Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να κρίνουμε αυτά που είδαμε, και όχι αυτά που δεν είδαμε

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Και την μεν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν την είδαμε ακόμη, οπότε παρέλκει η οχλαγωγία των φιλοκυβερνητικών, νεοδημοκρατικών, πασοκικών κλπ. μέσων ενημέρωσης, που έχουν ήδη ως μέντιουμ προεξοφλήσει, και μάλιστα με λεπτομέρειες, τι ακριβώς θα συμβεί άμα η σημερινή αντιπολίτευση έρθει στην εξουσία.

Ας περιμένουμε λίγο και θα έχουμε όλον τον καιρό να αναλύσουμε και να κρίνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αφού γίνει κυβέρνηση και όχι πριν!

Ας περιοριστούμε, λοιπόν, σε αυτό που είδαμε, στο υπαρκτό, στο δεδομένο. Και αυτό είναι η οικτρή διακυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ, στο υπουργείο («υπουργείον» λέγανε παλιά την κυβέρνηση συνολικά) Σαμαρά.

Αυτό, λοιπόν, που είδαμε, είναι η βαρειά ύφεση, η φονική ανεργία, και ιδίως η ανεργία των νέων, η πρωτοφανής μαζική μετανάστευση του ελληνικού πληθυσμού σε άλλες χώρες, η εξοντωτική φορολογία, η δημογραφική κατάρρευση και: η πλήρης άρνηση καταπολέμησης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, η πλήρης αποτυχία προσέλκυσης επενδύσεων, η φυγή κεφαλαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στο εξωτερικό, η πεισματική άρνηση να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την Ελλάδα ένα σύγχρονο κράτος.

Είδαμε ο ορυκτός πλούτος της χώρας να ενυποθηκεύεται στους δανειστές, είδαμε η εθνική κυριαρχία να εξαφανίζεται, είδαμε διεθνείς υπαλλήλους να κουνάνε το δάχτυλο επιτιμητικά στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό.

Επίσης είδαμε απίθανα πρόσωπα να υπουργοποιούνται, μαζί με τους γνωστούς γόνους της φαυλοκρατικής οικογενειοκρατίας, είδαμε το καταρρέον καθεστώς της Μεταπολίτευσης να μην έχει αλλάξει στο παραμικρό τις συνήθειές του λόγω της κρίσης και να συνεχίζει την προκλητική του διαγωγή.

Αυτό, λοιπόν, που μπορούμε με βεβαιότητα να προεξοφλήσουμε, είναι τι θα γίνει αν η συγκυβέρνηση εκλέξει πρόεδρο και παραμείνει στην εξουσία: νέο μνημόνιο σκληρότερο από τα προηγούμενα, σάρωση των υπολειμμάτων του ασφαλιστικού και του εργασιακού κεκτημένου, νέο κύμα εξοντωτικής φορολογίας και χωρίς διευκολύνσεις, και συνέχιση όλων των παραπάνω.

Τα ίδια γνωστά, φθαρμένα και αποτυχημένα πρόσωπα, να ξαναμοιράζονται τις καρέκλες τους σε νέους συνδυασμούς, να μας ξαναλένε ασύστολα ψέμματα και να συνεχίζουν το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο, αυτό που μας οδήγησε στην χρεωκοπία και μας κρατάει στην βαρειά ύφεση.

Ε, λοιπόν, δεν θέλουμε άλλο από την συνταγή αυτή. Οι αναγνώστες μας είναι ενήλικες, πολιτικά έμπειροι, και θα επιλέξουν ασφαλώς τι θα ψηφίσουν με κριτήριο το συμφέρον της πατρίδας. Το οποίο πάντως δεν υπηρετείται από το μνημονιακό ρετσινόλαδο.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. 1. ‘’ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΕΙΔΑΜΕ’’ !

    O Παπαδημούλης υπερασπίζεται το Δι@ύγεια που καταψήφισε!
    Η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει πολιτικό ανέκδοτο καθώς δείχνουν αποφασισμένοι να αντιπολιτευτούν ακόμη και εαυτούς για να αποδείξουν ότι υπάρχουν. Ο Παπαδημούλης καταγγέλλει την κατάργηση του προγράμματος Δι@ύγεια που πριμοδοτεί την αδιαφάνεια. Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε στη βουλή το φερόμενο νομοσχέδιο από τον Ραγκούση. Θυμίζουμε ότι τη Δι@ύγεια υπερψήφισαν οι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και καταψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ [30/06/2010]

    Δεν είναι απλά ανεύθυνοι, είναι και τραγικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ !
    Στρατούλης: Θα αξιοποιήσουμε τις καταθέσεις των πολιτών για να δώσουμε δάνεια στο λαό

    Την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να κρύψει τους Λαφαζάνηδες και τους Στρατούληδες κάτω από το χαλί καταστρέφουν οι πρωινές δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη για το μέλλον των τραπεζών και των καταθέσεων.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του σκοπεύει να αξιοποιήσει τις καταθέσεις των πολιτών υπέρ της...ανάπτυξης.
    Παραθέτω το επίμαχο...

    ...απόσπασμα της συνέντευξης του στο ΒΗΜΑ Fm:
    Στρατούλης: Δεν θα είναι άδεια θησαυροφυλάκια. Οι τράπεζες ήδη έχουνε 165 δις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών.
    -Αυτές είναι δικές μας, δεν είναι των τραπεζών.
    Στρατούλης: Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και δεύτερον χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
    - Όπα, μισό λεπτάκι, εδώ είναι πολύ σημαντικό. Για τις δικές μας καταθέσεις…
    Στρατούλης: Δεν είναι τεχνικό ζήτημα, τίποτα δεν είναι τεχνικό, είναι πολιτικό, τι πολιτική βούληση έχει μια κυβέρνηση.
    -Πως θα γίνει με τις καταθέσεις; Μισό λεπτάκι. Θα τις δεσμεύσετε; Θα τις δημεύσετε;
    Στρατούλης: Είπαμε θα εγγυηθούμε, δε θα δεσμεύσουμε τίποτα
    -Πώς θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη οι καταθέσεις των πολιτών;
    Στρατούλης: Γιατί πού πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Σήμερα χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να δοθούν δάνεια στις μικροεπιχειρήσεις, δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια, καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί;

    Σχόλιο Δεν αρκεί πάντως να αυτοκτονήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να χάσει τις επόμενες εκλογές. Χρειάζεται να βρεθεί και μια εναλλακτική πρόταση από τα αστικά κόμματα η οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Αυτό είναι το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3. ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΔΑΜΕ …!
    Σάλος από την αποκάλυψη ότι η μητέρα της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε επίδομα ανηλίκων μέχρι και... πέρυσι!

    Επίδομα ανήλικων τέκνων έπαιρνε μέχρι και πέρυσι για τις
    δυο ενήλικες πλέον κόρες της η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
    Πρόκειται για την Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου, πρώην σύζυγο του Νίκου Κωνσταντόπουλου, η οποία μάλιστα σήμερα κατέχει τη θέση της προέδρου της εθνικού ραδιοτηλεοπτικού συμβούλιου.
    Με έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα RealNews η προϊσταμένη της πρώτης διεύθυνσης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μέσων Ενημέρωσης, η κυρία Αλεξίου ελάμβανε το επίδομα παρανόμως, για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που σήμερα είναι 38 ετών και την Βασιλική Ιωάννα που είναι 31 ετών.
    Στο επίμαχο έγγραφο με ημερομηνία 20-11-2013, με το οποίο διακόπτεται η παροχή των δυο επιδομάτων αφού ακόμα και τότε δεν προσήλθε η ίδια να πράξει τα νόμιμα, η προϊσταμένη του ταμείου διακόπτει αναδρομικά τη χρίση των επιδομάτων.
    Αυτό σημαίνει ότι θα κληθεί η κ. Αλεξίου να επιστρέψει τα παράνομα χρήματα που έλαβε επί 18 περίπου χρόνια.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πτυχιούχος της νομικής και μέλος της ΕΣΗΕΑ έχει επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή και σχολαστικότητα στην διεκδίκηση οικογενειακών επιδομάτων με την κ. Αλεξίου να «κυνηγά» κάθε σχετική παροχή. Παρά ωστόσο τις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις για την πάταξη τέτοιων φαινομένων, ποτέ δεν δήλωσε την παράνομη πράξη της.


    Εμείς διαβάσαμε την ανακοίνωση-απάντηση της Κωνσταντοπούλου αλλά… δεν είδαμε να αναφέρετε καθόλου στην..ταμπακιέρα, παρά πολιτικές αοριστολογίες περί …πολιτικών παιχνιδιών και διακίνησης εκβιασμών με αποδέκτες όσους ενοχλούν το πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, τραπεζικό και μιντιακό κατεστημένο. Αυτό όμως δεν είναι …απάντηση, αλλά …..πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 4. ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΔΑΜΕ .....

    ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
    O Τσουκαλάς είπε ότι συνταξιοδοτήθηκε από την ABN-Amro από την οποία πήρε τις 500.000 για εθελουσία έξοδο και τις 800.000 από ασφαλιστικό πρόγραμμα, και ότι η "ABN-Amro δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα γιατί εξαγοράστηκε από την RBS που δραστηριοποιείται σε ναυτιλιακά στον Πειραιά"... ΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!

    Η ΑBN-Amro δεν υπάρχει στην Ελλάδα από το 2002 και φυσικά η RBS στον Πειραιά δεν έχει καμία σχέση με την ABN-Amro που δούλευε ο Τσουκαλάς μιας και το ελληνικό της τμήμα πωλήθηκε το 2002 στην ΑΣΠΙΣ του άλλου λαμόγιου του Ψωμιάδη που είναι προφυλακισμένος.

    Δείτε εδώ την ανακοίνωση προς το ΧΑΑ, της εξαγοράς της ABN-Amro Ελλάδος από την ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ στις 22/11/2002!!
    Άρα έχουμε και λέμε ότι από το 2002 ο Τσουκαλάς δούλευε σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και δη στου απατεώνα Ψωμιάδη...

    Στις αρχές του 2010 και ενώ η ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ ήταν υπό κατάρρευση και ο Ψωμιάδης είχε αρχίσει τα σούρτα-φέρτα στον εισαγγελέα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχωσε 30 εκ εξαγοράζοντας το 32% της ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ και ξεκινώντας έτσι τις διαδικασίες πλήρους εξαγοράς της ΑΣΠΙΣ, η οποία μετονομάστηκε σε Τ ΒΑΝΚ

    Δείτε εδώ και αυτή την ανακοίνωση προς το ΧΑΑ
    Ένα χρόνο αργότερα η Τ ΒΑΝΚ, πρώην ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ, πρώην ABN-Amro ΒΑΝΚ του ψεύτη του ΣΥΡΙΖΑ συγχωνεύθηκε με το ΤΤ...

    Σύμφωνα με δήλωσή του ο ψεύτης έφυγε από την τράπεζα το 2010 άρα τα λεφτά που πήρε τα πήρε ή από την ΑΣΠΙΣ και τα έκλεψε από τους ταλαίπωρους που χάσανε τα λεφτά τους με τις ασφάλειες του Ψωμιάδη ή από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο χρηματοδοτήσαμε εμείς με την ανακεφαλαιοποίηση και τις εγγυήσεις του κράτους...

    Φυσικά όλα αυτά δεν ισχύουν μόνο για την εθελουσία αλλά και για την ασφάλεια που λέει ότι του απέφερε 800.000 ευρώ αποζημίωση. Όταν το 2002 ο Ψωμιάδης αγόρασε την ΑΒΝ τα αγόρασε όλα! Ακόμα και τα ασφαλιστικά προγράμματα που συνέχισαν να τρέχουν μέσα από τις εταιρίες του.

    Όσο για το πώς πήρε τόση μεγάλη αποζημίωση είναι γνωστό το κόλπο που γινόταν και στην Αγροτική για τα διευθυντικά στελέχη φουσκωμένοι πλασματικοί μισθοί τα τελευταία χρόνια και τσούπ το εκατομμυριάκι... Για να πάρετε μια ιδέα τι πάρτι γίνονταν στην ΑΣΠΙΣ δείτε εδώαποζημίωση 9 εκ ευρώ σε διευθυντικό στέλεχος

    Αυτά για να μη μας περνάει ο Τσουκαλάς για ηλίθιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5. ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

    Μόνο 1.329.600 ευρώ σε μετοχές, ομόλογα και καταθέσεις το ζεύγος Παπαδημούλη! 20 βιβλιάρια καταθέσεων ύψους 885.000 ευρώ η Νάντια Βαλαβάνη ενώ η Τροτσκίστρια Μαρία Μπόλαρη έχει 565.000 και 9 βιβλιάρια καταθέσεων

    Προκλητικές επενδύσεις στους αμαρτωλούς οίκους κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας της κρίσης από σκιώδεις υπουργούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.

    Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο από όσα παρουσιάζει είναι ότι οι «θεωρητικοί» της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επενδύσει τις οικονομίες τους στον ναό του παγκόσμιου καπιταλισμού και σε «αμαρτωλούς» οίκους που σχετίζονται με την Ελλάδα της κρίσης:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7. ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…
    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ..ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ?
    Όπως θα παρατηρήσετε, ακόμα και τώρα , δεν έχει γίνει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ για την αλητεία πρόσληψης του υπαιτίου της χρεοκοπίας της χώρας Γιάννη Παπαθανασίου, υπουργού του δραπέτη Καραμανλή.
    Τα δύο κόμματα της Αριστεράς, τα οποία στις τελευταίες εκλογές έλαβαν αθροιστικά το 33% των ψήφων θεωρούν ήσσονος σημασίας απ' ότι φαίνεται τον διορισμό Παπαθανασίου και καταπιάνονται ναι μεν με άλλα σοβαρά θέματα, αφήνοντας ωστόσο ελεύθερο το παιχνίδι στη ΝΔ του Σαμαρά, η οποία έχει μια προφανή στόχευση:

    Την αθώωση της περιόδου Καραμανλή και την μη σύνδεση της με την χρεοκοπία της χώρας. Ποιο ήταν το κυρίαρχο αφήγημα; Ότι ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του "χρεοκόπησαν" την χώρα με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και όχι ο Καραμανλής και η κυβέρνηση των Λιάπηδων, Αλογοσκούφηδων, Βουλγαράκηδων, Παπαθανασίου, Στυλιανίδηδων κλπ κλπ.

    Για ακόμη μια φορά εμφανίζεται ο "κομπλεξισμός" της Αριστεράς, ανεύθυνης και υπεύθυνης. Τι νοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ; Μα φυσικά η εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ευτυχώς σ' αυτό το αίτημα, της αποπομπής Παπαθανασίου εμφανίζεται ενωμένο (βλέπε εδώ τις τοποθετήσεις τόσο των στενών συνεργατών του Βενιζέλου Κωνσταντινόπουλου-Αλ Σάλεχ-Δερβένη , όσο και υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου Ραγκούση-Πεταλωτή .
    Γι αυτό και δεν ψελλίζει τίποτα για το μείζον θέμα. Είναι αήθες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται την δεξιά αφήγηση της ιστορίας, γιατί αν αποδειχθεί ότι το μνημόνιο ήταν η μόνη επιλογή, με βάση την εγκληματική διαχείριση Καραμανλή, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να έχει λόγω ύπαρξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

    Ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη στο Επικρατείας της ΝΔ!
    2012-04-25 00:02:00

    Μεταξύ των ονομάτων που ξεχώρισαν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας είναι εκείνο του Θεόδωρου Λαμπράκη, ο οποίος είναι ο γιος του αείμνηστου αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.

    Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γεννήθηκε το 1912 στην Αρκαδία, και ήταν . το 14ο από τα συνολικά 18 παιδιά που απέκτησαν οι γονείς του. Μεγαλώνοντας σπούδασε ιατρική στην Αθήνα με ειδίκευση στην γυναικολογία.

    Η αγάπη του για τον αθλητισμό ήταν μεγάλη και αυτό φαίνεται από τις διακρίσεις του, έχοντας πολλά πανελλήνια αλλά και βαλκανικά μετάλλια. Τα κοινά τον ενδιέφεραν πάντα, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του κατά την διάρκεια της Κατοχής στα λαϊκά συσσίτια, καθώς διοργάνωνε με συναθλητές αγώνες και τα έσοδα δίνονταν προκειμένου να δοθεί φαγητό σε όσους είχαν ανάγκη.

    Το 1961 εκλέγεται βουλευτής με την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ), ενώ εναντιώθηκε με πολλές ενέργειές του στους παρακρατικούς μηχανισμούς της μετεμφυλιακής Ελλάδας της εποχής.

    Στις 21 Απριλίου του 1963 μάλιστα αψήφισε εντολή της Αστυνομίας και πραγματοποίησε μόνος του στο μεγαλύτερο μέρος συνοδευόμενος από άτομα που τον προπηλάκιζαν και τον απειλούσαν, την Μαραθώνια πορεία Ειρήνης. Τελικά συνελήφθη και κρατήθηκε για μερικές ώρες.

    Στις 22 Μαΐου όμως η Μοίρα του επιφύλασσε ένα τραγικό παιχνίδι. Εξερχόμενος από συγκέντρωση που πραγματοποιείτο στην Θεσσαλονίκη για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από ομάδα παρακρατικών. Μερικές ημέρες μετά, ο Γρηγόρης Λαμπράκης υπέκυψε στα τραύματά του και απεβίωσε. Το ημερολόγιο έδειχνε 27 Μαΐου 1963.

    ΥΓ.
    ΣΗΜΕΡΑ ο γιός του φιλά το χέρι των… φονιάδων του πατέρα του.

    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

    Ο πιο σκληρός δεξιός είναι ο πρώην αριστερός.
    Παραδείγματα; ….ΑΠΕΙΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8. ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
    =================
    ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΜΟΙΒΗ
    ΤΑ 3.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ Δ.ΜΑΝΙΟΥ, Η MYΘΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ "ΡΙΞΙΜΟ" ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥ. ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ...OSCAR

    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ "ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ"
    Το makeleio.gr δημοσιεύει την ιστορία μιας απίστευτης δικαστικής αντιπαράθεσης που είχε ο εργατολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, η οποία βγήκε πάλι στη δημοσιότητα με αφορμή ρεπορταζ για έλεγχο του από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή. Το θέμα είχε ξαναβγεί στη δημοσιότητα στο παρελθόν και είχε στοιχίσει στον σημερινό βουλευτή την κάθοδο του στην πολιτική με το ΠΑΣΟΚ.

    Τρία εκατομμύρια δολάρια, ένας πανίσχυρος εφοπλιστής που ήθελε να γίνει ο σύγχρονος Ωνάσης , οι πάμπλουτοι κληρονόμοι του και στην μέση οι κομματικές αντιπαραθέσεις. Η συναρπαστική ιστορία που όσοι ασχολούνται με το πολιτικό παρασκήνιο λένε ότι στέρησε σε από έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους και καταξιωμένους δικηγόρους των Αθηνών μια λαμπρή βουλευτική καριέρα, τα έχει όλα. Χρήμα, λάμψη αλλά και ογκώδη δικόγραφα. Πριν από οκτώ μήνες, στις 17 Φεβρουαρίου του 2009, το Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε σε τελευταίο βαθμό την χρόνια δικαστική έριδα του καθηγητή του Εργατικού Δικαίου και διάσημου αναλυτή από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση, Αλέξη Μητρόπουλου, με έναν από τους δύο συναδέρφους του που είχαν αναλάβει εργολαβικά την επίλυση των κληρονομικών διαφορών της εφοπλιστικής οικογένειας Μανιού. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος έπρεπε να δώσει πίσω 300.000 δολάρια που είχε... ξεχάσει να επιστρέψει από την υπέρογκη αμοιβή των 2.000.000 δολαρίων τα οποία η οικογένεια είχε δώσει να μοιραστούν ως προκαταβολή ακριβοδίκαια σε τρείς γνωστούς δικηγόρους. Από την δικογραφία και την απόφαση προκύπτει ότι η αδερφή του εφοπλιστή Μανιού έδωσε στον Μητρόπουλο τα χρήματα και ο ίδιος κράτησε για τον εαυτό του 1.600.000 δολάρια, δίνοντας στους δύο συνεργάτες του από 200.000 δολάρια στον καθένα. Ό ίδιος ο καθηγητής τονίζει κατηγορηματικά ότι αδικήθηκε από τον Άρειο Πάγο, ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ότι κανείς από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ δεν χρησιμοποίησε την καταδικαστική απόφαση για να του στερήσει την κάθοδο στην πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 12. ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ


    Πολιτικός αρχηγός καταργεί τα «μαντριά» στη Βουλή!!!


    Μας εξέπληξε ευχάριστα χθες η απόφαση του προέδρου του κόμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος ανακοίνωσε στην νεοεκλεγείσα ΚΟ του κόμματός του, ότι οι βουλευτές του κόμματος θα μπορούν να ψηφίζουν στη Βουλή, σύμφωνα με την συνείδησή τους και όχι υποχρεωτικά με βάση την κομματική γραμμή.
    Κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτή την ενέργεια και κυρίως τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία φρόντισαν να αποσιωπήσουν το θέμα, γι’ αυτό και πολλοί πολίτες δεν αντιλήφθηκαν τη σημασία αυτής της ενέργειας.
    Υπενθυμίζουμε ότι ...το άρθρο 60 παρ. 1 του ισχύοντος Συντάγματος λέει ότι: «Oι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Δηλαδή οι βουλευτές, μόνο γνώμονα των αποφάσεών των έχουν…. τη συνείδησή τους και όχι την βούληση του εκάστοτε αρχηγού και των συμφερόντων που κρύβονται πίσω του. Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε, αυτή η συνταγματική διάταξη έχει καταργηθεί στην πράξη, αφού όποιος βουλευτής τολμάει να ψηφίσει κάτι διαφορετικό από τις επιθυμίες των συμφερόντων που ελέγχουν τον κομματικό αρχηγό, τότε, αντισυνταγματικά διαγράφεται.
    Με την πρωτοφανή αυτή παράνομη πολιτική πρακτική, που δεν συναντάται σε κανένα πολιτισμένο σύγχρονο κράτος, δημιουργούνταν μέσα στη Βουλή τα γνωστά κομματικά «μαντριά» με τσοπάνη τον κομματικό αρχηγό. Γι’ αυτό και η Ελλάδα έφτασε στο σημερινό χάλι. Δεν είχε ελεύθερους βουλευτές, αλλά απλά έδρες.
    Αν λοιπόν λειτουργήσει η Νέα Βουλή και αρχίσει να εφαρμόζεται αυτή η νέα πολιτική πρακτική από τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τότε πιστεύουμε πως αυτό θα λειτουργήσει ως καταλύτης εκρηκτικών αλλαγών σε όλα τα κόμματα και φυσικά σε άνοδο του επιπέδου της δημοκρατίας στη χώρα.
    Μπράβο τους.
    Πέτρος Χασάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 13. ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

    ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΤΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ..ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ?
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕΧΡΙ …ΤΡΕΛΑΣ..???
    Αφού έγλυψε τα αρχίδια του Πάγκαλου να τον δεχτεί στο Πασόκ και έφαγε ‘’κλωτσιά στον κώλο’’ , σήμερα αποκαλύπτεται, ότι θα ΠΛΗΡΩΝΕ και χρήματα για τον αγώνα του κόμματος, αν τον δεχόντουσαν..
    Αφού ‘’ΦΙΛΗΣΕ’’ τα αρχίδια του Γ. Βαρβιτσιώτη να τον κάνει βουλευτή, τον πούλησε πριν αλέκτωρ…
    **Πάγκαλος: «Έκοψα» τον Καμμένο από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το ’90 γιατί ήταν ‘’γκάου-γκάου’’ !!!

    Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1990 ήθελε να είναι ο Πάνος Καμμένος όπως αποκάλυψε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αλλά «δεν ευτύχησε η διαμεσολάβηση και δεν εισπράξαμε και τα χρήματα που θα μας έδινε ο Καμμένος». Σύμφωνα μάλιστα με τον πρώην υπουργό, ήταν εκείνος που έβαλε φρένο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
    Και θα μπορούσε μάλιστα να συμβάλλει αισθητά και στον οικονομικό αγώνα του κόμματος» τόνισε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

    *Με ‘’αυτόν’’ τον Καμμένο, ποιος Έλληνας δεν θα καεί??
    Κι όμως δεν έχει φιλότιμο να παραιτηθεί???
    ***Σε πολιτικό επίπεδο, ωστόσο, το μεγαλύτερο τραύμα για τον πολιτικό αρχηγό Πάνο Καμμένο έχει προκαλέσει η ακατανόητη, ακόμη και για στελέχη που βρίσκονται στον ηγετικό πυρήνα των ΑΝΕΛ, προσβολή του προς το πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.
    *Σχεδόν δύο χρόνια μετά, απάντηση για τους λόγους που αποφάσισε να εμπλέξει τον κ. Παπούλια σε ένα πρωτοφανές σκηνικό πολιτικής ιλαρότητας δεν έχει ακόμη δοθεί.
    * Ο κ. Καμμένος είναι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος στα μεταπολιτευτικά χρονικά που έχει διαψευσθεί με επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας, καθώς υποστήριζε ότι «πλαστογραφήθηκε» το έγγραφο με τις προτάσεις του και τους όρους του για μια κυβέρνηση «εθνικής ανάγκης».
    *Ζητούσε να έχει λόγο για τον πρωθυπουργό και να ορίσει τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, την ώρα που επισήμως δήλωνε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα από τα «κόμματα του Μνημονίου».

    *Στους ΑΝΕΛ φάνηκε τότε ότι είχαν πλήρη άγνοια για τις προτάσεις Καμμένου και ο ίδιος προσπάθησε να οχυρωθεί πίσω από ακόμη μία θεωρία συνωμοσίας, ενώ ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική απείλησε με προσφυγή στα δικαστήρια και την Προεδρία της Δημοκρατίας.
    Αυτός ο πολιτικός Καραγκιόζης( όπως τον λένε συνάδελφοί του δημοσίως), προκαλει και προσβάλει πρόσωπα και θεσμούς γιατί μέχρι τώρα η δικαιοσύνη ήταν αιχμάλωτη σε ‘’μαυρο-ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ’’ δικαστές, που είχαν στα ‘’όπα-όπα’’ κάθε υβριστή και συκαφάντη του Πασόκ των Ανδρέα και Γιώργου Παπανδρέου.
    *Μετά την ακατανόητη και εθνικά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ συμπεριφορά του Καμένου, μετά την αδιανόητη συμπεριφορά προς τους συνεργάτες του, μετά τις εθνικές και ‘’ντόπιες’’ κοτσάνες που εκστομίζει, υπάρχει Έλληνας που να του έχει έστω και ..μόριο εμπιστοσύνης να αναλάβει υπεύθυνη κυβερνητική θέση, αν ο λαός αποφάσιζε πως τα όσα υπέστη από τη κλίκα Σαμαρά-Βενιζέλου δεν ήταν αρκετά και θέλει να δοκιμάσει και από την κλίκα Τσίπρα- Καμμένου και λοιπών κατακαμένων?
    Υπάρχουν Έλληνες γονείς που θα ψήφιζαν αυτόν τον ‘’τρελό πολιτικό’’ που μπορεί να μας μπλέξεις σε πόλεμο με την Τουρκία και τους γείτονές μας μέσα σε..μισή ώρα.
    *Υπάρχουν δηλαδή Έλληνες πολίτες που δεν ‘’χόρτασαν’’ από την προσφορά της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου και επιθυμούν να ‘’δοκιμάσουν’’ και την προσφορά του καμένου Κουίκ και του άνοστου και ξυνόγαλου Σουρλέτη?
    Θέλεις πόλεμο με την Τουρκία? Εδώ είναι ο Πάνο
    Ψήφισε Πάνο και Αλέξη για να ‘’απολαύσεις’’ την τρέλα του Πολέμου.
    ΥΓ.
    Τρίβουν τα χέρια τους οι Τούρκοι όταν ακούν ..Πάνο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ...!

    ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ……
    ‘’ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ΄΄ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ….ΧΑ! ΧΑ! ?????
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…ΣΧΟΛΙΑ ???
    Γράφει ο Ν βράχος

    ΠΑΝΟΣ: Συκοφάντης, ψεύτης, ταραχοποιός,…βουλευτής ?
    [[Έμμισθος μεσάζων των διεθνών τοκογλύφων ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τον Πάνο Καμμένο!]]
    Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011
    Σάλος προκλήθηκε στη βουλή από τις καταγγελίες που ακούστηκαν από τον βουλευτή της ΝΔ, Πάνο Καμμένο που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε για τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ‘’λειτουργεί ως έμμισθος broker των διεθνών τοκογλύφων’’.
    (...) «Στη διάρκεια της συζητήσεως για την υπόθεση της Προκαταρκτικής για τη Siemens, σε σχόλιο του Υπουργού Επικρατείας κ. Παμπούκη που είπε «εγώ δεν παίζω πολιτικά CDS», απήντησα ότι κάποιοι παίζουν οικονομικά CDS. Κι επειδή αναφέρθηκα πράγματι στο ότι ο Πρωθυπουργός λειτουργεί ως «έμμισθος broker» των διεθνών τοκογλύφων, οφείλω να δώσω δημόσια εξήγηση.
    **Αναφέρομαι στο ασφάλιστρο κινδύνου, στο CDS, το οποίο αγόρασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2009 και το οποίο πουλήθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το Δεκέμβριο του 2009, αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όταν τα spreads ήταν στις 305 μονάδες, με κέρδος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της τάξεως των 40 εκατομμυρίων.
    1.**Καταδίκη 100 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
    ============================
    Το δικαστήριο έκρινε (Αρ. Απ. 2284/2014) ότι δεν προέκυψε καμία τέτοια συναλλαγή της εταιρείας της κ. Ξαφά JJ Partners η οποία είχε προσφύγει εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων , αποκαλούμενου και ως «Ανέμου απελευθέρωσης από τα δεσμά του Μνημονίου» από φίλια σε αυτόν ΜΜΕ καταδικάζοντάς τον σε χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.
    Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει ο Πάνος Καμμένος αφού σήμερα εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση εις βάρος του από το Πολυμελές Πρωτοδικείο για τα όσα υποστήριζε περί εμπλοκής της Μ. Ξαφά σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS εις βάρος του Δημοσίου την περίοδο ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ''ΛΥΣΣΑΞΕ'' ....!!
    2.**Καταδίκη 30. 000 ευρώ στον Καμμένο για τα CDS
    =====================================
    για συκοφαντική δυσφήμηση του Ανδρέα Α.Παπανδρέου.
    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ. Επίσης, του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, και κάθε φορά που θα παραβιάζει την εντολή και θα αναφέρεται σε αυτό θα πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο. Υπενθυμίζεται πως η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Ανδρεα Παπανδρέου έφτασε στα δικαστήρια, μετά την αγωγή που υπέβαλε ο τελευταίος σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις καταγγελίες του για δήθεν εμπλοκή του Ανδρέα Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες CDS.
    3.**Καταδίκη 10. 000 ευρώ στον Καμμένο
    Ταξίαρχος παίρνει αναδρομικά από τον Καμμένο! Κέρδισε αγωγή εναντίον του.17.10.2014 | 00:21
    “Μαϊμού εκπρόσωπο Τύπου του NATO”, είχε αποκαλέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον Παναγιώτη Θεοδωρακίδη σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο Ταξίαρχος ε.α είχε θεωρήσει συκοφαντικά τα όσα είπε ο κ.Καμμένος και είχε προσφύγει με αγωγή στα δικαστήρια.
    Ο κ.Θεοδωρακίδης είχε δικαιωθεί πρωτόδικα και πριν λίγες μέρες εκδικάστηκε η έφεση που είχε κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Η απόφαση ήταν πάλι υπέρ του Ταξίαρχου. Σύμφωνα με την απόφαση ο κ. Καμμένος πρέπει να του πληρώσει 10.000 ευρώ ως αποζημίωση. Άρα ο Θεοδωρακίδης πήρε …αναδρομικά από τους ΑΝΕΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]