Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Aμερικανοί ναύτες δέχθηκαν επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ομάδα τούρκων πολιτών επιτέθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη σε ναύτες των ΗΠΑ.
«Γιάνκηδες να πάτε στο σπίτι σας» φώναζε κατά των αμερικανών ναυτών μία ομάδα 10 ατόμων, ενώ ένας από τους τούρκους προσπάθησε να χτυπήσει με τσάντα στο κεφάλι έναν αμερικανικό ναύτη.

«Δεν σας θέλουμε στη γη μας», φώναζαν οι τούρκοι που φέρεται να ανήκαν σε κάποιον τουρκικό εθνικιστικό σύλλογο (Ένωση Τουρκικής Νεότητας), σύμφωνα με όσα ανέφερε το Associated Press.

Οι αμερικανοί ναύτες απέφυγαν την συμπλοκή και επέστρεψαν χωρίς κάποιον σοβαρό τραυματισμό στο πλοίο τους, το USS Ross, το οποίο βρίσκεται σε λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, ακολουθώντας πρόγραμμα ΝΑΤΟϊκών ασκήσεων.

Μετά το περιστατικό αυτό ακυρώθηκαν οι έξοδοι του υπόλοιπου στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ, μέχρις ότου ολοκληρωθεί σχετική έρευνα, ανέφεραν αμερικανικές στρατιωτικές πηγές.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή στην Τουρκία υπάρχουν περίπου 2.000 αμερικανοί στρατιώτες, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στη νότια Τουρκία, στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ.

Η επίθεση αυτή φαίνεται πως συνδέεται με ένα περιστατικό που συνέβη στο Ιράκ τον Ιούλιο του 2003, όταν οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν τα μέλη μιας μονάδας των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και οδήγησαν τους συλληφθέντες για ανάκριση αφού τους είχαν φορέσει κουκούλες στα κεφάλια τους.

«Καθώς σας θεωρούμε φονιάδες, δολοφόνους, θέλουμε να φύγετε από την χώρα μας» λέει ένας εκ των επιτιθέμενων στα αγγλικά, προτού η ομάδα κυνηγήσει τους στρατιώτες σε ένα δρόμο στις ακτές του Βοσπόρου.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ χαρακτήρισε το βίντεο, που προφανώς γύρισε ένα από τα μέλη της συμμορίας, «αποκρουστικό» και καταδίκασε την επίθεση.
«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η τεράστια πλειονότητα των Τούρκων θα συμφωνήσουν μαζί μας και θα καταδικάσουν μία ενέργεια που προσβάλλει σε τέτοιο βαθμό την φήμη της Τουρκίας ως φιλόξενης χώρας» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της αμερικανικής πρεσβείας στην Τουρκία στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Αν και στην Τουρκία σε πρόσφατη δημοσκόπηση έχει καταγραφεί σε ποσοστό περίπου 81% ένα κλίμα αντιαμερικανισμού, με δεδομένη την αστυνόμευση στην Τουρκία, δημιουργούνται σειρά ερωτηματικών για τους λόγους που επέτρεψαν την δημιουργία του συγκεκριμένου περιστατικού, ενώ πιθανολογείται πως η επίθεση κατά των αμερικανών ναυτών ήταν ένα έμμεσο μήνυμα της Τουρκίας προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αφου οι Αμερικανοι εξακολουθουν την συμμαχια τους με την Τουρκια αποδεχομενοι στην πραγματικοτητα τον υπουλο ρολο της στην περιοχη, καλα να παθουν.....ισως χρειαζεται να θρηνησουν και θυματα απο περισσοτερες επιθεσεις εναντιον Αμερικανων στην Τουρκια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]