Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βόμβα από το Spiegel: Η Μέρκελ θέλει να αποχωρήσει σύντομα από την καγκελαρία

Η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας και της Ευρώπης, Άνγκελα Μέρκελ δεν νιώθει καλά στην καγκελαρία. Τόσο πολύ που επιθυμει να αποχωρήσει οικειοθελώς από την ύψιστη θέση της γερμανικής δημοκρατίας και μάλιστα άμεσα.

Τις πληροφορίες μεταφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο φυσικά ρίχνει μια βόμβα στο εσωτερικό, αλλά και όχι μόνο. Αναφέρει πως η Μέρκελ δεν θα περιμένει να της υποδείξει κάποιος άλλος την έξοδο, αλλά θα το κάνει μόνη της. Είναι, δε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενθουσιασμένη με την ιδέα της αποχώρησης.

Το πότε θα συμβεί αυτό δεν είναι γνωστό, ωστόσο εικάζεται ότι η Μέρκελ θα διεκδικήσει ένα διεθνές αξίωμα, όπως για παράδειγμα τη θέση του γ.γ. του ΟΗΕ ή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και τα δύο αυτά αξιώματα θα «χηρέψουν» στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017, οπότε εκτιμάται ότι η Μέρκελ θα ανακοινώσει λίγο νωρίτερα την αποχώρησή της.

Ανθρωποι που τη γνωρίζουν καλά στο Βερολίνο υπογραμμίζουν ότι ο λόγος για τον οποίο θέλει να αποχωρήσει από την καγκελαρία είναι επειδή δεν θέλει να γράψει στο βιογραφικό της μια εκλογική ήττα και φυσικά δεν προτίθεται να πέσει θύμα εσωκομματικών παρασκηνίων που θα την απομακρύνουν από τον θώκο.

Η διαδοχή

Εφόσον ισχύει η πληροφορία του περιοδικού, θα είναι η πρώτη καγκελάριος από το 1949 που θα αποχωρήσει εθελοντικά. Πιθανότερη διάδοχός της θεωρείται η Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν. Το γεγονός ότι η Μέρκελ έχρισε τη φον ντερ Λάγιεν υπουργό Αμυνας, για να αποκτήσει κύρος και στο εξωτερικό, θεωρείται ως πρόκριμα για την πρώην υπουργό Εργασίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες για πρόωρη αποχώρηση της Ανγκελα Μέρκελ, προτού ολοκληρωθεί η τρέχουσα θητεία της, ωστόσο πλέον η πληροφορία προέρχεται από υψηλόβαθμα στελέχη του CDU και πρωτοκλασάτα μέλη της κυβέρνησης, γεγονός που της προσδίδει μεγαλύτερη αξιοπιστία. Πριν από λίγες ημέρες, πάντως, σε σχετική ερώτηση, η καγκελάριος προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της και να πει ότι «αργότερα βλέπουμε».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]