Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γέμισε ο κόσμος πράκτορες σε υψηλές θέσεις

Μετά την δημόσια παραδοχή γνωστού γερμανού δημοσιογράφου για ενεργό συμμετοχή του στις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, το ένα μετά το άλλο έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στη δημοσιότητα τα περιστατικά που αφορούν πράκτορες μυστικών υπηρεσιών που έχουν "πιάσει τα πόστα" είτε στο χώρο της δημοσιογραφίας, είτε στον χώρο της πολιτικής.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Μήπως θα πρέπει κι εμείς, εδώ στην αποικία του χρέους (που οι κυβερνώντες πολιτικοί αρνούνται να το ελέγξουν και οι επίδοξοι να κυβερνήσουν είναι έτοιμοι να το ξεχάσουν και έχουν ήδη αναπτύξει "θερμές σχέσεις" με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών) θα πρέπει να ελέγξουμε την πιθανότητα να έχουμε πράκτορες μυστικών (ξένων αλλά και εγχώριας κοπής) στο χώρο της δημοσιογραφίας και της πολιτικής, τους οποίους έχουν ήδη στοχοθετήσει ως "υπόπτους" τα Wikileaks;

Διάσημος δημοσιογράφος: Ναι, ήμουν μυστικός πράκτορας!
Σοκ και ερωτήματα για τον ρόλο των ρουμανικών ΜΜΕ προκάλεσε η αποκάλυψη δημοσιογράφου της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου ότι εργάστηκε επί χρόνια ως μυστικός πράκτορας του στρατού.

Ο δημοσιογράφος Ρόμπερτ Τουρτσέσκου παραδέχθηκε σε ζωντανή σύνδεση, πριν από τρεις μέρες, στο blog του ότι εργάστηκε ως αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού.

"Ναι, ήμουν μυστικός αντισυνταγματάρχης... Επέλεξα να μην προδώσω τον Θεό και να κάνω αυτή τη δημόσια εξομολόγηση. Αρνούμαι να είμαι Ιούδας ενώπιον του Χριστού, ακόμη και σήμερα εκείνοι που θα δουν ή θα διαβάσουν αυτή την εξομολόγηση δεν θα κατανοήσουν πολύ καθαρά τι συμβαίνει", ανέφερε ο δημοσιογράφος στη δημόσια εμφάνισή του το βράδυ της Κυριακής.

"Αυτή είναι μία ευλογημένη στιγμή, μία στιγμή αποδέσμευσης από ένα φορτίο που κουβαλούσα μαζί μου εδώ και πολλά χρόνια. Ζητώ συγγνώμη απ' όλους σας", πρόσθεσε.

Η δημόσια εξομολόγηση έγινε λίγο προτού ο δημοσιογράφος χρησιμοποιήσει το blog του για να δημοσιεύσει αντίγραφο του στρατιωτικού του μητρώου, όπου φαινόταν και δύο αρχεία πληρωμών με χρηματικά ποσά, τα οποία, όπως υποστήριξε έλαβε από στρατιωτική μονάδα. Από τη στιγμή εκείνη, το blog του στο διαδίκτυο δεν λειτούργησε ξανά.

Ο Ρόμπερτ Τουρτσέσκου ανακοίνωσε, επίσης, ότι αποσύρεται από τα ΜΜΕ, τουλάχιστον προσωρινά, και ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις νομικές συνέπειες των πράξεών του.

Ο Τουρτσέσκου ήταν παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής, στη διάρκεια της οποίας έπαιρνε συνεντεύξεις από πολιτικούς και δημόσιες προσωπικότητες της Ρουμανίας. Είναι, επίσης, ραδιοφωνικός παραγωγός, τραγουδιστής και συνθέτης τραγουδιών.

Ρουμανία: Ο πρόεδρος κατηγορεί τον πρωθυπουργό ως πρώην μυστικό πράκτορα
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου κατηγόρησε τον άσπονδο αντίπαλό του και πιθανό διάδοχό του στην προεδρία της χώρας, πρωθυπουργό Βίκτορ Πόντα, ότι υπηρέτησε ως μυστικός πράκτορας των υπηρεσιών πληροφοριών εξωτερικού, την περίοδο 1997 - 2001.
Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός απέρριψε τις κατηγορίες ως «απόλυτο ψέμα».

Ο Τραϊάν Μπασέσκου, ο οποίος ολοκληρώνει τη δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Ρουμανίας και δεν μπορεί να διεκδικήσει νέα, στηρίζει ανοιχτά την υποψήφια σύμμαχό του, αρχηγό του δεξιού Κόμματος Λαϊκού Κινήματος Έλενα Ουντρέα.

«Ο Βίκτορ Πόντα πρέπει να παραδεχθεί ότι ήταν μυστικός αξιωματικός της SIE, της ρουμανικής υπηρεσίας κατασκοπείας το χρονικό διάστημα 1997-2001», είπε ο κ. Μπασέσκου, στη διάρκεια εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό «Realitatea».

«Ήταν αξιωματικός της SIE, κάτι που εξηγεί την ανέλιξή του από την εισαγγελία απευθείας στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα», υποστήριξε ο κ. Μπασέσκου.

Ο Ρουμάνος πρόεδρος είπε ακόμη ότι ο Βίκτορ Πόντα για να προστατεύσει τον εαυτό του εισήγαγε σε κυβερνητική απόφαση, το 2013, διάταξη που αναφέρει ότι ακόμη και εκείνοι που έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία παραμένουν «μυστικοί».

Αν δεν είναι "μόδα" να αποκαλύπτονται πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, τότε είναι σίγουρα πρόβλημα, αφού κανένας πλέον δεν μπορεί να γνωρίζει εάν δημόσια πρόσωπα -πολιτικοί ή δημοσιογράφοι- εργάζονται για το κοινό καλό ή για τα συμφέροντα της μυστικής υπηρεσίας που ανήκουν... Και η περίπτωση του να ήταν κάποτε πράκτορες είναι παρονυχίδα μπροστά στην πιθανότητα να υπάρχουν εν ενεργεία πράκτορες που εμφανίζονται ως πολιτικοί και δημοσιογράφοι...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]