Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη Θράκη υπάρχουν Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι και όχι «μειονότητα»

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Σε κάθε σύγχρονο δημοκρατικό κράτος, όλοι οι πολίτες έχουν ίσες υποχρεώσεις και δικαιώματα, ασχέτως θρησκεύματος, χρώματος, εθνοφυλετικής προέλευσης κ.λ.π.

Φανταστείτε στις ΗΠΑ οι ορθόδοξοι ελληνικής καταγωγής αμερικανοί πολίτες να αποτελούσαν αναγνωρισμένη μειονότητα, οι Εβραίοι, οι ιρλανδοί, οι Άραβες, οι Μαύροι κ.ο.κ. το ίδιο! Δεν θα υπήρχε αμερικανικό κράτος, αλλά μία ομοσπονδία αλληλοσπαρασσόμενων μειονοτήτων. Τέτοιες ομαδοποιήσεις εκεί απλά είναι αδιανόητες. Όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ είναι απλά αμερικανοί πολίτες.

Ο διαχωρισμός των πολιτών ενός κράτους σε «μειονότητες» και «πλειονότητες», η αναγνώριση ή και η με το στανιό κατασκευή «μειονοτήτων», το «δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού» μίας πληθυσμιακής ομάδας που επικαλούνται οι διάφοροι Χριστόπουλοι, Φραγκουδάκηδες κ.λ.π., πηγάζουν από μία βαθιά ρατσιστική προσέγγιση της κοινωνίας.
Οι Έλληνες πολίτες της Θράκης στοιβάζονται σε κατηγορίες, δίκην σαρδελλών σε κονσέρβες, κάτω από ταμπέλες που γράφουν: «τουρκογενής μουσουλμάνος», «μουσουλμάνος Ρομά», «Πομάκος μουσουλμάνος» και λοιπά φολκλορικά.
Και ακολουθούν οι εύλογες διαλυτικές για την κρατική συνοχή συνέπειες: «μειονοτικοί υποψήφιοι», «μειονοτικοί βουλευτές», «μειονοτικοί δήμαρχοι», «μειονοτικά σχολεία» και φυσικά το τουρκικό προξενείο, το οποίο λειτουργεί ως καθοδηγητής της «μειονότητας» ε μέρους της «μητέρας πατρίδας».
Και στο βάθος επιχαίρει ο τουρκικός επεκτατισμός, ικανοποιημένος από την περιχαράκωση μίας πληθυσμιακής ομάδας στην οποία μπορεί η Τουρκία να εμφανιστεί ως «προστάτιδα δύναμη» και να ενισχύσει σε βάθος χρόνου ένα αποσχιστικό κίνημα.

Ασφαλώς υπάρχουν ολέθρια λάθη του ελληνικού κράτους, που άφησε την Θράκη έρμαιο του τουρκικού εθνικισμού (μία τεκμηριωμένη ιστορική αναδρομή ο αναγνώστης μπορεί να βρει στο βιβλίο μου «Το ζήτημα του πατριωτισμού» από τις εκδόσεις Παπαζήση). Σήμερα, όμως, απαιτείται μία ρηξικέλευθη αλλαγή πολιτικής στην Θράκη, που να στηρίζεται στους εξής άξονες:

1. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες, με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες. Έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, στρατεύονται στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, πληρώνουν φόρους, πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία και μαθαίνουν ελληνικά, αφού αυτή είναι η μόνη επίσημη γλώσσα του κράτους. Ισχύει γι αυτούς η νομοθεσία του ελληνικού κράτους και υπάγονται στα ελληνικά δικαστήρια.
2. Οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες, όπως και οι Καθολικοί, οι Διαμαρτυρόμενοι, οι Εβραίοι και οι Ορθόδοξοι Έλληνες, μπορούν ελεύθερα να θρησκεύονται, να γιορτάζουν το μπαϊράμι τους και να πηγαίνουν στα τζαμιά τους
3. Δεν μπορούν όμως να γιορτάζουν την… Άλωση της Κωνσταντινούπολης ή τη γέννηση του Κεμάλ, διότι αυτό αποτελεί προσβολή για τον Ελληνικό λαό, του οποίου είναι μέρος. Επίσης δεν μπορούν να υπάγονται στη σαρία (ισλαμικό θρησκευτικό νόμο), κάτι που έχει καταργηθεί και στην ίδια την Τουρκία από τον Κεμάλ. Θα υπάγονται στην ελληνική τακτική δικαιοσύνη. Δεν μπορούν να έχουν ξεχωριστή εκπαίδευση, και μάλιστα με τουρκικό εθνικιστικό χαρακτήρα, γιατί αυτή αναπαράγει εθνοφυλετικούς διαχωρισμούς, στερεότυπα και αντιλήψεις γκέτο. Μπορούν, βεβαίως, να μαθαίνουν στο σχολείο τουρκικά ως ξένη γλώσσα.
4. Οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης δεν αποτελούν διμερές ελληνοτουρκικό θέμα, αλλά εσωτερικό ελληνικό θέμα. Υπ’ αυτή την έννοια, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής πρέπει να κλείσει άμεσα. Και ας κλείσουν οι τούρκοι για αντίποινα το Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης.
5. Όσοι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν επιθυμούν να ζήσουν ως Έλληνες πολίτες με τους παραπάνω όρους, είναι ελεύθεροι να ζητήσουν την τουρκική υπηκοότητα και να πάνε να ζήσουν στην Τουρκία. Δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι. Όσοι όμως προτιμούν να ζήσουν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, θα ξέρουν ότι θα ζήσουν ως πολίτες ενός ευρωπαϊκού κράτους και με τους κανόνες ενός ευρωπαϊκού κράτους και όχι ως φορείς του τουρκικού εθνικισμού

Πηγή KontraNews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Εδώ μας τα χάλασες κε συντάκτα..." Όσοι όμως προτιμούν να ζήσουν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος"...
    Όπως πάνε να γίνουν τα ευρωπαικά κράτη, σε 100 χρόνια (και πολλά λέμε), κάτι που θα θυμίζει ευρώπαικό κράτος θα είναι η Τουρκία... εάν δεν κάνει το σφάλμα να μπεί στην "ευρώπη".
    Σημερινή είδηση, "800000 αφρικανοι αναμένονται στις μεσογειακές ακτές"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Πολύ σωστα, αν θελουν να ζουν ως τουρκοι ας πανε στην τουρκια,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαφανίζεται το ορθόδοξο έθνος μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]