Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξαφνικά τα ΜΜΕ προπαγανδίζουν εθνική συνεννόηση!

Αν προσέξει κάποιος αυτό τον καιρό τα ΜΜΕ, θα διαπιστώσει ότι πολλαπλασιάζονται συνεχώς οι φωνές που ζητούν εθνική συνεννόηση μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα. Συνεννόηση για εκλογή ΠτΔ, για αντιμετώπιση του χρέους, για κατευνασμό των «ξαφνικά» αγριεμένων αγορών, για τα εθνικά θέματα και άλλα χαρωπά.

Γιατί όλα αυτά, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις μέσα στο πολιτικό σύστημα, δεν είναι πραγματικές αλλά θεατρικές; Δεν εκπροσωπούν πραγματικές κοινωνικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις κοινωνικών συμφερόντων.
Και πως άλλωστε να εκπροσωπήσουν ανύπαρκτες κοινωνικές αντιθέσεις, αφού το 1% μιας μικρής ολιγαρχίας, κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας. Ποιες κοινωνικές αντιπαραθέσεις και παραμύθια;
Όλο το πολιτικό παιχνίδι αφορά αποκλειστικά και μόνο αντιπαραθέσεις εντός του πολιτικού συστήματος, για κατάληψη καλύτερων θέσεων εξουσίας και νομής της κοινωνίας.

Γιατί λοιπόν ξαφνικά, άρχισαν όλοι να μιλούν για εθνική συναίνεση; Για τον απλούστατο προφανώς λόγο, για να μην διαταραχθεί η μακαριότητα της κοινωνίας, να μην υπάρξουν τριγμοί στη χώρα, που θα έβαζαν σε περιπέτειες τα συμφέροντα της ντόπιας πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας και τα συμφέροντα των δανειστών, να μην υπάρξει αναζήτηση ευθυνών κ.λ.π.

Όχι λοιπόν, δεν πρέπει να υπάρξει τέτοια θεατρική (και πάλι) εθνική συναίνεση.
Ας ζήσουμε για λίγο ακόμα το θέατρο των αντιπαραθέσεων. Τουλάχιστον να το απολαύσουμε.
Και στο κάτω κάτω, το ίδιο το σύστημα μας λέει ότι έχουμε την καλύτερη δημοκρατία.
Ε, λοιπόν, αφού έχουμε την καλύτερη δημοκρατία, τότε τι φοβόμαστε;
Ας την αφήσουμε να λειτουργήσει, για να δούμε επιτέλους και πόσο αποτελεσματική είναι στις δύσκολες καταστάσεις.

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει να πέσει στα γνώριμα ποσοστά του, δεν έχει παρά να βάλει πλάτη στη σωτηρία του συστήματος.

ΥΓ. Η εθνική συνεννόηση θα είχε πραγματικό και όχι θεατρικό νόημα, μόνο αν:
1) Τιμωρούσαν τους υπεύθυνους της κρίσης,
2) Συμφωνούσαν να αλλάξουν τη σχέση πλούτου, δηλαδή το ότι το 1% της ολιγαρχίας, που τώρα κατέχει το 56,1% του πλούτου της Ελλάδας, να το άλλαζαν μέσω δίκαιου φορολογικού συστήματος,
3) Άλλαζαν το πολιτικό σύστημα ώστε να συμμετέχει πλέον ενεργά ο λαός στη διακυβέρνηση της χώρας και
4) Χάραζαν όλοι μαζί κοινή πολιτική στα εθνικά θέματα.

Αυτή πράγματι θα ήταν μια ειλικρινής εθνική συνεννόηση. Οποιαδήποτε άλλη δήθεν συνεννόηση είναι θεατρική, πάνω σε τεχνητές εντάσεις, για να διασωθεί και να επιβιώσει σε βάρος του λαού, το απόλυτα υπεύθυνο πολιτικοοικονομικό καθεστώς.

Πέτρος Χασάπης

Σχόλιο ιστολογίου: Δεν αναζητούν "εθνική συνεννόηση", αλλά πολιτική συνεννόηση, δηλαδή πολιτική συνενοχή, που την βαφτίζουν "εθνική" για να καλύψουν την ξεδιάντροπη πρόταση "που θα θωρακίσει τη χώρα". Όταν οι πολιτικοί (ή τα φερέφωνά τους) εξομοιώνουν την πολιτική / πολιτικές με το εθνικό συμφέρον, τότε κάτι πολύ βρώμικο υπάρχει, υποκρύπτεται ή... προετοιμάζεται.
Οι ίδιοι που επικαλούνται την εθνική συνεννόηση τι έχουν πράξει, άραγε, για το πραγματικό εθνικό συμφέρον, για την πραγματική εθνική θωράκιση της χώρας, για την πραγματική εθνική ανάταση και συσπείρωση των πολιτών; Είναι οι ίδιοι που σκύβουν το κεφάλι στις προκλήσεις της Τουρκίας. Είναι οι ίδιοι που σιωπούν στις προσβολές των Σκοπίων και της Αλβανίας. Είναι οι ίδιοι που απογυμνώνουν σταδιακά την άμυνα της χώρας. Είναι οι ίδιοι που δεν τολμούν να υπερασπιστούν τα αυτονόητα για τα (διεθνώς κατοχυρωμένα) δικαιώματα των πολιτών. 
Είναι δυνατόν, αυτοί να αναφέρονται σε εθνική συνεννόηση και εθνικό συμφέρον;
Η απάντηση είναι γνωστή και, δυστυχώς, βαίνει ολοταχώς προς το να γίνει τραγική, για την ίδια την χώρα την οποία το παρόν συστημικό πολιτικό κατεστημένο εργάστηκε επί δεκαετίες για να την ευτελίσει, να την διαπομπεύσει, να την απαξιώσει διεθνώς και να την οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου καταστροφή. Όσα και εάν σήμερα προφασίζονται ή προτείνουν οι καταστροφείς της χώρας, αποσκοπούν στο προσωπικό τους συμφέρον, στην προσωπική τους διάσωση και στην προσωπική τους αποφυγή (μέσω της συσπείρωσης) ευθυνών. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο... Είναι φερέφωνα, υποχείρια και μαριονέτες εξωθεσμικών παραγόντων, εξυπηρετούν συμφέροντα αντίθετα από αυτά της Ελλάδας και ξεδιάντροπα βυθίζουν την χώρα στην καταστροφή προκειμένου οι ίδιοι να αποφύγουν τις ποινικές τους ευθύνες. Ευθύνες, που σε οποιαδήποτε αλλη χώρα θα τους είχαν προ πολλού οδηγήσει ισοβίως στην φυλακή. Εάν, δε, οι "υπεύθυνοι" είχαν ελάχιστη γνώση της "συνεισφοράς" τους στην χώρα, θα είχαν προ πολλού αποχωρήσει οικειοθελώς από την πολιτική σκηνή, χαρακτηρίζοντας εαυτούς ως... "επικίνδυνα ακατάλληλους"...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το πολύ πολύ να αναγκάσουν το εκλογικό σώμα να δώσει ΑΠΟΛΥΤΗ πλειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγουν την "συνεννόηση", οι πανικόβλητοι γαλαζοπράσινοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]