Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γάζα απειλεί με ανάφλεξη όλη τη Μέση Ανατολή


Λουτρό αίματος σήμερα στη Γάζα, μετά τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ, από νωρίς σήμερα τα ξημερώματα, καθώς δέχθηκε πυραυλική επίθεση σε 160 περιοχές από τα παλαιστινιακά εδάφη. 

 

Οι πύραυλοι της Χαμάς, σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό, ήταν μεγάλου βεληνεκούς και έπληξαν πόλεις ακόμα και σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα παλαιστινιακά εδάφη. Εντείνονται οι φόβοι ότι είναι πιθανό να ξεκινήσουν και χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας.

Ήδη όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, το Ισραήλ έχει ανακαλέσει από την εφεδρεία 40.000 στελέχη και έχει αναπτύξει δυνάμεις στα σύνορα με τη λωρίδα της Γάζας, ώστε να ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις.

Πολλά ηγετικά στελέχη της Χαμάς και οι οικογένειές τους έχουν χάσει τις ζωές τους, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.  

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, κατά τη διάρκεια της νύχτας έθεσαν πέντε όρους για την κατάπαυση του πυρός. Ζήτησαν την άμεση κατάπαυση του πυρός από την πλευρά του Ισραήλ, οι παύση των αεροπορικών επιδρομών και η ανακοίνωση της βούλησής του να τηρήσει τους όρους που συμφωνήθηκαν το Νοέμβριο του 2012. Διαφορετικά απείλησαν ότι αν συνεχιστούν οι ισραηλινές επιδρομές , η Χαμάς θα επεκτείνει τον κύκλο των στόχων της. 


Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς από την πλευρά του, μιλώντας χθες από τη Δυτική Όχθη ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη να "παρέχουν διεθνή προστασία για τους ανθρώπους μας." Σύμφωνα με δηλώσεις του χθες το βρράδυ οι ηγέτες της Χαμάς στη Γάζα θέλουν να αποκατασταθεί η ηρεμία.


Ο νέος κύκλος της βίας στη Γάζα άνοιξε όταν τρεις Ισραηλινοί έφηβοι απήχθησαν από τη Δυτική Όχθη και βρέθηκαν δολοφονημένοι δεκαπέντε ημέρες αργότερα. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγόρησε ευθέως τη Χαμάς για το έγκλημα και ανακοίνωσε επίθεση σε όλα τα μέτωπα.

Τα πρώτα αντίποινα ήταν η δολοφονία από εξτρεμιστές ενός Παλαιστίνιου εφήβου, ενώ από χθες ακολούθησαν επιχειρήσεις από αέρος του Ισραηλινού Στρατού.

Ερωτηματικό η στάση της Τουρκίας

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση της Τουρκίας, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κάποια θέση. 

Υπενθυμίζετια ωστόσο ότι ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, ο Σάλεχ Αλ Αρούρι, βρίσκεται στην Τουρκία, προστατευόμενος του πρωθυπουργού και υποψήφιου για την προεδρία της χώρας Ταγίπ Ερντογάν. Ο Αρούρι έχει φωτογραφηθεί από το Ισραήλ ως ένας διοργανωτής της απαγωγής και δολοφονίας των τριών εφήβων στη Δυτική Όχθη.

Πηγή: Κεφάλαιο 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]