Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σχέδιο του Στάλιν για την απαγωγή παιδιών από την Ελλάδα

Εγκληματική η μη αντίδραση του ΟΗΕ αλλά και της Ελλάδας 

Του ανταποκριτή μας στα Σκόπια
Vladislav Perunović
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Η υπόθεση των παιδιών που απήχθησαν από την Ελλάδα (κατά πολλούς χρησιμοποιήθηκαν ως όμηροι στην πορεία διαφυγής των κομμουνιστών προς την τότε ισχυρή κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία), αποτελεί ένα μυστήριο, που ποτέ δεν απαντήθηκε επαρκώς, αφού οι ό,ποιες πληροφορίες είτε ήταν από τα παιδιά αυτά (από τους τόπους διαμονής τους σε χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης), είτε από ανθρώπους που ήταν άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι στις απαγωγές αυτές.

Για πρώτη φορά, παρουσιάζεται η άποψη ενός πρώην γιουγκοσλάβου στρατιωτικού, ο οποίος συμμετείχε στην "διαδικασία" μεταφοράς και διασποράς αυτών των παιδιών. Αυτές οι πληροφορίες (αρκετά διαφοροποιημένες από τις ήδη υπάρχουσες) γίνονται πλέον γνωστές μέσα από ένα συγκεκριμένο απόσπασμα από την βιογραφία του υψηλόβαθμου Γιουγκοσλάβου αξιωματικού Στρατηγού Jovo Kapičić (1919-2013), που  αφορά την τύχη των παιδιών που απήχθησαν από Γιουγκοσλάβους κομμουνιστές κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου. Η συγκλονιστική αλήθεια δηλώνεται ψυχρά.

JK: Εκτός από τους τραυματίες, έπρεπε να πάρουμε από την Ελλάδα και να εγκαταστήσουμε με ασφάλεια τα  παιδιά των νεκρών και τραυματιών μαχητών. Πήραμε πάνω από 10.000 παιδιά.

TN: Για να τα εγκαταστήσετε πού;

JK: Στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την ΕΣΣΔ.

TN: Αυτά τα παιδιά αργότερα επέστρεψαν στην Ελλάδα;

JK: Στην πλειοψηφία τους  παρέμειναν   για να ζήσουν στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Η ταυτότητά τους έχει αλλάξει και δεν επέστρεψαν  ποτέ στην Ελλάδα.

Έλληνες αντάρτες μας ζήτησαν να τους παρέχουμε ένα ραδιοφωνικό σταθμό. 
Στο Avala δημιουργήθηκε  ραδιοφωνικός σταθμός απο τοv οποίο μεταδίδονταν νέα, πληροφορίες σχετικά με τον Εμφύλιο Πόλεμο, για τις μάχες... Ήταν περισσότερο μια προπαγάνδα, για τηv οποία τα Ηνωμένα  Έθνη  εξέδωσαν  διαμαρτυρία στη  γιουγκοσλαβική κυβέρνηση. Αλλά δεν επρόκειτο για έντονη διαμαρτυρία: Βασικά, έκαναν τα στραβά μάτια σε ο,τι μας αφορούσε.

TN: Γιατί;

JK: Επειδή ήξεραν ότι η  ελληνική εξέγερση δεν έχει καμία πιθανότητα να είναι επιτυχής. Πέρα από αυτό, ήξεραν ότι η διαμαρτυρία τους θα είχε να κάνει πρωτίστως με την ΕΣΣΔ, και δεν ήθελαν να έρθουν σε σύγκρουση με τον Στάλιν.

TN: H ελληνική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε για την Γιουγκοσλαβική συμμετοχή; 

JK: Νομίζω ότι δεν το έκανε. Σας λέω: όλοι ήξεραν ότι επρόκειτο για δουλειά του  Στάλιν. Αυτός είναι ο λόγος που σιώπησαν.

TN: Ήταν ενημερωμένος ο γιουγκοσλαβικός λαός για  την παρέμβαση της Γιουγκοσλαβίας στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών;

JK: Δεν ήταν. Αυτό που κάναμε ήταν κλασική περίπτωση βίας!

TN: Η οποία σύντομα θα στρεφόταν εναντίον σας.

JK:  Όντως, ήρθε εναντίον μας.

TN: Μετά τη διαμαρτυρία του ΟΗΕ, έκλεισε ο ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός στο Άβαλα;

JK: Όχι. Λειτουργούσε μέχρι τον Ιούνιο του 1948 και ήταν o πρώτος που δημοσιοποίησε το επαίσχυντο ψήφισμα της Κομινφόρμ. Τους τοv κλείσαμε κατευθείαν!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Ξέρω ότι, επειδή στα χρόνια που μεσολάβησαν καλιεργήθηκε συστηματικά η λήθη του παρελθόντος, για πολλούς από τους αναγνώστες η ιστορία αυτή μοιάζει με ένα άγνωστο παραμύθι που δεν τους αφορά επειδή συνέβη σε μια άγνωστη παραμυθοχώρα, που συμβαίνει, ομως, να την λένε Ελλάδα. Επειδή, όμως, έζησα σ' αυτή την παραμυθοχώρα την εποχή και στον τόπο που όλα αυτά συνέβαιναν και βίωσα την απειλή του παιδομαζώματος, όταν όλος ο πληθυσμός των ελληνικών χωριών της ορεινής Ξάνθης μετακόμισε στην πόλη της Ξάνθης για να αποφύγει τη βίαια στρατολόγηση του και την αρπαγή των παιδιών, νιώθω ξανά μετά από 65 χρόνια ότι αυτό το παραμύθι ήταν μια στυγνή πραγματικότητα. Βλέπεις, η αριστερή προπαγάνδα λειτουργούσε απαξιωτικά για όσους τολμούσαν να αναφερθούν στα πραγματικά αυτά γεγονότα χαρακτηρίζοντας τους ταγματασφαλίτες, φασίστες, χουντοδεξιούς, χρυσαυγίτες και ότι άλλο μπορεί κανείς να φαντασθεί. Η διαστρέβλωση της αλήθειας για τους αριστερούς ήταν συστηματική : το παιδομάζωμα έγινε παιδοσώσημο, όπως τόλμησε να ισχυρισθεί η Έλλη Αλεξίου στην τηλεόραση, ήρωες ήταν ο Μπελογιάννης, ο Ζαχαριάδης, ο Μάρκος Βαφειάδης που ο Ανδρέας το έκανε και βουλευτή. Αν πεις την αλήθεια για όλους αυτούς που ανακηρύξαμε ήρωες της εθνικής αντίστασης και που στη πλειοψηφία τους ήταν παιδάκια στην κατοχή, και τους δώσαμε και συντάξεις κινδυνεύεις να σε λυντσάρουν. Τι να πει κανείς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρημη Ελλάδα! Μια χούφτα άνθρωποι και τους μοιράζουν σ' όλη τη γη με το στανιό, πότε κλέβοντας τα παιδιά τους και πότε το μέλλον τους.
    Συγκλονιστικό, Κωνσταντίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παιδια είναι το μέλλον μιας χώρας. Η κλοπη των κομμουνιστών συνεχίζεται με τα παιδια της Συρίας που θέλουν σόνι και καλά να εντάξουν στον ελληνικο χώρο, αφαιρώντας από την Συρία το μέλλον της ως χώρα..
    ΟΙ Ελληνες θα αντικαταστησουν τους Εβραιους ως περιπλανωμενους σε ολη την υφηλιο.
    Αντί για τον περιπλανώμενο εβραίο θα έχουμε τον περιπλανώμενο έλληνα.
    Αυτο ηταν το σχεδιο των εβραίων γιατι ηθελαν θελουν και το πετυχαν να μας παρουν την Ελλαδα. Δυστυχώς οι Ελληνες σαν μωρά παιδια πιστευουν όποιον τους δείξει μια καραμέλα και τους πει ψέμματα. Μας ξεγέλασαν μας έδεσαν τα χέρια και μας πήραν την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ζήτημα των παιδιών του εμφυλίου είναι επώδυνο κυρίως για τους ίδιους τους γονείς τους,ποιοι ήταν οι γονείς λοιπόν;
    Ήταν άραγε παιδιά των βασιλικών;
    Ήταν άραγε παιδιά Αστών;
    Μήπως Ταγματασφαλητών;
    Τα παιδιά αυτά ήταν τα περισσότερα ορφανά ,αφού οι γονείς τους είχαν σκοτωθεί ,η πολεμούσαν και ήθελαν τα παιδιά τους να μην είναι έρμαια της Φρειδερίκης ή οποία έστειλε μερικές χιλιάδες στην Αμερική !!!!
    Είναι πέρα για πέρα ψευδές ότι τα παιδιά αυτά απήχθησαν .
    Η αλήθεια είναι πως αυτά τα παιδιά εάν δεν προωθούνταν οργανωμένα προς της χώρες του υπαρκτού Σοσιαλισμού θα πέθαιναν από πείνα ,και από αρρώστιες,εγκαταλελειμμένα μιας και ήταν παιδιά ενός κατώτερου θεού.
    Όσο αφορά το ίδρυμα του Αγ.Στυλιανού ,και τα ορφανοτροφεία της Φρειδερίκης τα οποία έστειλαν στην Αμερική δεκάδες χιλιάδες ορφανά του Εμφυλίου εφαρμόζεται σιγή ιχθύος........
    Επίσης για της αντικειμενικές συνθήκες που διαμόρφωναν εκείνη την ακραία επιλογή και μία μάννα να αποχωρίζεται το παιδί της δέν γίνεται κουβέντα,μάλιστα με περίσσιο θράσος βγαίνουν κάποιοι σχολιαστές του κατάπτυστου εμφύλιο πολεμικού άρθρου ως δασωτές ηθικών αξιών.

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παιδομάζωμα δεν είναι αποτέλεσμα πολέμου και φτώχιας, αλλά νοσηρών εγκεφάλων. Νοσηρών εγκεφάλων που δεν εννοούν να αντιληφθούν πως υπάρχει Θεία τάξη στο σύμπαν. Που δεν εννοούν να αντιληφθούν πως είναι αδύνατον να αντικαταστήσουν τον Θεό!
    Ούτε και την φύση, την οποία εδημιούργησε
    Ο Μεγαλοδύναμος Τριαδικός Θεός μας!
    Νοσηρών εγκεφάλων που δεν εννοούν να καταλάβουν πως δεν τους ανήκει ολόκληρος ο πλανήτης. Πως δεν γεννήθηκαν οι Ανθρωποι για να είναι σκλάβοι εργάτες πληβείοι του παγκόσμιου διεθνιστικού κομμουνιστικού κράτους που πάλι πάνε να στήσουν παγκόσμια αυτην την φορά!

    Καμία σχέση ο Ελληνοχριστιανικός μας πολιτισμός με τον αντίχριστο υλιστικό κομουνισμό στον οποίο δια της βίας έστειλαν τα Ελληνόπουλα, κλέβοντας τα από την αγκαλιά της μάνας τους!
    Από την αγαθότητα του Ελληνισμού μας και την Αλήθεια Του Ιησού Χριστού μας, τα έστειλαν στον τρόμο και στο σκοτάδι του αντιχρίστου.
    Μέρα με την νύχτα.

    Πλήν όμως . Ουδέν κακόν αμιγές καλού

    Το καλό είναι πως κυβερνούν και όλα αυτά πια δεν είναι συνομωσίες δεξιών για να μην φάνε οι φτωχοί εργάτες με χρυσά κουτάλια όπως τους έλεγαν πριν , κατά την διάρκεια του Β.Π.Π. , μετά από αυτόν και ιδίως από το 1974 και εως τις ημέρες μας!

    Τουλάχιστον θα γλιτώσουμε(;;;) τις αιμοβόρες αντίχριστες τυραννικές δικτατορίες του προλεταριάτου που γνώρισαν όλοι αυτοί οι δύστυχοι συνάνθρωποι μας, Χριστιανοί ορθόδοξοι στην συντριπτική πλειονότητα τους.

    Το δυστύχημα είναι πως αν και θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες Χριστιανοί επιδεικτικά αδιαφορούμε για τα εκατομμύρια των νεκρών μας από τον τυραννικό αιμοβόρο αιμοδιψή κομμουνισμό! Άπειρα αρχεία έχουν ανοίξει που βεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
    Τώρα πια όλα είναι στο φως . Ως φως στο σκοτάδι ρίχνει και το παρόν ευστοχότατο άρθρο!
    Το οποίο ξυπνά αναμνήσεις και συνειδήσεις , για να μην ξανασυμβεί!

    Εξυπνάδα δεν είναι να κλείνουμε τα μάτια μας και να εθελοτυφλούμε΄, ούτε και να ωραιοποιούμε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διεπράχθησαν από αυτά τα βάρβαρα καθεστώτα!
    Βλακεία τεραστίων διαστάσεων είναι!
    Διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ανοίξουν απότομα και διάπλατα εφόσον , παιδομάζωμα έχει αρχίσει και γίνεται και στις ημέρες μας


    Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
    Στην Κόλαση της Νορβηγίας [Πώς θα είναι αύριο η Ευρώπη] (βιντεο)

    Το σύγχρονο παιδομάζωμα είναι δυτικό, κρατικό και επιδοτούμενο.
    Γίνεται σε σκανδιναβικά κράτη και αλλού.
    Καταλήγει σε βίαιη διάλυση της οικογένειας και στην παιδική κακοποίηση.
    Τα παιδιά ανήκουν στο κράτος, το οποίο δεν ανήκει στους πολίτες του.
    Υπουργός παιδείας δηλώνει ότι θέλει να κάνει ομοφυλόφιλα όλα τα παιδιά.

    Η παιδεία προωθεί την ιδέα επιλογής φύλου, την πρώιμη σεξουαλικότητα και την αποβλάκωση.
    Οι αντιδρώντες διώκονται ανηλεώς, σύμφωνα με το νόμο.

    Καλώς ορίσατε στην δημοκρατική κόλαση του 21ου αιώνα.

    http://attikanea.blogspot.gr/2016/12/blog-post_126.html

    Έστι δίκης οφθαλμός, ός τα πανθ' ορά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατάσταση των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών: μία άμαξα όπου ο οδηγός είναι Εβραίος, ο επιβάτης Χριστιανός, ενώ στο πορτ παγκάζ είναι στοιβαγμένος ο Μουσουλμάνος.

      Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

      Και θα συμπληρώσω : η άμαξα είναι ιδιοκτησία τραπεζίτη.

      Π.Τ.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]