Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πτώση αεροσκάφους στην περιοχή γεώτρησης στην Κύπρο

Χάθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ σε ύψος 6.500 ποδιών

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αεροσκάφος κατέπεσε στην κυπριακή ΑΟΖ, στην περιοχή γεώτρησης της Κύπρου.
Η κυπριακή κυβέρνηση είναι σε κατάσταση συναγερμού, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.
Δύο C130 σηκώθηκαν και κατευθύνονται στο σημείο πτώσης, ενώ άλλα δύο ελικόπτερα διάσωσης και σκάφη του Λιμενικού κινούνται προς την περιοχή.
Στις έρευνες διάσωσης σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας συμμετέχει και το Ισραήλ.
Οι πληροφορίες φέρουν το αεροσκάφος να είναι εκπαιδευτικό, αλλά δεν προσδιορίζουν την χώρα προέλευσης. Επιβάτες του αεροσκάφους είναι ένας Λιβανέζος κι ένας Κύπριος, ενώ το σημείο πτώσης βρίσκεται 40 μίλια μακριά από το τουρκικό σκάφος ερευνών "Barbaros".

Στα πέντε ναυτικά μίλια βρίσκονται τουρκικά πολεμικά σκάφη, που παρακολουθούν στενά το σκάφος γεώτρησης... Πρόκειται για δύο τουρκικά πολεμικά πλοία εξακολουθούν να πλέουν νοτίως της Κύπρου στα διεθνή ύδατα, αλλά εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.
Πρόκειται για την φρεγάτα «Gelibolu» που συνοδεύει το σκάφος σεισμικών ερευνών «Μπαρμπαρός» και της κορβέτας «Bartin» που παρακολουθεί από απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων τις εργασίες γεώτρησης που εκτελεί η πλατφόρμα «SAIPEM – 10000» για λογαριασμό της Κύπρου στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του οικοπέδου «9» της κυπριακής ΑΟΖ.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Φιλελεύθερου" (Κύπρος) Δικινητήριο μικρό αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τον ουρανό της Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο αεροπλάνο επέβαιναν δύο άτομα. Το αεροπλάνο έφυγε από το αεροδρόμιο Πάφου με προορισμό το Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε ο «Φ», το αεροπλάνο ενώ βρισκόταν σε πορεία προς τον Λίβανο πετώντας σε ύψος 9.000 ποδών και απόσταση 45 ναυτικών μιλίων από την θάλασσα, έκανε επαναστροφή. Όταν ο πιλότος κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, να αναφέρει αν έχει πρόβλημα ή για τους λόγους της επαναστροφής, απάντησε ότι είχε πολύ μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Ωστόσο ελάχιστο χρόνο μετά το αεροσκάφος πετούσε στις 6500 πόδια ύψος και αμέσως μετά χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές, προκειμένου να εντοπιστεί το αεροπλάνο.Ελικόπτερα κάνουν έρευνες σε μια προσπάθεια εντόπισης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος ανήκει σε γνωστή εκπαιδευτική σχολή πιλότων της Πάφου και σε αυτή επέβαιναν ο πιλότος, πρόκειται για τον επι κεφαλής της σχολής Αυγουστίνος Αυγουστίνου και ένας ξένος υπήκοος, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Λιβανέζο.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή που χάθηκε το σήμα του αεροσκάφους από τα ραντάρ, συμπίπτει με την νότια πλευρά της ζώνης που δέσμευσε η Τουρκία για τις παράνομες έρευνες, ωστόσο την ώρα του συμβάντος η τουρκική ομάδα σκαφών βρισκόταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο (20 ναυτικών μιλίων περίπου).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μόλις χάθηκε το αεροσκάφος από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας, ενημερώθηκε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο οργάνωσε την επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν αεροναυτικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας, μεταξύ των δύο χωρών.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Ανακαλύφθηκαν συντρίμια στη θάλασσα
Στη θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λάρνακα εντοπίστηκαν γύρω στις 10 το βράδυ συντρίμμια του μικρού εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ, λίγες ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος εντοπίστηκε από το πλοίο Spirit of Piraeus, το οποίο έτρεξε στην περιοχή για βοήθεια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]