Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προστασία με κάθε τρόπο του σιιτικού ισλάμ στο Ιράκ υπόσχεται το Ιράν

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του "θα κάνει τα πάντα" για να προστατεύσει τους ιερούς τόπους του σιιτικού ισλάμ στο Ιράκ απέναντι στην απειλή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε...

"Σχετικά με τους ιερούς τόπους των σιιτών ιμάμηδων (στο Ιράκ) προειδοποιούμε τις μεγάλες δυνάμεις, τους λακέδες τους, τους δολοφόνους και τους τρομοκράτες, ότι ο μεγάλος ιρανικός λαός θα κάνει τα πάντα για την προστασία τους", δήλωσε ο πρόεδρος Ροχανί κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Χόραμ-αμπάντ (κοντά στα σύνορα με το Ιράκ), η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική τηλεόραση.

"Πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στο Ιράκ για να υπερασπισθούν τους ιερούς τόπους και να βάλουν στη θέση τους τους τρομοκράτες".

Η Τεχεράνη είχε δηλώσει έτοιμη να βοηθήσει την Βαγδάτη στην αντιμετώπιση της επίθεσης των σουνιτών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, χωρίς όμως να στείλει χερσαίες δυνάμεις, ενώ οι ιρανικές αρχές επέμεναν μέχρι σήμερα ότι οι ιρακινές δυνάμεις είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές.

Αμερικανο-ιρανικές συνομιλίες διεξήχθησαν τη Δευτέρα στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων "6+1" στη Βιένη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο έκανε λόγο για επικείμενες απευθείας συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη με θέμα τη μεταξύ τους συνεργασία ώστε να συνδράμουν τη Βαγδάτη στην αντιμετώπιση της προέλασης των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε.

Το σιιτικό Ιράν βρίσκεται απροσδόκητα στη θέση να έχει κοινά στρατηγικά συμφέροντα με τις ΗΠΑ, ώστε να συνδράμουν από κοινού την σιιτική ιρακινή ηγεσία κατά των σουνιτών τζιχαντιστών.

Πηγή ΑΜΠΕ



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]