Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Typhoon θα μετασταθμεύσουν στην Λιθουανία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η Συμμαχία αποφάσισε να ενισχύσει την ανατολική Ευρώπη, με επιπρόσθετες εναέριες περιπολίες και με την αποστολή πολεμικών πλοίων στη Βαλτική Θάλασσα αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα telegraph και το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Τουλάχιστον τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη κρούσεως τύπου Typhoon, θα μετασταθμεύσουν από βάση του Ηνωμένου βασιλείου, σε προωθημένο πολεμικό αεροδρόμιο στην Λιθουανία, για να πραγματοποιούν εναέριες περιπολίες στις χώρες της Βαλτικής, αναφέρει το πρακτορείο BBC.

Εκτός από τα βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη «Typhoon» στις βαλτικές χώρες θα περιπολούν και έξι πολωνικά μαχητικά.

Μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του ΝΑΤΟ συνδέεται άμεσα με την αυξανόμενη ένταση με την Ρωσία, σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε νωρίτερα ότι η συμμαχία προτίθεται να διαθέσει στην Ανατολική Ευρώπη, επιπλέον στρατιωτικό προσωπικό για την ενίσχυση της ετοιμότητας και των ασκήσεων των μελών της συμμαχίας, καθώς τα σχέδια άμυνας σε σχέση με την Ουκρανία έχουν τροποποιηθεί.

Επιπλέον, η Συμμαχία αποφάσισε να ενισχύσει τις περιπολίες στην ανατολική Ευρώπη, αποστέλλοντας πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια στιγμή, ο Ράσμουσεν τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση για την τοποθέτηση μόνιμων βάσεων στην Ανατολική Ευρώπη.

Σχόλιο: Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα telegraph και τον δημοσιογράφο Andrew Critchlow, «η επιθετικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν, έφερε στα σύνορα της Ευρώπης τον φόβο, ο οποίος βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην χώρα μας( Βρετανία). Θέτοντας το ζήτημα με έναν τρόπο που κανείς βρετανός πρωθυπουργός, δεν το είχε να αντιμετωπίσει σοβαρά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, μαζί με το υπόλοιπο Ανατολικό Μπλοκ. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν, ότι ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας στην Ευρώπη είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο, αλλά εάν «Θεός φυλάξοι» αυτό γινόταν πραγματικότητα, κανένα Λονδίνο, Βερολίνο ή Παρίσι δεν θα ήταν είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για να τον αντιμετωπίσουν».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Meτα κατηγορούν την Ρωσία για επιθετικότητα ενω τα βρεταννικά αεροσκάφη στην Λιθουανία δεν προκαλούν κανένα τη στιγμή που μεχρι το1991 η Λιθουανία ήταν μελος της Σοβιετικής Ένωσης οποία υποκρισία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]