληρωθεί

Ντροπιαστική η απόρριψη των ελληνικών αιτημάτων από το Βερολίνο


«Το κατοχικό δάνειο δεν έχει αποπληρωθεί και πρέπει οι δύο κυβερνήσεις να εργαστούν για την εύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης», αναφέρουν γερμανοί ιστορικοί των οποίων οι απόψεις φιλοξενούνται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt. 

«Η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί ποτέ των αξιώσεών της και είναι καιρός το θέμα να ρυθμιστεί» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται  έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται στο αναγκαστικό δάνειο που πήρε η Γερμανία από την Ελλάδα προκειμένου να καλύψει «το κόστος της κατοχής».

Η ίδρυση ενός ελληνογερμανικού ταμείου, όπου αφενός δε θα αναγνωρίζονται περαιτέρω αξιώσεις της Ελλάδας, αφετέρου όμως θα δείχνει ότι η Γερμανία αναγνωρίζει μια ηθική υποχρέωση είναι η πρόταση του ιστορικού Hans Günter Hockerts, ενώ ο Andreas Fischer-Lescano, ειδικός στο Διεθνές Δίκαιο, από τη Βρέμη, θεωρεί ότι τα επιχειρήματα της γερμανικής κυβέρνησης είναι νομικά απαράδεκτα καθώς και ότι η απόρριψη των ελληνικών αιτημάτων από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης είναι ντροπιαστική. 

«Είναι πλέον καιρός να εργαστούμε προς μία λύση που θα αποδέχονται και οι δύο πλευρές. Οι αξιώσεις κατά της άλλης κατοχικής δύναμης, της Ιταλίας, ρυθμίστηκαν ήδη από το 1947. Οι αξιώσεις κατά της Γερμανίας είναι ακόμη ανοιχτό θέμα» καταλήγει το δημοσίευμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]