Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρώσος αξιωματούχος: «Αν δεχθούμε επίθεση από το ΝΑΤΟ, τα πλοία του θα βυθιστούν το πολύ σε 10 λεπτά»

H άσκηση επίθεσης του ρωσικού βομβαρδιστικού Sukhoi Su-24* εναντίον του αντιτορπιλικού USS Donald Cook είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει ένα κλίμα αποθάρρυνσης σε ολόκληρο το αμερικανικό πλήρωμα, με αποτέλεσμα διαδοχικές παραιτήσεις.
Ρώσος αξιωματούχος: "Σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσίας, θα επιβιώσουν το πολύ για πέντε ή δέκα λεπτά. Αλλά κανείς δεν έχει ανάγκη ένα πυρηνικό πλήγμα, το οποίο πιθανόν να διαδεχθεί μια τέτοια σύρραξη".

Πηγές: Polit Online  και Pravda 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!


Πρωτοφανής ο συνωστισμός πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα


Ο αριθμός των πλοίων του ΝΑΤΟ στα νερά της Μαύρης Θάλασσας σήμερα είναι μεγαλύτερος από εκείνο που διατηρούσε η Ατλαντική Συμμαχία επί των ημερών της Σοβιετικής Ένωσης. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γεωργία το 2008, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν είχαν στείλει τόσα πυραυλοφόρα καταδρομικά, φρεγάτες, περιπολικά σκάφη και σκάφη αναγνώρισης στη Μαύρη Θάλασσα.

Σήμερα υπάρχουν εννέα, αλλά Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και στέλνουν ένα μήνυμα με σημασία. Σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εννέα πλοία του ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να επιβιώσουν μόνο για ελάχιστα λεπτά.

«Στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας αυτή τη στιγμή υπάρχουν το αμερικανικό καταδρομικό Vella Gulf, η γαλλική φρεγάτα Surcouf, δύο σκάφη αναγνώρισης της Γαλλίας και της Ιταλίας, το Dupuy de Lome και το Elettra αντίστοιχα,» ανέφερε πηγή στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. «Επιπλέον, ένα ιταλικό περιπολικό σκάφος, ιταλικά και τουρκικά ναρκαλιευτικά και ένα βρετανικό ναρκαλιευτικό λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ».

Διαδοχικές παραβιάσεις της Συνθήκης του Μοντρέ

Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936, τα πολεμικά σκάφη χωρών που δεν βρέχονται από την Μαύρη Θάλασσα μπορούν να παραμένουν εκεί το πολύ για 21 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια των ταραχών της Μαϊντάν στην Ουκρανία, αλλά και μετά την λήξη των χειμερινών Ολυμπιακών του 2014 του Σότσι της Ρωσίας, διπλωμάτες και στρατιωτικοί αξιωματούχοι επεσήμαιναν ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παραβίασαν τη συνθήκη, όσον αφορά και την χωρητικότητα των πολεμικών πλοίων και τον χρόνο παραμονής τους στα νερά της Μαύρης Θάλασσας.

Εντατικοποίηση των ρωσικών ασκήσεων

Το ενδιαφέρον είναι ότι και ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας ολοκλήρωσε την αποστολή πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, με σκοπό τη διεξαγωγή ναυτικών ασκήσεων, και έχει ανακοινωθεί ότι οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη Μαύρη Θάλασσα.

Πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva: η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά

Πολεμικά πλοία θα εκτοξεύουν πυραύλους, και αεροσκάφη θα ασκούνται σε μαζικούς βομβαρδισμούς στόχων. Μονάδες των παράκτιων στρατευμάτων που υπηρετούν στο πυροβολικό και θα χειρίζονται τις εκτοξεύσεις πυραύλων θα δώσουν επίσης το παρών, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ασκήσεις καταστροφής του στόλου του εχθρού και εκφορτώσεις από χερσαίο έδαφος.


Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσαν ότι σκοπός των ασκήσεων είναι «η υπεράσπιση των ναυτικών επικοινωνιών και των θέσεων όπου αναπτύσσονται στρατιωτικές δυνάμεις». Στις ασκήσεις αυτές περιλαμβάνονται εκτοξεύσεις πυραύλων, εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου cruise, βομβαρδισμοί πολύπλοκων θέσεων στόχου και εκτοξεύσεις πυραύλων από παράκτια συστήματα άμυνας.

Οι αντιφατικές δηλώσεις του ΝΑΤΟ

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Βερσμπάου δήλωσε πρόσφατα ότι, λόγω της ουκρανικής κρίσης, το ΝΑΤΟ ανακήρυξε τη Ρωσία χώρα- αντίπαλο, και όχι συνεργάτη.

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν αναγνώρισε πρόσφατα το γεγονός ότι η Ρωσία «μάχεται με περισσότερη ευφυία και ταχύτητα ό, τι το ΝΑΤΟ». Πρόσθεσε ότι, είτε διατηρηθεί η ειρήνη είτε υπάρξει στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ δεν θα πολεμήσει με τη Ρωσία.

Η σαφής απάντηση των Ρώσων

Ανώτερος αξιωματούχος στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στην ιστοσελίδα politonline.ru:
«Το ναυτικό του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί απειλή για εμάς.
Οι δηλώσεις των Δυτικών θα πρέπει να ερμηνεύονται ως μια μορφή πίεσης στη Ρωσική Ομοσπονδία, ένας τρόπος να εκφράζουν τη στήριξή τους στην ουκρανική κυβέρνηση και επίσης ένας τρόπος να καθησυχάζουν τους… μικρότερους εταίρους τους μέσα στο ΝΑΤΟ.
Τα σκάφη τους, τα οποία σήμερα παραμένουν στα νερά της Μαύρης Θάλασσας, δεν θα είναι σε θέση να προκαλέσουν σημαντική ζημία ούτε στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας, ούτε στις χερσαίες δυνάμεις της, ακόμη και αν το επιδίωκαν.
Σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσίας, θα επιβιώσουν το πολύ για πέντε ή δέκα λεπτά. Αλλά κανείς δεν έχει ανάγκη ένα πυρηνικό πλήγμα, το οποίο πιθανόν να διαδεχθεί μια τέτοια σύρραξη».
Τρόμος, απογοήτευση και παραιτήσεις για τους Αμερικανούς μετά από κοινή άσκηση Ρωσίας - ΗΠΑ

Ο αξιωματούχος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι η άσκηση επίθεσης του ρωσικού βομβαρδιστικού Sukhoi Su-24* εναντίον του αντιτορπιλικού USS Donald Cook είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει ένα κλίμα «αποθάρρυνσης» σε ολόκληρο το αμερικανικό πλήρωμα.

Ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι:
«27 ναύτες του αντιτορπιλικού του Ναυτικού των ΗΠΑ Donald Cook συνέταξαν δηλώσεις παραίτησης, ενώ σύμβουλοι ψυχολόγοι του αμερικανικού επιτελείου κατέβαλαν προσπάθειες να πείσουν τους υπόλοιπους, που παρέμειναν, να μην κάνουν το ίδιο».


Βομβαρδιστικό Sukhoi Su-24 σε άσκηση


Τέλος, ο Ρώσος αξιωματούχος γνωστοποίησε ότι «ένστολοι του ρωσικού Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν σε μεγάλης κλίμακας ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, θα παρακολουθούν στενά τις δραστηριότητες των πλοίων του ΝΑΤΟ».


Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!





Ρωσικό Ναυτικό: οι 5 στόλοι αναλυτικά


Το υποβρύχιο Κ-329 Severodvinsk παραδόθηκε στο Ρωσικό Ναυτικό τον Ιούνιο και είναι σήμερα το τελειότερο πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο στον κόσμο.


«Ναύαρχος Kuznetsov»


Πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva: ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα


Απογείωση Sukhoi Su-33 από το «Ναύαρχος Kuznetsov»


Κινέζοι ναύτες χαιρετούν το πλήρωμα του ρωσικού καταδρομικού Varyag
κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων Ρωσίας-Κίνας

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Κι οπως ειναι και αρκουδες αγαρμπες οι Ρωσοι, θα τα κανουν ολα λιμπα μεσα σε 10 λεπτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χααχχαχαχαα ωραιο το παραδειγμα σου χαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  2. Μια καλη ευκαιρια να παρουν επιτελους ενα οδυνηρο μαθημα οι αμερικανοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δωστε μας ενα συστημα "khibiny-m"

    και τι στο κοσμο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να μας το δώσουν; Για να το παραδώσουμε στο ΝΑΤΟ;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]