Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

To Ντονέτσκ αιτήθηκε ένωση με την Ρωσία

Η περιοχή Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία ζήτησε σήμερα από την Μόσχα να εξετάσει την εισδοχή της στην Ρωσική Ομοσπονδία ώστε να "αποκατασταθεί η ιστορική δικαιοσύνη", δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, ένας από τα ηγετικά στελέχη των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ.

Το γραφείο του Ουκρανού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι δεν έχει προς το παρόν κάποια άμεση αντίδραση στην δήλωση αυτή του Πουσίλιν, ηγετικού στελέχους της αυτοανακηρυχθείσας "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ", την οποία έκανε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την περιοχή αυτή.

Στο Ντονέτσκ διεξήχθη χθες ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του από την Ουκρανία, το οποίο δεν αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα.

"Στηριζόμενοι στην βούληση του λαού και στην αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης, ζητούμε από την Ρωσική Ομοσπονδία να εξετάσει την εισδοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην Ρωσική Ομοσπονδία", πρόσθεσε.

"Ο λαός του Ντονέτσκ αποτελούσε πάντα ένα τμήμα του ρωσικού κόσμου. Για μας, η ιστορία της Ρωσίας είναι η δική μας ιστορία", σημείωσε.

Ο Πουσίλιν πρόσθεσε εξάλλου ότι οι προεδρικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στην Ουκρανία στις 25 Μαΐου "δεν θα γίνουν" στην "Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ".

Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης σήμερα ότι οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ δεν προβλέπουν την διεξαγωγή την ερχόμενη εβδομάδα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για μια προσάρτηση της περιοχής αυτής στην Ρωσία, όπως φημολογείτο προηγουμένως ότι θα γίνει.

Νωρίτερα σήμερα ένα από τα στελέχη των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, ο Ρόμαν Λιάγκιν, δήλωσε ότι μια ένταξη στην Ρωσική Ομοσπονδία θα ήταν μάλλον ένα "κατάλληλο βήμα" μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Οι ηγέτες των αυτονομιστών δήλωσαν ότι έλαβαν πάνω από το 80% της υποστήριξης του εκλογικού σώματος για την ανεξαρτησία στο χθεσινό δημοψήφισμα.

"Η ένταξη στην Ρωσική Ομοσπονδία θα ήταν μάλλον ένα κατάλληλο βήμα", σημείωσε ο Ρόμαν Λιάγκιν, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής των αυτονομιστών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και αυτός στο Ντονέτσκ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]