Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση ισλαμοφασιστών στο Παρίσι

Γράφει ο Ιωάννης Μιχαλέτος

Οι Δυτικές χώρες πληρώνουν τα επίχειρα διαπλοκής, ανοχής, συναλλαγής ακόμα και συνενοχής με το εξτρεμιστικό Ισλάμ.
Κανένα έλεος πλέον στους Ισλαμοφασίστες.
Απαιτείται πλήρης εκρίζωση του φαινομένου με "αδρανοποίηση" όλων των διαχειριστών εξτρεμιστικών δικτύων στην Ευρώπη.

Η επίθεση στο Παρίσι έγινε από άτομα με πολύ καλή στρατιωτική εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων που έδρασαν σε ένα καλά φυλασσόμενο σημείο της Γαλλικής πρωτεύουσας, το οποίο λόγω των προηγουμένων απειλών εις βάρος του περιοδικού, είχε διακριτική αστυνομική φύλαξη.

Οι δράστες φαίνονται έμπειροι, τουτέστιν έχουν πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν και κατά τα φαινόμενα σε χώρες που υπάρχει πολεμική δράση (λ.χ Συρία, Ιράκ).
Οι δράστες διέφυγαν προς τα Ισλαμοκρατούμενα βόρεια προάστια των Παρισίων, γεγονός που δείχνει και το δίκτυο κάλυψης που διαθέτουν.

Παρόλα αυτά ο αιφνιδιασμός των τοπικών αρχών ήταν πλήρης, ενώ οι δράστες είχαν πλήρη πληροφόρηση για το εγγύς περιβάλλον, είχαν φροντίσει την ασφαλή διαφυγή τους και δολοφόνησαν τους στόχους τους έχοντας πιθανώς έγκυρη πληροφόρηση ότι θα βρίσκονταν στα γραφεία τους εκείνη την ώρα.

Η όλη "επιχείρηση" κράτησε περί τα 200 δευτερόλεπτα με τρομερή ακρίβεια βολών εκ μέρους των δραστών. Δεν "έριξαν" στο ψαχνό, αλλά επί συγκεκριμένων στόχων 1-3 βολές τη φορά, ψάχνοντας για τον επόμενο κάθε φορά. Προφανώς "είχαν προβάρει" την όλη επιχείρηση αρκετές φορές και είχαν απομνημονεύσει τα πρόσωπα των στόχων, όπως και γνώριζαν το εσωτερικό των γραφείων.

Το κράτος της Γαλλίας φάνηκε απροετοίμαστο για τέτοιου είδους επιθέσεις (παρ'όλη τη κινητοποίηση που υπήρξε μετά την άνοδο του"Ισλαμικού κράτους") που έρχονται ύστερα από πολλαπλά κρούσματα δολοφονικών επιθέσεων από Ισλαμιστές σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Βέλγιο, Βρετανία αλλά και απόπειρες σε πλείστα άλλα κράτη τους τελευταίους μήνες.

Είναι δεδομένο ότι οι τρομοκράτες θα επιχειρήσουν νέα χτυπήματα και για αυτό το λόγο εκ των πραγμάτων αυξάνεται ο συναγερμός και για την Ελλάδα, κανένα κράτος δεν είναι ασφαλές από τη δράση τους.

Επιπλέον το χτύπημα αυτό θα επιφέρει και πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, αλλά και την υπόλοιπη Ε.Ε.

Πηγή RIMSE

"Πήραμε εκδίκηση για τον Προφήτη"

«Πήραμε εκδίκηση για τον προφήτη!» φώναζαν οι δύο κουκουλοφόροι ένοπλοι που μετέτρεψαν σε σφαγείο τα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, όπως τις κατέγραψε η αστυνομία και τις επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Ο ιμάμης της περιοχής Ντρανσί Χασέν Σαλγκουμί μετέβη στο σημείο της επίθεσης και δήλωσε «Η δημοκρατία πρέπει να φανεί ισχυρή απέναντι σε όσους επιθυμούν να σπείρουν τον τρόμο. Οι ένοπλοι παραβίασαν την ελευθερία μας και τις αξίες μας. Δικαιούται κανείς να διαφωνεί με ένα σκίτσο, αλλά η απάντηση μπορεί να είναι ένα άλλο σκίτσο, όχι η βία».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η αστυνομικοί που φρουρούσαν την είσοδο δεν ήταν παρόντες την ώρα της εισόδου των δολοφόνων. 'Ηρθαν λίγο αργότερα, ενώ κατόπιν κατέφθασαν και ενισχύσεις. Οι νεκροί είναι 12, 10 πολίτες και δύο αστυνομικοί, ενώ η κατάσταση πέντε εκ των 20 τραυματιών είναι σοβαρή.

Νεκρός και ο 80χρονος κομίστας Ζορζ Βολινσκί

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται τέσσερις κορυφαίοι Γάλλοι σκιτσογράφοι, όλοι συνεργάτες του περιοδικού. Βρίσκονταν εκεί για να λάβουν μέρος στην εβδομαδιαία σύσκεψη των συντακτών, η οποία γινόταν κάθε Τετάρτη πρωί.

Πρόκειται για τον πασίγνωστο βετεράνο κομίστα Ζορζ Βολινσκί, 80 ετών, τον διεθυντή του Charlie Hebdo και εκ των βασικών υπερασπιστών της δημοσίευσης σκίτσων που σατιρίζουν τον Μωάμεθ, Στεφάν Σαρμπονιέ (υπέγραφε τα σκίτσα του ως Charb), 47 ετών, τον 76χρονο Ζαν Καμπύ (υπέγραφε ως Cabu) και τον Μπερνάρ Βελάκ, 57 ετών (υπέγραφε ως Tignous).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. H Lepen ανεβαινει, η σταση της για τους ξενους συγκινει, οι εκλογες στη Γαλλια ερχονται. Μα με ..Μαλακια(οστρακοειδη) ταιζετε το ψηφοφορο κοινο? Καμμια λογικη σκεψη για πολυ εξυπνη Προβοκατσια του Ολλαντ, δεν θα κανουμε ? Να της βγει μπροστα λεγοντας οτι κ με αυτον εχουν ασφαλεια κ αλλαγες νομικες, σκληρυνση κλ κλ. Οι Γαλλοι δεν σκοτωσαν χιλιαδες στη Σερβια κ Λιβυη κ Αφγανισταν? % Αραβικα κρατη διαλυονταο απο τους Δυτικους που χλευαζουν τα ιερα των Μουσουλμανων, το μονο που τους απεμεινε μετα αιωνες χασαπικης αποικιοκρατιας ΟΛΟΥ του Ισλαμ!! Αλλωστε οι ατυχοι Γαλλοι δεν εισαν και ανευθυνοι εφοσον προσβαλλουν τα πιο ιερα συμβολα αλλης κοινωνιας που δεν τους εθιξε ποτε τα δικα τους. Η Λεγεωνα των Ξενων απο καθε ανωμαλο κ αρρωστο στοιχειο, δρα κανονικα υπο Γαλλικη Διοιηκηση, θαυμασια ομαδα για κατι τετοιο. Γκε κε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ισλαμοφασιστάκο, όσο και αν το κρύβεις σου βγαίνει αυθόρμητο. άντε μην ντρέπεσαι, πες και ένα μπράβο στους εκτελεστές για να πάρεις και το σημερινό ένσημο βλακείας

      Διαγραφή
    2. Ξαναδιάβασε το σχολιο .
      Εχει βάση .

      ΓΙα να σε προλάβω , απο τα μεσα του ´ 90 , προσπαθούσα να ξυπνήσω τους ραγιάδες για την κάθοδο των βαρβάρων .
      Οταν είδα και τα πρώτα διποδα απο την Ασία και την Αφρική .......

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]