Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απρακτοι έφυγαν από Μόσχα Μέρκελ και Ολάντ

Ολοκληρώθηκαν έπειτα από πέντε ώρες διαβουλεύσεων οι συνομιλίες μεταξύ της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς πάντως να υπάρξει καμία ανακοίνωση για την επίτευξη μιας συμφωνίας επίλυσης της ουκρανικής κρίσης, μετέδωσαν τα Ειδησεογραφικά Πρακτορεία REUTERS και AFP.


Οι «εποικοδομητικές» και «ουσιαστικές» διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών ηγετών επέτρεψαν να υπάρξει μία συμφωνία για την «προετοιμασία» ενός μελλοντικού ειρηνευτικού σχεδίου που θα περιλαμβάνει τις γαλλογερμανικές προτάσεις και εκείνες των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι οι ηγέτες συμφώνησαν κατά τη διάρκεια των «εποικοδομητικών συνομιλιών» αυτών να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού προκειμένου να συντάξουν ένα κοινό έγγραφο σχετικά με την εφαρμογή μίας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος έχουν ήδη αναχωρήσει από το Κρεμλίνο. Οι 3 ηγέτες αναμένεται την Κυριακή να έχουν μία τηλεφωνική συνδιάλεξη προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο στοχεύει στον τερματισμό των συγκρούσεων που μαίνονται εδώ και 10 μήνες.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι ηγέτες της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πρότειναν κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συνάντησής τους με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο την κατάρτιση ενός μελλοντικού κοινού εγγράφου για την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ με το οποίο θα τεθεί τέλος στην αιματηρή σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Βάσει της πρότασης από την καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρόεδρο της Γαλλίας, ένα μελλοντικό κοινό έγγραφο για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ θα πρέπει τώρα να επεξεργαστεί» δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ μετά τις πολύωρες συνομιλίες της Μόσχας.

Από την πλευρά τους γάλλοι αξιωματούχοι που συνόδεψαν τον πρόεδρο Ολάντ στο Κρεμλίνο χαρακτήρισαν «εποικοδομητικές και ουσιαστικές» τις συνομιλίες.

«Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε ένα έγγραφο που θα μπορούσε να μοιραστεί σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ» η οποία υπογράφηκε στις 20 Σεπτεμβρίου μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των φιλορώσων αυτονομιστών ανέφεραν οι ίδιες πηγές μετά το πέρας της πολύωρης συνάντησης στη Μόσχα.

Όπως επίσης επιβεβαιώθηκε από τις γαλλικές προεδρικές πηγές, την Κυριακή θα υπάρξει μια «νέα τηλεφωνική επικοινωνία» με θέμα την Ουκρανία όπου οι Φρανσουά Ολάντ και Άγγελα Μέρκελ θα συνομιλήσουν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]