Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχει κάτι που μας φυλάνε για έκπληξη;

Πόσο υπεύθυνος μπορεί να είναι κάποιος που καλεί τον κόσμο να μην πληρώσει τις υποχρεώσεις του στην εφορία; Κι αυτός ο κάποιος δεν είναι οποιοσδήποτε, αλλά o πιο άμεσος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο κ. Νίκος Παππάς. Η νέα τρύπα που θα δημιουργηθεί στα δημόσια ταμεία δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ενδιαφέρει την αυριανή κυβέρνηση το που θα βρει τους πόρους που απαιτούνται για να ασκήσει την φιλολαϊκή της πολιτική; Η δήλωση αυτή δεν ήταν τυχαία!

Μπορούμε να φανταστούμε ένα κόμμα που εμφανίζεται από τις δημοσκοπήσεις ως σίγουρος νικητής των εκλογών να ζητά από τους ψηφοφόρους του να τινάξουν στον αέρα τα δημόσια ταμεία; Τι δεν πάει καλά εδώ; Τι είναι εκείνο που δεν έχουμε "πιάσει";

Ήταν τραγική η δήλωση Παππά και σίγουρα όχι τυχαία. Κι είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι βγήκε να την "μαζέψει" το βράδυ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, δηλώνοντας ότι "χωρίς πληρωμή φόρων το κράτος δε στέκεται στα πόδια του". Η δήλωση του κ. Παππά, όμως, πέτυχε τον στόχο της. Το ότι "μαζεύτηκε" αργά το βράδυ κι όχι αμέσως μας βάζει σε μεγαλύτερο προβληματισμό.

Θα πει κάποιος ότι η δήλωση του κ. Παππά αφορούσε μόνο τον ΕΝΦΙΑ. Αυτό είναι σωστό. Μόνο που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο κίνημα στην κοινωνία που για τον έναν ή τον άλλο λόγο αρνείται να πληρώσει τις οφειλές του στην εφορία. Η ζημιά από αυτό το "ρεύμα" των τελευταίων εβδομάδων είναι ήδη μεγάλη και σε αυτή οφείλεται η τρύπα των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα. Κι ο κ. Παππάς κλείνει το μάτι σε αυτό το "ρεύμα", εντείνοντας έτσι το πρόβλημα.

Μα, είναι άδικοι οι φόροι στα ακίνητα! Πράγματι είναι άδικοι. Και στηρίζονται σε πλασματικές αντικειμενικές. Και είναι προκλητικό το γεγονός ότι οι εμπνευστές της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης έχουν επιβραβευτεί από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά. Και τι μας λέει ο κ. Παππάς; Να μην πληρώσουν οι πολίτες τον άδικο αυτόν φόρο. Πολύ καλά!

Μόνο που δεν θα καταργήσουν τον φόρο! Θα επιβάλλουν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο ΕΝΦΙΑ των 3,6 δισ. ευρώ που αφορούσε όλα τα ακίνητα ήταν άδικος. Επειδή επέβαλε φόρο για την κατοχή των ακινήτων. Ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να βάλει έναν τέτοιο φόρο, έναν φόρο κατοχής. Ότι δεν θα βάλει φόρο που δεν συνδέεται με πραγματικό έσοδο. Από που θα πάρουν, λοιπόν, τα δύο δισεκατομμύρια; Η άσκηση βγαίνει μόνο αν υπερφορολογηθούν κάποιοι ιδιοκτήτες με φόρους πολλαπλάσιους από αυτούς που πληρώνουν σήμερα οι άνθρωποι αυτοί με τον ΕΝΦΙΑ!

Αλλά αυτό είναι το ένα μόνο ζήτημα. Το άλλο αφορά την γενικότερη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Βγαίνει ο κ. Παππάς και λέει αυτό, βγαίνει η κα Βαλαβάνη και μας λέει ότι δεν θα τα βρούμε με την Ευρώπη και ότι δεν χρειαζόμαστε την δόση των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, βγαίνει ο κ. Δρίτσας και μιλάει για την δημιουργία κρατικής εταιρείας στην ακτοπλοΐα. Να μην ξεχάσουμε και τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο που μίλησε χτες για σεισάχθεια για όλων των ειδών τα χρέη!

Ερώτηση: Πώς θα συνεχίσουμε χωρίς πόρους σύντροφοι και που θα βρείτε τα λεφτά για να ανοίξετε την ΕΡΤ, να κρατικοποιήσετε τον ΟΤΕ, να χαρίσετε χρέη και να υλοποιήσετε όλες τις άλλες δεσμεύσεις σας; Υπάρχει κάτι που μας το φυλάτε για έκπληξη;

Πηγή Capital
Θανάσης Μαυρίδης
Επικοινωνία με τον συντάκτη
thanasis.mavridis@capital.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. κ. Μαυρίδη,

    το ολο παιχνιδι ειναι στημενο :

    απο την μια μας "διαβαζουν" και απο την αλλη δειχνουν τα δοντια στα "αφεντικα".

    Ομως τα "αφεντικα" δεν πρεπει να τα εξοργιζουν με τετοιες "δηλωσεις".

    Υποτιθεται οτι θα πραγματοποιηθουν "διαπραγματευσεις"!!

    Πως θα "διαπραγματευτεις" με τους τοκογλυφους αν προεκλογικα φανερωνεις τα χαρτια σου και

    μαλιστα κινεισαι εναντιον των "συμφεροντων" τους;

    Δεν ειναι λογικο τα "αφεντικα" να εξαγριωθουν;

    Οποτε, δεν λες κουβεντα για τιποτα διοτι ειναι πιο ευκολο να μην αναλαβεις την ευθυνη για κατι

    που δεν εχεις δηλωσει, παρα να συμμαζευεις τα ασυμμαζευτα.

    Αυτο που μας φυλανε για "εκπληξη" ειναι οτι αν δεν υπαρξει επιτυχης "διαπραγματευση", τοτε θα

    κληθει να αποφασισει ο "κυριαρχος λαος" μεσω δημοψηφισματος ή δημοψηφισματων για το μελλον

    του.

    Με την διαφορα οτι η διατυπωση στο "δημοψηφισμα" θα εχει εγκριθει και επιβληθει απο τα

    "αφεντικα" τους, συμφωνα παντα με τα συμφεροντα τους!

    Ετσι κυβερνας χωρις να αναλαμβανεις ευθυνες!!

    Ταϊζεις τον "κυριαρχο λαο" με "δημοκρατια" !!



    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε αρθρογράφε , γενικη στάση πληρωμών και πλήρες ανυπακοη στα κυνοβουλευτικα καθαρματα που υπηρετούν την νεα τάξη πραγμάτων .
    Ολα ειναι παράνομα και εσυ μας λες να υπ´ ακούσουμε στους αλήτες που μας γενοκτονουν και διαμελιζουν και μοιράζουν την Πατριδα μας στους βαρβάρους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό είναι στρωμένος με μαρμελάδα. Γι' αυτό κολλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]