Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόνο ο Καρατζαφέρης τα πήρε;

Οι υπουργοί, οι Αρχηγοί, οι γενικοί γραμματείς και οι… φαρισαίοι – αρμόδιοι δεν πήραν χαμπάρι για τους εξοπλισμούς; Τους τροχονόμους έκαναν;

Προφανώς μας περνάνε για αφελείς, για χαχόλους. Νομίζουν πως καταπίνουμε ό,τι μας σερβίρουν. Πως ο κόσμος τρώει κουτόχορτο… Θέλει, όμως, πολλούς από αυτούς που νομίζουν ότι κυβερνούν, ενώ άλλοι τους χτυπάνε το ντέφι… Και όταν τους κάνουν τη δουλειά, παίρνοντας το κατιτίς τους, τους ρίχνουν στα… σκυλιά.

Το έργο το βλέπουμε τώρα με τον Καρατζαφέρη. Τελείωσε… Κάπου, κάποιους ενόχλησε, ή πήγε να παίξει παιχνίδια με αντιπάλους ή δεν ήταν εντάξει στις συμφωνίες. Και τον κρέμασαν στο τσιγκέλι.
Ξαφνικά ανακάλυψαν όταν έχει offshore, ότι έχει βγάλει έξω, σούμα, καμιά 25αριά εκατομμύρια ευρώ, πέρα από τα 50 και πάνω σπιτάκια και άλλα ακίνητα.
Μόλις προχθές η βουλευτής των ΑΝΕΛ ανακάλυψε μία ακόμη… εξωχώρια εταιρεία.
Αυτοί οι ελεγκτές που χρυσοπληρώνονται από τη Βουλή τόσα χρόνια, τι κάνουν; Πώς δεν πήραν χαμπάρι το πάρτι που είχε στήσει ο Γιώργαρος; Εκτός κι αν ήταν πιασμένοι όλοι μαζί, χέρι – χέρι…

Τη δουλειά του έκανε ο Καρατζαφέρης. Από κει που ήταν στους δρόμους με μια φορητή κάμερα, με την TV Press, και πουλούσε κασέτες σε δεξιούς με τα έργα και τις ημέρες των ΠΑΣΟΚων, βρέθηκε στα ρετιρέ…
Τώρα, όμως, ήρθαν τα δύσκολα…
Και όπως έχουμε ξαναγράψει, έκαστος κατά τα έργα του…
Και όπως φαίνεται, άφησε πολλά ίχνη…
Βλέπουμε εδώ εκείνο που λέει ο λαός, ότι «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται»…

Αυτή, όμως, είναι η μία πλευρά.
Υπάρχει και η άλλη.
Οι φύλακες δεν είχαν γνώση ή μήπως παραείχαν;
Ό,τι κι αν ισχύει, τους περιμένει μία θέση στο σκαμνί, δίπλα στον Καρατζαφέρη. Και δεν μιλάμε για τίποτε άσημους, υπαλλήλους τρίτης και τέταρτης κατηγορίας. Μιλάμε για υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς, διευθυντές στα Τμήματα Προμηθειών – Εξοπλισμών, Αρχηγούς των τριών Όπλων και, φυσικά, τον ΑΓΕΕΘΑ.
Οι μίζες έπεφταν σαν χαλάζι, τα εκατομμύρια κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους του Πενταγώνου, κανένας τους δεν πήρε χαμπάρι; Κανένας από όλους αυτούς τους αρμόδιους δεν έκανε το απλούστατο, αυτό που κάνει ακόμα και ένα σουβλατζίδικο, να ρωτήσει τους ομολόγους του των άλλων χωρών της ΕΕ, και όχι μόνο: «Ρε παιδιά, εσείς πόσο αγοράσατε τα Puma, τα Απάτσι, τα Λέοπαρντ, τα Ζούμπρο;»
Ό,τι ήθελε ο κάθε αντιπρόσωπος έλεγε κι από κει και πέρα, να τα… τούβλα!

Θα πρέπει οι Εισαγγελείς που άνοιξαν τον… οχετό, να καλέσουν όλους αυτούς που είχαν αρμοδιότητα στις δουλειές στις οποίες εμπλέκεται ο Καρατζαφέρης, για να εξηγήσουν τι είδους έλεγχο έκαναν. Και ταυτόχρονα θα πρέπει να ερευνηθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία, οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, αλλά και οι παρέες τους.
Από το ίδιο κόσκινο πρέπει να περάσει και όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας της εποχής της δράσης του Καρατζαφέρη.

Από κει και πέρα, τα δωράκια εκατομμυρίων ευρώ είχαν –όπως έντονα λέγεται- και άλλη… αποστολή. Να δυσκολέψουν τη ζωή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που είχε αρχίσει να ενοχλεί…
Και η λύση ήταν η οικονομική ενίσχυση του ΛΑΟΣ, του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη. Το οποίο από 2,2% που είχε το 2004 πήγε στις εκλογές του 2007 στο 3,8%, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ είχε 151 έδρες και κάθε μέρα ο εκβιασμό ήταν προ των πυλών. Στις δε εκλογές του 2009 ο ΛΑΟΣ έφτασε στο 5,63%.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν ξεκάθαρα την πορεία. Όπως και τα αδήλωτα εκατομμύρια ευρώ του Καρατζαφέρη. Απομένει να αποτυπωθεί και η πορεία των οικονομικών όλων εκείνων που χειρίστηκαν εξοπλιστικά προγράμματα, από τα οποία προέρχονται οι μίζες που κατηγορείται ότι πήρε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Πηγή εφημ. «Το Παρόν»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μόνο μία περίπτωση ανέδειξε ο αναδρομικός έλεγχος των «πόθεν έσχες»

    Αθήνα
    «Aνθρακες ο θησαυρός» αποδεικνύεται, όπως όλα δείχνουν, ο πολυσυζητημένος αναδρομικός έλεγχος των «πόθεν έσχες» πρώην πρωθυπουργών, υπουργών και υφυπουργών από το 1974 έως το 2012 (βάσει του σχετικού νόμου του 2012).

    Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από μέλη της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, επί συνόλου 455 προσώπων που ελέγχθηκαν, μόνον στην περίπτωση ενός πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, του Γιάννη Ανθόπουλου, ο οποίος ήδη διώκεται από την Δικαιοσύνη για υπόθεση «τοκογλυφίας», εντοπίστηκαν κάποια στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι ήδη βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της εν λόγω ποινικής διερεύνησης.

    Το ποσό, στο οποίο εστιάστηκε η προσοχή των ορκωτών ελεγκτών, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ ανώνυμων καταθέσεων του πρώην υπουργού Παιδείας και Εθνικής Οικονομίας επί κυβερνήσεων Σημίτη που φέρονται να μην δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που δήλωνε στο «πόθεν έσχες». Για τα περαιτέρω θα ληφθεί υπ’ όψιν η άποψη της Δικαιοσύνης, πριν η Επιτροπή καταλήξει σε επόμενη συνεδρίασή της στο τελικό της πόρισμα.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Καλαντζή, από τον έλεγχο προκύπτει ότι λιγότερες από 10 υποθέσεις χρήζουν περαιτέρω ελέγχου βάσει των προβλεπόμενων από το νόμο. Στην επόμενη συνεδρίασή της η Επιτροπή θα αποφανθεί αν καλύπτεται από τα πρόσθετα στοιχεία.

    Την ίδια στιγμή, πυρά κατά της Επιτροπής Ελέγχου εξαπέλυσε από του βήματος της Βουλής ο πρώην πρόεδρός της Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος υπήρξε ο εισηγητής του νόμου για τον αναδρομικό έλεγχο που ψηφίστηκε διακομματικά το 2012. Όπως είπε «ούτε άνοιγμα λογαριασμών έγινε, ούτε πραγματογνώμονες κλήθηκαν, ούτε στοιχεία προσκομίστηκαν, ούτε κανένας ουσιαστικός έλεγχος έγινε».
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]