Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος ναύαρχος: Ο Ερντογάν είναι φιλοπόλεμος


Συνταρακτική αποκάλυψη που εξωθεί σε πλήρη αλλαγή της ελληνικής στάσης έναντι της Τουρκίας 

Ο Ερντογάν γίνεται ολοένα και πιό επικίνδυνος, τόσο για την χώρα του όσο και για τις χώρες της ευρύτερης περιοχής (Βαλκάνια - Ανατολικής Μεσογείου - Μέσης Ανατολής). Η προσωπικότητά του δεν μεταλλάσσεται, αλλά αποκαλύπτεται και τον καθιστά ως πολιτικό ιδιαίτερης αντιμετώπισης, αφού διαπιστώνεται πως δεν έχει ούτε ηθικά κωλύματα προκειμένου να εκκινήσει κάποιον πόλεμο της Τουρκίας, με οποιαδήποτε χώρα που ο ίδιος πιστεύει πως είναι αντίπαλός του. Αυτή η διαπίστωση, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μετατρέπει τον τούρκο πρωθυπουργό σε πιθανό πυροκροτητή μίας τεραστίων διαστάσεων έκρηξης που ενδέχεται να συμβεί στην πλέον ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη, η οποία ήδη σπαράσσεται και απειλείται ευθέως με τις συνταρακτικές αλλαγές που επίκεινται εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων που αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα του πλανήτη. 

Σοβαρότατη αποκάλυψη στο βιβλίο του ναυάρχου (ε.α. πλέον) Nusret Güner! Ο Ερντογάν ήθελε να υπάρχει συνοδεία πολεμικών πλοίων της τουρκίας στο σκάφος που μετέφερε δήθεν ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, γνωρίζοντας ότι οι Ισραηλινοί θα επιχειρούσαν να το καταλάβουν.
Τα τουρκικά πλοία μάλιστα θα έπρεπε να είναι έτοιμα για να αναλάβουν δράση σε περίπτωση που το σκάφος θα δεχόταν Ισραηλινή επίθεση. Κοινώς, η ηγεσία ήθελε σύρραξη των δύο χωρών με πρόσχημα την αποστολή του πλοίου.

Το σενάριο αυτό σύμφωνα με τον ναύαρχο δεν υλοποιήθηκε “παρά το ότι ο τουρκικός στόλος μπορούσε να είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα εντός 9 ωρών”.

Η εμπλοκή δεν πραγματοποιήθηκε, επειδή οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, την στιγμή που όλοι οι εμπλεκόμενοι, ο Ερντογάν, ο αρχηγός του στρατού İlker Başbuğ και ο τότε αρχηγός του ναυτικού Uğur Yiğit βρισκόντουσαν σε αποστολές του εξωτερικού.
Ο ναύαρχος δεν αποκαλύπτει το τι έγινε μετά αλλά αποκαλύπτει ότι την ώρα της επιχείρησης, επιτελείς βρισκόντουσαν σε σύσκεψη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό ώστε να καθοριστούν οι κανόνες εμπλοκής. “Την αρμοδιότητα θα αναλάμβανε το τουρκικό ναυτικό που θα είχε πληρη εξουσιοδότηση να αποφασίσει”, σύμφωνα πάντα με όσα αποκαλύπτει ο ναύαρχος.

Το συγκεκριμένο «περιστατικό» που περιγράφει ο τούρκος πρώην ναύαρχος, είναι εντόνως ανησυχητικό για την Ελλάδα, αφού διαλύει την εικόνα του τούρκου πρωθυπουργού που είναι φίλα προσκείμενος για την Ελλάδα, έχει φιλειρηνικές διαθέσεις και δεν επιθυμεί να δώσει με κανέναν τρόπο καμία απολύτως ισχύ στον τουρκικό στρατό. Βέβαια, οι φιλοπόλεμες διαθέσεις του κ. Ερντογάν είχαν καταδειχθεί επαρκώς στη περίφημη αποκαλυφθείσα συνάντηση στελεχών της κυβέρνησής του, τα οποία σχεδίαζαν προβοκάτσια εις βάρος της Συρίας προκειμένου να εμπλακεί αιτιολγημένα η Τουρκία σε πόλεμο με την γείτονά της χώρα.

Τα όσα αποκαλύπτει ο τούρκος πρώην ναύαρχος Nusret Güner αναδιατάσσουν (ή απαιτείται να αναδιατάξουν) σχεδόν το σύνολο της ελληνικής στάσης απέναντι στον τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος φαίνεται πως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να ξεκινήσει κάποιον πόλεμο (πόσο δε μάλλον κάποιο θερμό επεισόδιο) με γειτονική του χώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά του πολιτικά συμφέροντα…

Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]