Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαζεύουν με την υπουργοποίηση ή είναι χαζοί από πριν;

Υπάρχει τριτοκοσμικότερη προσέγγιση του τουρισμού από εκείνη του Ναγκόρνο Καραμπάχ; Η απάντηση σαφώς και είναι «ναι!». Είναι η προσέγγιση της εκλεγμένης βουλευτού και κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη. Όταν ανακοινώθηκε η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ είχε δηλώσει η γυναίκα – βουλευτής – κυβερνητική εκπρόσωπος, υπερασπιζόμενη την απόφαση της επιστράτευσης: «Δεν θα μείνει ούτε ένας τουρίστας ούτε για μία ώρα χωρίς κλιματιστικό. Θα ήταν παράλειψη καθήκοντος από την πλευρά της κυβέρνησης εάν δεν προχωρούσαμε σε κάτι τέτοιο».
Θα μου πείτε «τώρα το θυμήθηκες;». Όχι, αλλά κάθε μέρα που περνά εκπλήσσομαι όλο και περισσότερο που η Βούλτεψη παραμένει ακόμη βουλευτής και κυβερνητική εκπρόσωπος. Αφήνω στην άκρη του γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει μπερδέψει το ρόλο της, τις υποχρεώσεις της και τις προτεραιότητές της.

Η παράλειψη καθήκοντος χρεώνεται στην κυβέρνηση κάθε μέρα που αφήνει πολίτες τής χώρας της δίχως δουλειά, μισθό, φαγητό, ηλεκτρικό, ελπίδες. Θα πει ο «ρεαλιστής» φιλελεύθερος «σώπα ρε μεγάλε, δουλειά της κυβέρνησης είναι να βρίσκει φαγητό και δουλειά στους πολίτες της;». Πέρα από το ότι η απάντηση είναι «ναι», προτιμώ να θέσω ένα άλλο ερώτημα: «Δουλειά της κυβέρνησης είναι να φροντίζει τη λειτουργία του κλιματιστικού για κάθε τουρίστα;». Φυσικά και όχι. Είναι δουλειά του ξενοδόχου ο οποίος θα έπρεπε να διαθέτει εναλλακτικές λύσεις για τις περιπτώσεις διακοπής ρεύματος είτε λόγω απεργίας είτε λόγω υπερφόρτωσης των δικτύων. Γεννήτρια, ας πούμε. Τόσο δύσκολο!

Επίσης, μπορεί ο τουρίστας να πληρώνει 10 μέρες διακοπών για να έχει κλιματιστικό, αλλά ο μάλαξ Έλλην πολίτης πληρώνει μια ζωή για να έχει όσα του στερεί το κωλοκράτος του που το διαχειρίζονται οι γαμοκυβερνήσεις του. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι νιώθω και λίγο τυχερός που κανείς τουρίστας δεν έμεινε ούτε λεπτό δίχως κλιματιστικό, διότι η κ. Βούλτεψη ήταν ικανή να υποχρεώσει εμάς τους ιθαγενείς να αναλάβουμε από έναν τουρίστα και να φυσάμε ολημερίς κι ολονυχτίς ένα φουρφούρι στα μούτρα του για να δροσίζεται.

Και φυσικά δεν έχω πρόβλημα με τους τουρίστες. Μια χαρά άνθρωποι είναι, καλώς κάνουν και έρχονται στην Ελλάδα, αλλά μήπως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται λίγο παραπάνω τον ερχομό τους για να στήσει ένα ακόμη ηλίθιο success story; Το ρωτάω διότι μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα ότι είναι μεγάλη επιτυχία που η ΧΩΡΑ Ελλάδα θα υποδεχτεί 20 εκατομμύρια τουρίστες την ώρα που μόνη της η ΠΟΛΗ Βιέννη υποδέχεται κάθε χρόνο 12 εκατομμύρια τουρίστες.

Επιτυχία, λοιπόν, δεν είναι να παστώνεις 20 εκ. τουρίστες σε 4 μήνες, ούτε να ανεβάζεις σε 100% την πληρότητα των καταλυμάτων της Κρήτης και της Σαντορίνης που ούτως ή άλλως ήταν στο 98%. Επιτυχία θα ήταν να δημιουργήσεις νέους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα σου, να ενισχύσεις προορισμούς διακοπών για όλες τις εποχές και να μεγαλώσεις την τουριστική σεζόν σου. Έκανες τίποτε από αυτά; Όχι! Οπότε, λοιπόν, πού βρίσκεται η επιτυχία; Στη συγκυριακή αύξηση των αφίξεων; Μα συγκυριακή είναι. Αύριο θα ξαναγυρίσεις στα προηγούμενα νούμερα. Οι παγκόσμιοι tour operators έχουν ακριβώς τον ίδιο συναισθηματικό κόσμο που διαθέτουν και οι τραπεζίτες. Δηλαδή, κόλαση.

Δεν στέλνουν τους πελάτες τους στην Ελλάδα επειδή τώρα την ανακάλυψαν ή ξαφνικά την αγάπησαν. Έχουν μεγαλύτερο κέρδος από την Ελλάδα. Τώρα, το πώς κατάφεραν να πάρουν μεγαλύτερη προμήθεια από την Ελλάδα θα γίνει εμφανές αμέσως παρακάτω.

Ας δούμε γιατί χαίρεται η κυβέρνηση επειδή έρχονται 20 εκ. τουρίστες. Λογικά επειδή θα αυξηθούν τα κρατικά έσοδα. Πώς όμως θα γίνει αυτό από τη στιγμή που το ίδιο το Κράτος εμφανίζει την τουριστική βιομηχανία ως τον παράδεισο της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής; Όχι εγώ, το ίδιο το Κράτος τα λέει! Ελπίζω να έγιναν κατανοητά τώρα κάποια πράγματα περί της δυνατότητας αύξησης των περιθωρίων κέρδους γενικώς πλην του κράτους.

Τελειώνοντας θα ήθελα να θυμίσω σε όσους «ρεαλιστές» φιλελεύθερους ασπάστηκαν την αγωνία της Βούλτεψη για την απεργία της ΔΕΗ και τα κλιματιστικά των τουριστών ότι κανένα ίχνος αγωνίας δεν είχε η γαλλική κυβέρνηση όταν τον Ιούνιο είχαν απεργήσει για πάνω από 7 μέρες οι εργαζόμενοι στους γαλλικούς σιδηροδρόμους και δεν τσουλούσε τρένο, ούτε η βρετανική κυβέρνηση έβγαλε κάποια Βούλτεψη να απειλεί εργαζόμενους όταν τον Απρίλιο ξεκίνησε η απεργία της ένωσης των εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους, τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές (RMT) με το Μετρό του Λονδίνου να μένει κλειστό για 48 ώρες. Επίσης, ρουθούνι δεν άνοιξε όταν έκαναν απεργία εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ασφάλεια των αεροδρομίων του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας, εξ αιτίας των περικοπών στους μισθούς τους, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 528 πτήσεις! Αλλά σε αυτές τις χώρες δεν έχουν συγκυριακό τουρισμό.

Όποτε, λοιπόν, γίνεται απεργία στην Ελλάδα και οι φονβαρόνοι της σαλονάτης κυβέρνησης δηλώνουν οργισμένοι «Αυτά δε γίνονται πουθενά στην “πολιτισμένη Ευρώπη”», καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι όχι μόνο στην «πολιτισμένη Ευρώπη» αλλά ούτε σε φυλή του Μπουρουντί δεν θα σκέφτονταν να διορίσουν εκπρόσωπό τους μία Βούλτεψη που θα διαλαλούσε τέτοιες πολιτικές χωρίς να ντρέπεται ή δίχως να πέφτει κάτω από τα γέλια.

Έγραψε ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πριν ημέρες ο κος Μαριάς αποκάλυψε -στο flash tv- ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο, μόνο που θα ανήκει στο γαλλικό δημόσιο. Για τέτοιες επενδύσεις μιλάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί δεν είναι καθόλου χαζοί, ξέρουν πολύ καλά να μας δουλεύουν. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]