Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρομοκρατούν τον κοσμάκη!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Πολύ καλά κάνει η πανάθλια κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και έχει ξεσηκώσει τον κόσμο με τις… τσιρίδες της και τα ξεφωνητά της για την… κρουαζιέρα του τουρκικού πολεμικού σκάφους, της κορβέτας Μπουγιουκάντα (Büyükada δηλαδή Μεγαλόνησος) στα στενά του ακρωτηρίου Καφηρέα της Νότιας Εύβοιας (του Κάβο ντ’ Όρο που λέμε στη λαϊκή ονομασία του) και μεταξύ Τζιας και Κύθνου, ελάχιστα μίλια από την Αττική. Είναι όμως η μνημονιακή κυβέρνηση ειλικρινής στις αντιδράσεις της ή μήπως προσπαθεί με το θόρυβο που κάνει να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό ότι δήθεν απειλείται πόλεμος με την Τουρκία, μήπως και κατορθώσει να παραμείνει στην εξουσία;

Σίγουρα, μόνο ειλικρινής δεν είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος! Δεν αναφερόμαστε γενικά στην αχρεία πολιτική στάση τους. Μιλάμε συγκεκριμένα για τις προκλήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού όχι γενικά στο Αιγαίο αλλά συγκεκριμένα στο Κάβο ντ’ Όρο. Όχι, καθόλου η πρώτη φορά δεν είναι που φέτος πέρασε τουρκικό πολεμικό πλοίο από εκεί. Είναι η… έκτη φορά φέτος! Έκτη!
Στις 20 Ιανουαρίου 2014 εγκαινιάστηκε η… τουριστικοπολεμική σεζόν με διέλευση τουρκικής φρεγάτας από τα στενά του Καφηρέα.
Στις 11 Φεβρουαρίου πέρασε από εκεί κορβέτα που στη συνέχεια παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Τζιας και Κύθνου.
Στις 27 Μαρτίου και πάλι τουρκική κορβέτα επανέλαβε με καρμπόν την ίδια πρόκληση.
Στις 20 Μαΐου οι Τούρκοι, επειδή δεν πέρασαν από το Κάβο ντ’ Όρο τον Απρίλιο, έστειλαν δύο κορβέτες!
Έπειτα έκαναν καλοκαιρινές διακοπές και στις 17 Σεπτεμβρίου, με το άνοιγμα των σχολείων, να ’σου και πάλι τουρκική κορβέτα στο Κάβο ντ’ Όρο! Στις 4 Νοεμβρίου έγινε η κρουαζιέρα της τουρκικής κορβέτας Μεγαλόνησος που προκάλεσε όλον αυτό τον απολύτως δικαιολογημένο θόρυβο.
Λογική η απορία μας, όπως και όλου του σκεπτόμενου ελληνικού λαού.

Πέντε φορές ήρθαν τα τουρκικά πολεμικά πλοία λίγα μίλια από την Αττική και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος έκαναν τα κορόιδα… Δεν αντέδρασαν καθόλου, δεν σήκωσαν ούτε καν προπαγανδιστικά το θέμα, φοβούμενοι προφανώς μην τυχόν και πάρει χαμπάρι ο κόσμος πόσο ρεζίληδες είναι!
Μύγα τους τσίμπησε και αποφάσισαν να αντιδράσουν την… έκτη (!) φορά που συνέβη το ίδιο γεγονός φέτος – και μιλάμε για έκτη φορά μέχρι στιγμής εντός του 2014, γιατί έχουμε και δύο μήνες σχεδόν μέχρι να τελειώσει ο χρόνος! Και μιλάμε μόνο για το Κάβο ντ’ Όρο – διότι οι Τούρκοι έστειλαν στις 3 Απριλίου 2014 μια φρεγάτα στην Αμοργό, έστειλαν και τέσσερεις(!) κορβέτες στις 26 Μαΐου στις Κυκλάδες, έστειλαν και μία κορβέτα στις 19 Οκτωβρίου στην Πάρο και τη Φολέγανδρο – για να μη νομίζουμε ότι ξεχάστηκαν!
Με εξαίρεση τους θερινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, όλους ανεξαιρέτως τους υπόλοιπους μήνες του 2014 είχαμε προκλήσεις από πολεμικά πλοία των Τούρκων, με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να κάνει τα στραβά μάτια σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις, αυτές πλην της τελευταίας!
Ξαναρωτάμε, λοιπόν: τους τσίμπησε μύγα ή μήπως προσπαθούν αυτοί να… τσιμπήσουν καμιά ψήφο βουλευτή μπας και εκλέξουν δικό τους Πρόεδρο της Δημοκρατίας και διασώσουν την εξουσία τους τρομοκρατώντας τον κοσμάκη; Οι «γερμανοτσολιάδες» της κυβέρνησης έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν το ερώτημα: «Αν χρειαστεί, με τον Τσίπρα πρωθυπουργό θα κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία;» Ενώ με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, η νίκη είναι γκαραντί!

Το ζήτημα όμως δεν είναι πόσο πολιτικοί Καραγκιόζηδες και πόσο πολιτικοί ριψάσπιδες είναι οι πολιτικοί απατεώνες που μας κυβερνούν. Ο λαός μας γνωρίζει ότι δεν έχουν απολύτως κανέναν ενδοιασμό να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. Από την άλλη πλευρά, είναι εμφανής η αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας εδώ και πάνω από ένα χρόνο.
Η σχετική ηρεμία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εδώ και περίπου μια δεκαετία οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Ερντογάν είχε πολύ σημαντικότερα στρατηγικά σχέδια από το να ασχολείται με την Ελλάδα. Ειδικά τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια είχε συλλάβει το σχέδιο της δημιουργίας ενός μουσουλμανικού άξονα Τουρκίας-Αιγύπτου-Ιράν, ιδίως με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους να κατέχουν την εξουσία στην Αίγυπτο και τον Αχμαντινετζάντ στο Ιράν. Και οι τρεις χώρες μαζί έχουν πληθυσμό σχεδόν 250 εκατομμύρια κατοίκους. Αν σε αυτούς προστεθούν τα 30 εκατομμύρια του Ιράκ, κατά ένα τρόπο και τα 20 εκατομμύρια της Συρίας, που εξαρτάται ενεργειακά, οικονομικά και εξοπλιστικά από το Ιράν, φτάνουμε στα σχεδόν 300 εκατομμύρια κατοίκους.
Το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο όμως του Ερντογάν ναυάγησε οριστικά πέρυσι. Το εξουδετέρωσαν αφενός το στρατιωτικό πραξικόπημα των οργάνων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Αίγυπτο και αφετέρου η εκλογή του φιλοαμερικανού προέδρου Ροχανί στο Ιράν. Η χούντα της Αιγύπτου και ο Ροχανί έθαψαν τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ερντογάν, αφήνοντας την Τουρκία απομονωμένη. Ο Ερντογάν είχε συντρίψει σε πολύ μεγάλο βαθμό το κεμαλικό στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας. Έχοντας αποτύχει όμως η στρατηγική του, είναι υποχρεωμένος πλέον να κάνει ανοίγματα προς τους στρατηγούς.

Αυτοί, αποδυναμωμένοι από τα πλήγματα του Ερντογάν, πρέπει να επαναβεβαιώσουν σταδιακά τη θέση τους. Πρέπει να το κάνουν δείχνοντας την ισχύ τους σε κάποιον πολύ κατώτερο αντίπαλο, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.
Αυτό εξηγεί την αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας. Πόλεμο δεν θέλει απολύτως καμιά από τις δύο χώρες.
Η ένταση όμως βολεύει και την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και τους Τούρκους στρατηγούς. Μόνο που σε αυτές τις περιπτώσεις ποτέ δεν ξέρει κανείς αν ένα «θεατρικό» επεισόδιο θα εξελιχθεί σε «θερμό», ανεξαρτήτως αν αυτό το θέλουν οι πρωταγωνιστές!

Πηγή εφημ. "Πριν"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Τρομοκρατία σε όλα τα επίπεδα...έξοδος από την Ε.Ε.,οικονομική εξαθλίωση, πόλεμος με Τουρκία κτλ...
  ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ...ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ.
  Αυτή τη στιγμή είμαστε το προτεκτοράτο της Ε.Ε. Μας έχουν αλυσοδέσει με τα δάνεια.
  Τους ανήκουν τα πάντα , φυσικός και ορυκτός πλούτος.
  Στα ψιλά γράμματα των δανείων έχουν προβλεφθεί όλα, ακόμα και το ενδεχόμενο να ξεχρεώσουμε (τα κλεμμένα) με βοήθεια τρίτων, το οποίο μας το απαγορεύουν.
  Μακάρι να βγαίναμε από την Ε.Ε. και να παίρναμε την τύχη μας στα χέρια μας.
  Η Ελλάδα παράγει τα πάντα.Ο λαός θα επιβίωνε και θα ξεκινούσε μια νέα πορεία.
  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τρομοκρατοῦν καὶ μὲ τὴν βοήθεια τῆς φίλης τους Τουρκίας,ἡ ὁποία δὲν θέλει νὰ δῆ ἄλλους κυβερνῆτες στὴν Ἑλλάδα.
  Τοὺς στηρίζει,νὰ εἶστε σίγουροι.

  Αὐτοὶ τὰ ἔχουν δώσει στὴν Τουρκία ὅλα,κάτω ἀπὸ τὸ τραπέζι,ἔτσι καὶ ἡ Τουρκία τοὺς βοηθᾶ μὲ τὸ νὰ μᾶς τρομοκρατῆ(ἔτσι νομίζει,τρομάρα της).
  Φοβᾶται καὶ σκιάζεται ἕναν πόλεμο μὲ Ἑλλάδα ἄν δὲν εἶναι σίγουρη ὅτι μᾶς ἔχουν δέσει πισθάγκωνα.

  Ὅμως ἕνας τέτοιος πόλεμος θὰ εἶναι θεῖο δῶρο.
  Ὄχι μόνο θὰ πλακώσουμε τοὺς ἀναιδεῖς βαρβάρους ἀλλὰ καὶ γιὰ θὰ παρατήσουμε τὸ σουβλάκι καὶ τὴν πλατεῖα καὶ θὰ μποῦμε σὲ ἕνα "ἠθικὸν λουτρὸν αἵματος"ποὺ εἶναι ὁ πόλεμος.

  Ὅσον ἀφορᾶ τοὺς "δανειστές"μας,ἀς μὴ ξεχνᾶμε πώς ὅ,τι ἔγινε εἶναι αντισυνταγματικὸ,καὶ ὅτι καμμία δανειακὴ δὲν ψηφίστηκε ἀπὸ τὴν Βουλὴ ὡς ὤφειλε.

  Αὐτὸ σημαίνει ὅτι ξεσκεπάζοντας τὴν ἀπάτη τοῦ δῆθεν χρέους τὰ τινάζεις ὅλα στὸν ἀέρα καὶ βάζεις καὶ τὴν Γερμανία νὰ σὲ ἀποζημιώνει σὰν νὰ εἶσαι Ἑβραῖος.

  ἈΛΛΑ,χρειάζεται κυβερνήτης μὲ.....ἐδῶ πέφτει λογοκρισία ἀλλὰ νομίζω μέ ἐννοεῖτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπάρχει ακόμα νοήμων άνθρωπος που τσιμπάει με όλη αυτή την τρομοκρατία?
  Τα σχέδια εκμετάλλευσης έχουν βγει εδώ και δεκαετίες και τώρα απλά υλοποιούνται.
  Υπάρχει plan B για κάθε ενδεχόμενο.Κλείστε τα αυτιά σε ότι σας λένε...Είναι όλα στημένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]