Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και με τους Κούρδους τα βάζουν οι Τζιχαντιστές

Δύο νέα μέτωπα στον πόλεμο της Συρίας, με τους Κούρδους του Βορρά και σουνιτικές φυλές στα ανατολικά, άνοιξαν οι σουνίτες αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους που σημειώνουν σημαντικές νίκες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στα βόρεια της χώρας Κούρδοι μαχητές, ενισχυμένοι από 800 και πλέον Κούρδους που ήρθαν από την Τουρκία στα μέσα Ιουλίου, προσπαθούν να διατηρήσουν την αυτονομία τους από την έναρξη της σύγκρουσης τον Μάρτιο του 2011, καθώς οι αντάρτες του ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος) προσπαθούν να καταλάβουν την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη.

Στο νότο οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού στα όρια της Χάσακα, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να εισβάλουν στην πόλη όπου ζουν 200.000 Κούρδοι, Άραβες και Χριστιανοί, ενώ ανατολικά σημειώθηκαν μάχες μεταξύ των ανταρτών του ΙΚ και μαχητών της σουνιτικής φυλής Σάιτατ.

Στις μάχες που ξέσπασαν μετά τη σύλληψη από τους αντάρτες σουνίτες του ΙΚ τριων μελών της φυλής, παραβιάζοντας τη συμφωνία που είχε συναφθεί μεταξύ των δύο πλευρών, σκοτώθηκαν πέντε τζιχαντιστές, μεταξύ αυτών και ένας Βέλγος.

Στο μεταξύ, ενδιαφέρον προκαλούν οι προτιμήσεις των τζιχαντιστών για τη γυναικεία γκαρνταρόμπα, καθώς επέβαλαν νέο κώδικα στις γυναίκες της συριακής επαρχίας Ντέιρ αλ Ζαρ την οποία ελέγχουν.
Σύμφωνα με το κείμενο που δημοσίευσαν, οι γυναίκες «δεν έχουν το δικαίωμα να φορούν μαύρες κελεμπίες που επιτρέπουν να φαίνονται τα χρωματιστά ρούχα που φορούν από κάτω», ενώ δεν πρέπει να είναι στολισμένες με παγέτες, μαργαριτάρια ή άλλα αντικείμενα.
Και φυσικά «απαγορεύονται τα ψηλά τακούνια».
Όποια παραβιάζει τους κανόνες θα τιμωρείται, χωρίς όμως να διευκρινίζεται το πώς…

Πηγή ΑΠΕ


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]