Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάλεσμα στους ποιητές από τον Δημήτρη Ιατρόπουλο

Καλώ τις Ελληνίδες ποιήτριες και του Έλληνες ποιητές, να συστρατευτούν μαζί μου στο παρακάτω κάλεσμα:

Αδέρφια μας, Ποιητές όλου του σημερινού κόσμου.

Εμείς, οι ΄Ελληνες Ποιητές και Ποιήτριες, ταπεινοί αλλά και υπεύθυνοι συνεχιστές της παναιώνιας ποιητικής διαδρομής της πατρίδας μας, από τον ΄Όμηρο και τον Ησίοδο μέχρι τις μέρες μας, σας καλούμε σε μια παγκόσμια σταυροφορία, για να απαιτήσουμε όλοι μαζί, την επιστροφή των ιερών για όλη την ανθρωπότητα Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Ναό τους, εκεί όπου σχεδιάστηκαν, δημιουργήθηκαν και αναρτήθηκαν, ως μία διαχρονική μαρτυρία του ένδοξου και μητρικού γι’ αυτήν ακριβώς την Ανθρωπότητα, Πολιτισμού της Αρχαίας Ελλάδας.

Ήρθε ο καιρός το ανίερο αυτό έγκλημα της κλοπής των Γλυπτών μας, να πάρει τέλος. ΄Ηρθε ο καιρός σε ένα καινούργιο κόσμο που ανατέλλει, να ξανανθίσει έτσι όπως του αρμόζει ο Ναός του Παρθενώνα και να διαδραματίσει ξανά τον αιώνιο προορισμό του: Να προστατεύει το υπέρτατο κάλλος και την ύπατη αξία της μεγάλης τέχνης στην διαδρομή του ανθρώπινου πολιτισμού.

Αδέλφια μας, Ποιητές όλου του σημερινού κόσμου.

Εμείς οι Ποιητές, είτε γνωριζόμαστε είτε όχι, ανήκουμε σε μιαν κορυφαία αδελφική μυστική εταιρία, αυτήν της μητέρας όλων των Τεχνών, της Ποίησης. Είμαστε Εμείς που ενώνουμε για λογαριασμό των συνανθρώπων μας, το Πνεύμα με την ΄Υλη, τη Νόηση με την Ψυχή και την Μοίρα με την Αγάπη.

Ελάτε να επανορθώσουμε την ανήκουστη αυτή πράξη, όσων διέπραξαν τηνΎβρι απέναντί στον ίδιο τον Πολιτισμό του ανθρώπου.

Σας περιμένουμε με τις αγκαλιές μας ανοιχτές, σ’ αυτή την ιερή κινητοποίηση.

Με αδελφική, ελληνική αγάπη

Δημήτρης Ιατρόπουλος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΙΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ,ΑΠ ΤΟ Μ...Ι ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΙΝ ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ....Ο ΣΤΟ Μ...Ι ΔΥΟ ΔΑΧΤΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ?ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΣ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]