Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τούρκοι απόγονοι των… Ατλάντων!

Γράφει ο Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Για τη μυθική, προαιώνια, Ατλαντίδα, έχουν ειπωθεί σχεδόν τα πάντα… Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί, αμέτρητες διαλέξεις και ομιλίες, αλλά και σχετικές τηλεοπτικές εκπομπές και αφιερώματα έχουν γίνει. Και, παρ’ όλα αυτά, το θέμα εξακολουθεί να το καλύπτει ένα μεγάλο πέπλο μυστηρίου.
Πού άραγε βρισκόταν αυτή η αινιγματική νήσος – ήπειρος;
Πώς καταποντίστηκε και εξαφανίστηκε;
Ποια είναι τα απομεινάρια της;
Ή μήπως… δεν υπήρξε τελικά ποτέ;

Τώρα τελευταία έρχεται μία ακόμη «παράξενη» θεωρία να προστεθεί στις ήδη υφιστάμενες. Μας έρχεται μάλιστα… από τη γειτονική Τουρκία! Όπου ήδη οι διάφοροι υπερεθνικιστικοί κύκλοι, θέλοντας να αναβιώσουν την πανάρχαια λατρεία του Τουράν (κάτι σαν τους δικούς μας «δωδεκαθεϊστές»), αναπτύσσουν μερικές «περίεργες» θεωρήσεις. Μιλούν για τον αρχαίο θεό των Τούρκων, τον Τανρί… Ενώ, παίρνοντας έναυσμα από την περιβόητη «ηλιακή θεωρία της γλώσσας» (δεκαετία του 1920), σύμφωνα με την οποία… όλες οι γλώσσες του κόσμου προέρχονται από την τουρκική(!), συνδέουν το γλωσσικό θέμα με το ζήτημα της Ατλαντίδας…

Κατ’ αυτούς, τα σημερινά τουρκικά (με τις όποιες επιρροές και προσμίξεις υπέστησαν ανά τους αιώνες) είναι η γλωσσική εκείνη μορφή που είναι η στενότερη «απόγονος» της γλώσσας των Ατλάντων!
Οι κύκλοι αυτοί επικαλούνται «ευρήματα», αλλά και λαϊκές δοξασίες του τουρκικού έθνους, για να υποστηρίξουν αυτή την «παράλογη», εκ πρώτης όψεως, αντίληψη. Αναγνωρίζουν ότι οι έρευνές τους είναι σε πρώιμο στάδιο, αλλά λένε ότι η αρχή έχει γίνει και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά!
Διάφορες «ομοιότητες» ανάμεσα στα τουρκικά και την (υποτιθέμενη) γλώσσα των Ατλάντων της προϊστορίας, όπως π.χ. στον σχηματισμό των προτάσεων, στις καταλήξεις, στην ετυμολογία κ.α., ενισχύουν τις πεποιθήσεις τους…

Το όλο ζήτημα έχει να κάνει βεβαίως με τον παντουρκισμό εν γένει. Με την προσπάθεια δηλαδή ακραίων τουρκικών κύκλων να διευρύνουν το βεληνεκές του «πανάρχαιου τουρκικού πολιτισμού», ο οποίος θέλουν να περιλαμβάνει όχι μόνο τον τουρκοαλταϊκό – μογγολικό, αλλά και τον κινεζικό, τον ινδιάνικο, καθώς και των Εσκιμώων και όχι μόνο!
Στην προσπάθειά τους αυτή χρειάζονται και μία «μυθιστορηματική» βάση χιλιετιών. Κάτι που τους προσφέρει ο πολιτισμός των Ατλάντων. Άλλωστε, ακόμη και τον πρόγονό τους, τον Αττίλα, τον σχετίζουν ετυμολογικά με την Ατλαντίδα, θεωρώντας ότι τα δύο ονόματα έχουν κοινή ρίζα…

Πηγή εφημ. «Ελεύθερη Ώρα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]