Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Διαδήλωση διαμαρτυρία για την παραβίαση της ελευθερίας του λόγου



Του Vladislav Perunović
Αποκλειστικού Ανταποκριτή μας στα Σκόπια 


Μαζική διαμαρτυρία απέναντι στις κυβερνητικές δυνάμεις των Σκοπίων, έγινε χθες στα Σκόπια. Στην διαδήλωση διαμαρτυρίας μετείχαν πάρα πολλοί πολίτες των Σκοπίων, οι οποίοι κατήγγειλαν τις κυβερνητικές επιλογές φίμωσης στην ελευθερία του λόγου των πολιτών αλλά και κατά της ελεύθερης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Γκρούεφσκι.

Αφορμή γι αυτή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στάθηκε η φυλάκιση του δημοσιογράφου των Σκοπίων Τόμισλαβ Κεζαρόφσκι, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος μετά την σύλληψή του, η οποία ήταν μία προφανής πολιτική και όχι δικαστική απόφαση.
Η διαδήλωση αυτή έγινε κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα και ξεκίνησε μπροστά από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Εφετείου της πόλης των Σκοπίων και τερματίστηκε στο κυβερνητικό κτίριο της ΠΓΔΜ.

Σε ομιλίες που έγιναν απευθυνόμενες προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έγιναν σαφείς αναφορές στην καταστροφική παρέμβαση της κυβέρνησης στον Τύπο της χώρας.
Κύριο σύνθημα το διαδηλωτών κατά της κυβέρνησης Γκρούεφσκι ήταν «φονιάδες δολοφόνοι» και αφορούσε τόσο στις πολιτικές πρακτικές της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Γκρούεφσκι, όσο και στον ύποπτο θάνατο του Νικόλα Μλαντένοφ, υπόθεση την οποία διερευνούσε και ο Κεζαρόφσκι.
Πριν από την διαδήλωση, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών (ΟΑΣΕ, Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα, Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων) επεσήμαναν πως ο Κεζαρόφσκι είναι ένας πολιτικός κρατούμενος.

Αυτή η τελευταία συγκέντρωση – διαδήλωση που έγινε στο κέντρο των Σκοπίων, είναι μέρος από μία σειρά αντικαθεστωτικών εκδηλώσεων που γίνονται κατά των δικτατορικών πρακτικών του Γκρούεφσκι, ο οποίος καταβάλλει μία εμφανή προσπάθεια να θέσει υπό τον έλεγχό του, αλλά και του κόμματός του VMRO-DPMNE, όλα τα μέσα ενημέρωσης πλην του διαδικτύου, το οποίο συνεχίζει να είναι ελεύθερο στην ΠΓΔΜ.


 
 
 
 
 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]