Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

CNN: Γιατί πληθαίνουν συνεχώς οι τζιχαντίστριες

Όλο και περισσότερες γυναίκες γίνονται μέλη του ISIS

Ολοένα και περισσότερες σουνίτισες μουσουλμάνες αποφασίζουν, σύμφωνα με το CNN, να αφήσουν την ασφάλεια του σπιτιού τους και τον παραδοσιακό τους ισλαμικό ρόλο ως μητέρας και νοικοκυράς και να κατεβούν στο πεδίο της μάχης δίπλα στους συζύγους ή τους αδελφούς τους.

Μια από τις τελευταίες προβεβλημένες περιπτώσεις είναι αυτή της νεαρής τζιχαντίστριας (sic) Ουμ Χατάμπ που διατηρεί ένα ιστολόγιο μαγειρικής με συνταγές. Σε αυτό δίπλα στις φωτογραφίες που αναρτά με τα διάφορα πιάτα, «ανεβάζει» και διάφορες άλλες που είναι άσχετες με το υπόλοιπο γαστρονομικό περιεχόμενο του μπλογκ της, όπως μια που απεικονίζει ένα Καλάσνικοφ δίπλα στο Κοράνι και την ίδια να σχολιάζει «θέλω το κεφάλι του [βρετανού πρωθυπουργού] Ντέιβιντ Κάμερον πάνω σε ένα κοντάρι».

«Ο κλασικός, απλώς υποστηρικτικός ρόλος της γυναίκας «μουτζαχαντίγια» που έχει αλλάξει και πια όλο και περισσότερες γυναίκες έχουν τους ίδιους στόχους και φιλοδοξίες με τους άντρες τους», σημειώνει η Βέριαν Καν, διευθύντρια του ερευνητικού οργανισμού για την διεθνή τρομοκρατία Terrorism Research & Analysis Consortium (TRAC), προσθέτοντας πως το 15% των ατόμων που στρατολογεί το Ισλαμικό Κράτος από το εξωτερικό είναι γυναίκες. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός αυτός υπολογίζεται σε περίπου 200 γυναίκες από 14 διαφορετικές χώρες.

«Υπάρχουν δυο τάσεις που πρέπει να προσέξουμε επειγόντως: κατά πρώτον, πως οι νεαρές μουσουλμάνες πλέον συμμετέχουν ακόμη και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Και δεύτερον πως ολοένα και περισσότερες επιθυμούν να έχουν ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στη τζιχάντ»,
επισημαίνει η Καν.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι κι αυτή της 20χρονης Ακσα Μαχμούντ, η οποία, πριν ένα χρόνο, άλλαξε το όνομα της σε Ουμ Λαίθ και ταξίδεψε από τη Γλασκόβη στη Συρία για να βρεθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών. Πλέον, η Λαίθ εκτός από παντρεμένη με ένα μέλος του ISIS, τυγχάνει και υψηλόβαθμο στέλεχος της γυναικείας ταξιαρχίας Αλ Κανσάα που διαθέτει δύναμη 60 γυναικών από 20 έως 30 ετών.

Η Αλ Κανσάα λειτουργεί ως θρησκευτική αστυνομία στους κόλπους των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, τιμωρώντας τις μουσουλμάνες που επιδεικνύουν αντι-ισλαμική συμπεριφορά και δεν σέβονται τη σαρία (τον ισλαμικό νόμο). «Όλες τους εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων, πώς να το καθαρίζουν και να το συναρμολογούν. Πλέον, ξέρουν καλά πώς να υπερασπίζονται τον εαυτό τους», καταλήγει η διευθύντρια του TRAC. 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Μεγαλη Βρετανια στηριζει οικονομικα χιλιαδες τεμπεληδες μουσουλμανους με μηνιαια επιδοματα και παροχη σπιτιων δωρεαν και οι μουσουλμανοι αυτοι τρεφουν εχθρικα αισθηματα για την χωρα που τους παρεχει διαβιωση, γιατι απλα πηγαν για εκμεταλλευση του συστηματος αλλα και να ενισχυσουν την επεκταση του Ισλαμ στην Ευρωπη. Ας ανοιξει τα ματια του ο Καμερον και η πολιτικη ηγεσια της Αγγλιας για τα φιδια που εκτρεφει στο εδαφος της, αντι να ασχολουνται με τον ''δηθεν εχθρο'' την Ρωσια, απο την οποια μονον τεραστια οικονομικα ωφελη αποκομιζουν χρονια τωρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]