Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα πρόβατα απεργούν ζητώντας καλύτερες συνθήκες σφαγής

Γράφει ο Νίκος Ελευθέρογλου 

Οι μέρες περνούν βασανιστικά αργά για μια χώρα που έχει βάλει τα προβλήματά της στον… αυτόματο πιλότο. Και αυτό γιατί ενώ έχουν μείνει μόνο δυο Κυριακές μέχρι τις κάλπες, κανείς μα κανείς από τους “μονομάχους” μικρούς και μεγάλους δεν λέει κουβέντα για το κοστούμι που ήδη μας έχουν ράψει αλλά και κανείς δεν λέει όχι το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό, από τα μέτρα που είναι ήδη έτοιμα.

Γύρω μας ο κόσμος αλλάζει με βία και αυτή η χώρα ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει ότι είναι “ανάδελφη”. Λες και έχουμε βαλθεί ιστορικά να είμαστε εκτός τόπου και χρόνου.
Κάποτε όταν όλη η Ευρώπη και ο κόσμος προχωρούσε με φιλελεύθερες επιλογές σε κυβέρνηση και οικονομία, εμείς επιστρέφαμε στον σοσιαλισμό του Ανδρέα Παπανδρέου.
Όταν στη συνέχεια επιλέγαμε κεντροδεξιές κυβερνήσεις στην Ευρώπη κυριαρχούσαν οι κεντροαριστερές.
Τώρα που στην Ευρώπη οι λύσεις είναι “δεξιές” εμείς ετοιμαζόμαστε πάλι να γίνουμε μοναχικοί καβαλάρηδες.
Ιδιοτροπία μας θες, πρωτοπορία μας πες με το τάιμνγκ δεν τα καταφέραμε ποτέ να συνεννοηθούμε.

Όπως δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε και με αυτούς που καιρό τώρα τους φωνάζαμε ότι θα τους αδειάσουν οι νταβατζήδες, όπως έκαναν και με τον Κώστα Καραμανλή, αλλά εκείνοι έκαναν τους κουφούς.

Όπως δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε όταν τους λέγαμε ότι δεν μπορεί η παράταξη να έχει μείνει χωρίς συμμάχους στα δεξιά της και εκείνοι έκλειναν το μάτι σε κάθε καπρίτσιο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε όταν τους λέγαμε ότι είναι αδιανόητο μια παράταξη που εκφράζει τη μεσαία τάξη να την συνθλίβει με τις εμπνεύσεις του Στουρνάρα , με χαράτσια και ΕΝΦΙΑ.

Τα φωνάζαμε καιρό τώρα, όπως και άλλα, αλλά το Μαξίμου αντί να μαζεύει τους αλαζόνες που μπήκαν στη ΝΔ, τους άφηνε να μας κάνουν αγωγές και μηνύσεις, λησμονώντας ότι αυτή η εφημερίδα ύψωνε το λάβαρο κατά του Παπανδρέου και των επιγόνων του και στήριξε την παράταξη στα δύσκολα. Όταν οι μετέπειτα κολλητοί τους έκαναν ότι δεν τους ήξεραν.

Μας κάθιζαν στο σκαμνί και έκαναν στους …νταβατζήδες τα δωράκια τους. Τέτοια ήταν η αγνωμοσύνη κάποιων. Επειδή άλλαξαν οι ίδιοι μέσα στους γυάλινους πύργους της εξουσίας και των πολυτελών κλειστών κλαμπ, θεωρούσαν ότι εμείς είχαμε αλλάξει.

Το χειρότερο είναι ότι θα καταφέρουν να επιβεβαιώσουν το γνωστό παραμύθι με το λύκο και τα πρόβατα. Φωνάζουν αλλά κανείς δεν τους ακούει. Και αυτό γιατί τόσο καιρό έκαναν πλάκα με το…λύκο και τώρα που ήρθε τα πρόβατα απεργούν ζητώντας καλύτερες συνθήκες σφαγής τους.

Και όπως θα πρόσθετε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος:
Τί νὰ τὰ κάνω τὰ τραγούδια σας, 
ποτὲ δὲ λένε τὴν ἀλήθεια, 
ὁ κόσμος ὑποφέρει καὶ πονᾷ 
κι ἐσεῖς τὰ ἴδια παραμύθια…

Πηγή http://www.pireasnow.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]