Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο στρατηγός Φράγκος αποκαλύπτει τα σχέδια της Άγκυρας


Σήμα κινδύνου από τον στρατηγό Φρ. Φράγκο που αποκαλύπτει τα υποχθόνια σχέδια της Άγκυρας 

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη Θράκη, εξαιτίας της επιθετικής πολιτικής των Τούρκων και της διαχρονικής αδιαφορίας της ελληνικής Πολιτείας, κρούει εμφατικά ο στρατηγός ε.α. και πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Φραγκούλης Φράγκος. «Οι Τούρκοι προσπαθούν να αλλάξουν το status quo της εδαφικής κυριότητας στη Θράκη. Επιδιώκουν να περάσουν πάνω από το 50% στη Ροδόπη, τόσο σε πληθυσμιακό όσο και σε εδαφικό επίπεδο, για να εγείρουν θέμα αυτονομίας» καταγγέλλει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Εγνατία».

Οσοι επαίρονται ότι έχουν την ευθύνη αυτού του τόπου, επισημαίνει, «ας ρίξουν λίγο το βλέμμα τους προς τα κει. Ο ελληνικός πληθυσμός στη Θράκη έχει γεράσει, ο παραγωγικός ιστός της χώρας έχει καταστραφεί και το μόνο που μας κρατάει όρθιους στην περιοχή είναι η κοινωνική συνοχή και η οικογένεια. Αν δεν υπήρχε αυτό, δεν ξέρω πού θα ήμασταν». Οσο για την ελληνική στάση, όπως λέει ο κ. Φράγκος, υποβοηθούμε με ορισμένα λάθη μας την Αγκυρα.


Ως παραδείγματα ανέφερε την περίπτωση Σαμπιχά, τους συνασπισμούς με τους τουρκόφωνους φανατικούς του προξενείου ή ακόμη και την απαξίωση των μουσουλμάνων που δηλώνουν με υπερηφάνεια ότι είναι Ελληνες. «Για να έρθουμε κάποια στιγμή στο “διά ταύτα” χρειάζεται πολιτική βούληση και κοινωνική αυτενέργεια» σημειώνει.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι έχουν ένα προξενείο περισσότερο από την Ελλάδα, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι υπάρχει Τουρκικό Προξενείο και στον Πειραιά, όπως προκύπτει άλλωστε και από επίσημο έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατία».


Ο Τούρκος, τονίζει ο πρώην υπουργός, «καταλαβαίνει με την ισχύ. Η αδιαφορία, η ανοχή, η καλή διάθεση, οι καλές προθέσεις, δεν εξυπηρετούν σε τίποτα. Και αυτό δεν γίνεται μόνο από την Πολιτεία, αλλά και από τους εκλεγμένους ταγούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Μπουτάρης, για παράδειγμα, διοργανώνει πρόγευμα για Τούρκο υπουργό. Δεν είναι όλα τόσο απλά, θα έπρεπε να το δει λίγο ευρύτερα, πέρα από τα μικροσυμφέροντα που νομίζει ότι εξυπηρετεί στον τουριστικό τομέα. Πόσο Ελληνας μπορεί να λέγεται; Πόσο κύριος μπορεί να είναι; Δεν θα βγάλουμε και τα παντελόνια για τον τουρισμό... Εάν είναι να φέρουμε τουρισμό και να δηλώσουμε υποταγή, τότε λυπάμαι πάρα πολύ. Πιο άνδρας είναι ο Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος των Σκοπίων, ο οποίος αρνήθηκε να προβάλει τα τουρκικά σίριαλ, αν δεν μεταγλωττιστούν».


Οι γείτονες έχουν προβλήματα

Οι Ελληνες, ξεκαθαρίζει ο κ. Φράγκος, «δεν φοβόμαστε την Τουρκία. Οι γείτονές μας έχουν τεράστια εσωτερικά προβλήματα. Εχουν 30% Αλεβήδες, που δεν πιστεύουν στην Τουρκία. Εχουν 28.000.000 Κούρδους. Δηλαδή, οι μειονότητές τους είναι πάνω από το 65%-70% του συνολικού πληθυσμού. Αυτά δεν πρέπει να τα αγνοούμε. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, παρά μόνο περισσότερη κατανόηση και αγάπη για τους Ελληνες. Τότε δεν θα μας φοβίζει κανένα οπλικό σύστημα». Τονίζει δε ότι τα οπλικά συστήματα που διαθέτει ο ελληνικός στρατός στις ευαίσθητες περιοχές του Αιγαίου και της Θράκης και το υψηλό φρόνημα των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια της πατρίδας μας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]