Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε αστυνομικό κράτος μετατρέπεται η Τουρκία

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου παρουσίασε σήμερα το βασικό πλαίσιο του νομοσχεδίου του που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας, μετά τις πρόσφατες φιλοκουρδικές διαδηλώσεις που εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια με νεκρούς, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι διαδηλωτές που έχουν στην κατοχή τους «επικίνδυνα» αντικείμενα θα κινδυνεύουν με τετραετή φυλάκιση, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Ο Νταβούτογλου περιέλαβε στα «επικίνδυνα» αντικείμενα τις βόμβες Μολότοφ, τις πέτρες και κάθε αιχμηρό αντικείμενο, ενώ διευκρίνισε ότι όλοι όσοι εντοπιστούν να τα έχουν στην κατοχή τους θα συλλαμβάνονται.

«Οι βόμβες Μολότοφ είναι όπλα. Αν κάποιος πυρπολεί ένα ασθενοφόρο, μια βιβλιοθήκη, ένα τέμενος, αυτό εγώ δεν το αποκαλώ ελευθερία», υπογράμμισε ο τούρκος πρωθυπουργός στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του στους βουλευτές του AKP.

Μεταξύ των μέτρων στα οποία αναφέρθηκε ο Νταβούτογλου είναι η αύξηση των ποινών φυλάκισης για τους διαδηλωτές που καλύπτουν τα πρόσωπά τους, όσους αντιστέκονται στην αστυνομία, αλλά και για όσους προκαλούν ζημιές σε δημόσια κτίρια.

Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι η αστυνομία θα μπορεί πλέον να ερευνά τα σπίτια υπόπτων χωρίς να διαθέτει «συγκεκριμένα στοιχεία» και ότι «η υποκίνηση στη βία» μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης θα θεωρείται κακούργημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, χιλιάδες νεαροί Κούρδοι βγήκαν στους δρόμους σε όλη την Τουρκία καταγγέλλοντας την άρνηση της Άγκυρας να επέμβει στρατιωτικά για να βοηθήσει τους κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται τη συριακή πόλη Κομπάνι, την οποία πολιορκεί το Ισλαμικό Κράτος.

Στα επεισόδια που ακολούθησαν τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλές εκατοντάδες τραυματίστηκαν, ενώ σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από χίλιες συλλήψεις.

Η τουρκική αντιπολίτευση κατήγγειλε το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο καταγγέλλει ότι θα μετατρέψει την Τουρκία «σε αστυνομικό κράτος».

Ο Νταβούτογλου απάντησε στους επικριτές του σήμερα ότι το νομοσχέδιό του έχει στόχο «να ενισχύσει την προστασία των δημόσιων ελευθεριών και της ασφάλειας».

«Τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης δεν θα πρέπει να κάνουν τόσο μεγάλο θέμα το νομοσχέδιο αυτό, θα όφειλαν να κάνουν πρώτα απ’ όλα την αυτοκριτική τους», υπογράμμισε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]