Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα κατηγορηθούν ως εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας Ερντογάν και Νταβούτογλου;


Είναι γνωστό πως την ιστορία την καταγράφουν οι νικητές. Για εγκλήματα πολέμου, συνήθως κατηγορούνται οι ηττημένοι… Οι νικητές συνήθως αρκούνται στο να κάνουν «εγκλήματα ειρήνης»…
Κάπως έτσι και οι άσπονδοι γείτονες. Έχουν προβεί σε μία σειρά από γενοκτονίες, για τις οποίες ποτέ δεν καταδικάστηκε κανείς τούρκος για εγκλήματα πολέμου. Μάλιστα, ο Κεμάλ, ο οποίος κατέσφαξε 2,5 εκατομμύρια Έλληνες και Αρμενίους, προτάθηκε και για το Νόμπελ Ειρήνης!

Ο αυξανόμενος μουσουλμανικός φονταμενταλισμός των Ερντογάν – Νταβούτογλου οι οποίοι βρίσκονται στα ανώτατα κλιμάκια της τουρκικής κυβέρνησης, έχει δημιουργήσει πληθώρα ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και την Μεσοποταμία.
Κάθε έννοια σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους καταπατήθηκε πλήρως από τους ισλαμιστές, δημιουργώντας σημαντικούς κινδύνους για την Ελλάδα και την Κύπρο…

Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Το δίδυμο του σύγχρονου «Τζιχάντ» έχει καταφέρει ήδη όλοι να τους θεωρούν περίπου ως εμπρηστές της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή…

Η ριζοσπαστικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, έχει απομακρυνθεί από τη λεγόμενη ρεαλιστική πολιτική και αποκτά χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με εκείνα της πολιτικής που ασκούν οι τζιχαντιστές του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Πέραν του ότι μέχρι στιγμής το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επίθεση εναντίον οποιουδήποτε στόχου τουρκικών συμφερόντων, που υπάρχουν πολλοί στο πεδίο δράσης του, ούτε η Τουρκία έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποια επί της ουσίας ενέργεια που να στρέφεται εναντίον των τζιχαντιστών.

Καλύτερα συμπεράσματα για τις σχέσεις Τουρκίας – «Ισλαμικού Κράτους» μπορεί να εξάγει κανείς από τις βαρύτατες κατηγορίες που εκτόξευσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ο οποίος επικαλούμενος επίσημα έγγραφα από τη δικογραφία που αφορά τα φορτηγά που μετέφεραν οπλισμό κα πυρομαχικά στους τζιχαντιστές στη Συρία, αποδεικνύει την εμπλοκή του τουρκικού κράτους και της κυβέρνησης Ερντογάν.

Επειδή έχει ιδιαίτερη αξία να δούμε τι ακριβώς είπε ο Κιλιντσάρογλου, παραθέτουμε μετάφραση των σχετικών αποσπασμάτων της ομιλίας που έκανε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014.

«Είπαμε να μην υποστηρίξετε το «Ισλαμικό Κράτος» και βγήκε ο κ. Αχμέτ (Νταβούτογλου) και είπε ότι είμαστε προδότες επειδή το είπαμε. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι στήριξαν το «Ισλαμικό Κράτος».
Θέλεις αποδείξεις; Διάβασε τις καταθέσεις των οδηγών των φορτηγών που μετέφεραν τα όπλα και των εισαγγελέων που τους συνέλαβαν.
Τώρα ρωτάω εγώ με τη σειρά μου. Ποιος προδίδει την πατρίδα του κ. Αχμέτ;
Λένε ότι δώσαμε ανθρωπιστική βοήθεια. Αν είναι έτσι, γιατί υπάρχει απαγόρευση κάλυψης της υπόθεσης των φορτηγών αυτών από τα ΜΜΕ;
Τα όπλα που έχει το «Ισλαμικό Κράτος» στα χέρια του, στάλθηκαν με εντολή Ερντογάν Νταβούτογλου.
Το «Ισλαμικό Κράτος» πουλάει πετρέλαιο αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως. Σε ποιους το πουλάει;
Στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη, στο Αντέπ, υπάρχουν γραφεία που στρατολογούν νέους για το «Ισλαμικό Κράτος». Έρχονται τζιχαντιστές από το εξωτερικό στην Τουρκία και μετά πηγαίνουν στο Ισλαμικό Κράτος. Το είπε και ο Μπάιντεν πριν λίγες ημέρες».

Φυσικά, όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία, ιστορική και νομική, επειδή τα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαστούκι στον Νταβούτογλου
Χαστούκι στην Άγκυρα ήταν το άρθρο του τουρκοκύπριου δημοσιογράφου, εκδότη της εφημερίδας «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ. Ο γνωστός δημοσιογράφος με άρθρο του στην εφημερίδα «Πολίτης» στρέφεται εναντίον του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Γράφει χαρακτηριστικά:
«Πως μας κοροϊδεύουν. Πως μας προσβάλουν! Και κανείς από εμάς δεν βγαίνει να τους βάλει στη θέση τους. Ο άνθρωπος θεωρεί τσιφλίκι του το μέρος αυτό. Περιουσία του πατέρα του. «Αν θέλετε, να συζητήσουμε το σενάριο των δύο κρατών», λέει ο Νταβούτογλου στους Ελληνοκύπριους. Δηλαδή, ο Νότος είναι δικός σας και ο Βορράς δικός μας.
Κοίτα κύριε Αχμέτ, τελευταίε Οθωμανέ, μεγάλε βεζίρη. Λες ότι η υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ανήκουν και στις δύο κοινότητες. Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να μιλάς εκ μέρους μας;
Ο κύριος Ντςερβίς; Ο κύριος Ντερβίς είναι έμμισθος υπάλληλός σου εδώ… Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι είσαι κατοχική δύναμη εδώ και 40 χρόνια στο νησί καιν νομίζεις ότι μόνο εμείς δεν το ξέρουμε;
Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει δύο κράτη και άλλα παρόμοια.
Ενωμένη Κύπρο θέλει ο λαός. Από το Ριζοκάρπασο έως την Πάφο.
Κάτω τα χέρια από την Κύπρο.
Πάρε τα δύο σου κράτη και βάλ’ τα εκεί που ξέρεις!»

Πηγές «Ακρόπολη» και «Δημοκρατία»



everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]