Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δείτε που «κρύβονται» 4,7 τρισεκατομμύρια


Αποκαλυπτική έρευνα Γάλλου οικονομολόγου που κατάφερε να εντοπίσει το «κρυμμένο» χρήμα.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία της έρευνας του μόλις 27 ετών Γάλλου οικονομολόγου Γκαμπριέλ Ζουκμάν για το χρήμα που «κρύβεται», συσσωρευμένο, σε φορολογικούς παραδείσους.

Σύμφωνα με την έρευνα εκτιμάτε ότι το αστρονομικό ποσό των 4,7 τρισεκατομμύρια ευρώ τα χρήματα που είναι κρυμμένα σε έξι φορολογικούς παραδείσους.

Ενδεικτικό μάλιστα του πόσο μεγάλο είναι το συγκεκριμένο ποσό, συμφώνα με το Έθνος, είναι πως αντιστοιχεί στο 8% του παγκόσμιου πλούτου.

Το ποσό αυτό είναι κρυμμένο σε funds και σε αυτό δεν υπολογίζει ασφάλειες ζωής, πολυτελή σκάφη, σαλέ, πολύτιμα έργα τέχνης, κάτι που θα εκτόξευε το ποσοστό στο 11% του παγκόσμιου πλούτου.

Δείτε ποιοι είναι οι έξι φορολογικοί παράδεισοι που συγκεντρώνουν τα αφορολόγητα τρισεκατομμύρια:

- Ελβετία 1.800 δισ. ευρώ
   
- Σιγκαπούρη 750 δισ. ευρώ
   
- Χονγκ Κονγκ 750 δισ. ευρώ
   
- Λουξεμβούργο 500 δισ. ευρώ
   
- Μπαχάμες 500 δισ. ευρώ
   
- Νησιά Κέιμαν 500 δισ. ευρώ
   
Σύμφωνα με τον Ζουκμάν, το 80% των χρημάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό δεν έχει δηλωθεί ποτέ στην εφορία, κάτι που προκαλεί μία «αιμορραγία» της τάξεως των 120 δισ. ευρώ το χρόνο για τα κράτη, από τα οποία φεύγουν τα χρήματα.

Πηγή KontraNews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλο το αρθρο αλλα οι πληροφοριες ειναι γνωστες περι φορολογικων παραδεισων και κρυμμενων χρηματων. Η οικονομικη ελιτ που λυμαινεται τον κοσμο, δημιουργησε αυτα τα συστηματα ωστε να αποκρυπτουν τα τεραστια κεφαλαια τους και να απομυζουν τον απλο πολιτη που παλευει για την επιβιωση με αγρια φορολογια. Κατορθωσαν να εχουν και την πιττα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο, οπως λεει η παροιμια. Ποιος μπορει να αγγιξει αυτα τα χρηματα και τους ιδιους??? Ειδαμε να αγγιζουν και να τιμωρουν καποιον απο την λιστα Λαγκαρντ στην Ελλαδα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]