Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «μετέωρο βήμα» της Τουρκίας στον Έβρο

  • Χυδαίο αλισβερίσι της Ελληνικής κυβέρνησης και του τουρκικού προξενείου για τα «ψηφαλάκια»
  • Μία «προβοκάτσια» που έγινε σε αυθαίρετο κτίσμα
  • Για το παράνομο κτίσμα έχει ενημερωθεί και ο κ. Σαμαράς
  • Ποιος μειονοτικός Δήμαρχος έχει την υπογραφή Σαμαρά για διαγραφή προστίμου για παράνομο τζαμί;
Γράφει η Έλλη Μητακίδου

Η προσπάθεια εκτουρκισμού των Ρομά στην Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε πριν από ενάμισι χρόνο με την ανέγερση ενός αυθαίρετου τεμένους στην οδό Άβαντος, συνοικία στην οποία διαμένουν Ρομά. Καθώς ο στόχος επετεύχθη, με την απροκάλυπτη συνέργεια του ελληνικού κράτους, σειρά έχει η προσπάθεια πυροδότησης του κλίματος μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.
Στις 13 Απριλίου ένα κομμένο κεφάλι γουρουνιού πετάχτηκε στον αύλειο χώρο του τεμένους (ενός μικρού δωματίου) που βρίσκεται στην οδό Άβαντος. Όπως είναι φυσικό, ο Σύλλογος Θρησκευομένων Μουσουλμάνων Αλεξανδρούπολης αντέδρασε άμεσα, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του. Θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο χοίρος για τους μουσουλμάνους θεωρείται ακάθαρτο ζώο.
«Μόλις είδαμε αυτό το περιστατικό πάθαμε σοκ. Είναι η μεγαλύτερη προσβολή που μας έχει γίνει. Εμείς εδώ κάνουμε τα πέντε ναμάζια της μέρας και διδάσκουμε στα παιδιά μας το Κοράνι. Απορρίπτουμε αυτή την άσχημη πράξη, την καταγγέλλουμε και ζητάμε την σύλληψη των δραστών», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σελίμ Χασάνογλου.
Το περιστατικό, όμως, «μυρίζει» περισσότερο προβοκάτσια παρά ανοησία, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το «βολικό» περιστατικό χρησιμοποιήθηκε άμεσα από τον πρόεδρο του DEB, που πήγε κατευθείαν στην περιοχή για να… στηλιτεύσει το γεγονός. «Ύστερα από αυτή την επίθεση, ο λαός μας θα αντιληφθεί καλύτερα τον λόγο για τον οποίο μετέχουμε στις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά…

Επιχείρηση εκτουρκισμός…
Οι μουσουλμάνοι στην Αλεξανδρούπολη είναι στην πλειοψηφία τους Ρομά. Αυτή την πληθυσμιακή ομάδα, που θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι τουρκογενείς θεωρούν υποδεέστερη, έβαλε στο μάτι ο προηγούμενος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς. Ας σημειωθεί ότι οι Ρομά στην Αλεξανδρούπολη πορεύονταν όλα αυτά τα χρόνια μακριά από τη «σκιά» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, πολλές φορές μάλιστα και κόντρα στις ό,ποιες «επιταγές» του. Αυτή την εικόνα προσπάθησε και εν πολλοίς άλλαξε ο προηγούμενος τούρκος πρόξενος, λίγο πριν αποχαιρετήσει τη θέση του στην Κομοτηνή, χρησιμοποιώντας τη θρησκεία (το ισλάμ αποτελεί το πάγιο εργαλείο των τουρκικών υπηρεσιών και της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής).
Καταρχήν έφτιαξε έναν σύλλογο, τον λεγόμενο Σύλλογο Θρησκευομένων Μουσουλμάνων Αλεξανδρούπολης και τοποθέτησε ως πρόεδρό του τον επίσης Ρομά Σελίμ Χασάνογλου. Φρόντισε, βεβαίως, ο συγκεκριμένος να αποκτήσει… ερείσματα στο τουρκικό προξενείο, να έρχεται σε επαφή με τους συνεργάτες του, ενώ κατά διαστήματα του έκανε και την τιμή να τρώει μαζί του…
Ο «εκλεκτός» Ρομά του προξενείου έπρεπε, σε πρώτη φάση, να φέρει τους Ρομά στον Σύλλογο, κάτι που επετεύχθη με τη γνωστή μέθοδο της οικονομικής αλλά και κοινωνικής, σε έναν βαθμό, μέριμνας, αλλά και να κινήσει τις διαδικασίες (ή να φαίνεται ότι τις κινεί) για την ανέγερση ενός τζαμιού.

Ένα παράνομο κτίσμα
Τον Ιούλιο του 2012 ξεκίνησε η ανέγερση του αυθαίρετου κτίσματος, επί της οδού Άβαντος, όπου κατοικούν οι Ρομά, κοντά στην έξοδο της πόλης και δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές. Έναν μήνα αργότερα περίοικοι κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι επρόκειτο για παράνομο κρίσμα, ωστόσο το περιπολικό που στάλθηκε άρχισε να ψάχνει χιλιόμετρα μακριά από την οδό Άβαντος… στο χωριό Άβαντα, αμιγώς κατοικημένο από χριστιανικό πληθυσμό…
Οι πολίτες, που άρχισαν να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, ζήτησαν εξηγήσεις από τις δημοτικές υπηρεσίες, οι οποίες όχι μόνο κώφευσαν, αλλά ενθάρρυναν προς την εξέλιξη των εργασιών. Όταν κάποιοι απευθύνθηκαν στον τότε αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, ο ίδιος απλώς αρκέστηκε να αντικρούσει τα καταγγελλόμενα με τα εξής «μεγαλειώδες»: «Τόσα αυθαίρετα υπάρχουν στην περιοχή»…

Επιστολή προς Σαμαρά
Οι υπηρεσίες συνέχισαν να ενθαρρύνουν την ανέγερση του αυθαίρετου κτίσματος, ακολουθώντας προφανώς εντολές της δημοτικής αρχής, ενώ η φήμη ότι δεν πρόκειται για τζαμί αλλά για ένα δωμάτιο πλύσης νεκρών ήρθε για να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Η φήμη είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, αφού τέτοιο οίκημα ήδη είχε κατασκευαστεί στα νεκροταφεία.
Αγανακτισμένος πολίτης, επώνυμα, έστειλε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση, αλλά απάντηση δεν πήρε ποτέ…

«Νομιμοποίηση» του αυθαιρέτου
Η φασαρία που προκλήθηκε, ωστόσο, οδήγησε σε διαδικασίες… νομιμοποίησης του αυθαιρέτου. Το κτίσμα «τακτοποιήθηκε» με ψευδή στοιχεία σχετικά με τον χρόνο που ανεγέρθηκε (το εμφάνισαν παλαιότερο) και τελικά νομιμοποιήθηκε αλλά… αναβαπτιζόμενο ως «ιδιωτική οικία» και όχι ως «λατρευτικός χώρος».
Το πότε κτίσθηκε αποδείχθηκε με μάρτυρες, όσο για το αν η άδεια δόθηκε σε «οικία» και όχι σε «λατρευτικό χώρο», αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τη δήλωση του Χασάνογλου στα ΜΜΕ μετά το περιστατικό με τη γουρουνοκεφαλή: «…Εμείς εδώ κάνουμε τα πέντε ναμάζια της ημέρας και διδάσκουμε στα παιδιά μας το Κοράνι…»

Το παιχνίδι χάνεται εκ των έσω…
Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, δυστυχώς, ότι αυτή η σκανδαλώδης συμπεριφορά υπαγορεύθηκε από ψηφοθηρικούς λόγους. Τα ρομανί… ψηφουλάκια καθόλου ευκαταφρόνητα δεν μπορούν να θεωρηθούν στη δημοτική κάλπη.
Μπροστά σε αυτόν τον… υψηλό στόχο, τα εθνικά ζητήματα αλλά και η επεκτατική πολιτικής της Τουρκίας, αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες…
Πηγή «Το Παρόν»

Η προβοκάτσια και η συγκάλυψη από τον Σαμαρά σε παρανομία άλλου τζαμιού

Βέβαια, η προβοκάτσια για την περίπτωση της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη προκύπτει και από το γεγονός πως κανείς από τους κατοίκους του οικισμού δεν είδε κάποιον να έρχεται και να φεύγει από το τζαμί. Αν αναλογιστούμε το μη σταθερό ωράριο κινητικότητας των Ρομά (λόγω ιδιαιτεροτήτων των επαγγελματικών τους ενασχολήσεων), οι υποψίες στρέφονται σε κάτοικο του οικισμού που έχει πολύ καλές σχέσεις με το DEB και με ανθρώπους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Είναι όμως, η περίπτωση της παράνομης ανέγερσης με τις "ευλογίες" του ελληνικού κράτους η μοναδική περίπτωση ή υπάρχουν και άλλες; Μία περιήγηση στην Θράκη θα αποδείξει πως την τελευταία 20ετία έχουν χτιστεί δεκάδες αν όχι εκατοντάδες τζαμιά. Και όλα αυτά... παράνομα, ή για την ακρίβεια, με την κάλυψη των ελληνικών υπηρεσιών, δηλαδή των Ελληνικών κυβερνήσεων. Και αυτή η σιωπηλή υποβοήθηση ανέγερσης νέων τεμένων (κυρίως) αποτελεί ένα επί της ουσίας έγκλημα των μεγάλων κομμάτων που είχαν συνδιαλλαγή με το τουρκικό προξενείο ή τους ανά την Θράκη ανθρώπους του, με αντίτιμο της ψήφους.  

Μία τέτοια τάση για συγκάλυψη παρανομιών ή τουλάχιστον μία (μόνο;) κατ' εξαίρεση συνδιαλλαγή σχετικά με παράνομες ανεγέρσεις ή επιδιορθώσεις τζαμιών φαίνεται πως έχει και ο ίδιος ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ή τουλάχιστον, κάτι τέτοιο προκύπτει από «διαρροές» μειονοτικού Δημάρχου της Θράκης, ο οποίος έχει ισχυριστεί στο στενό φιλικό του περιβάλλον πως «έχει δεμένο τον Σαμαρά» από υπογραφή που φέρεται να έβαλε σε έγγραφο ο σημερινός πρωθυπουργός, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, και με βάση την οποία υπόσχεται πως θα διαγράψει ή δεν θα εισπράξει υψηλό πρόστιμο ελληνικών υπηρεσιών σχετικά με παράνομες εργασίες επιδιόρθωσης ενός τεμένους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο σημερινός πρωθυπουργός έχει βουβαθεί για θέματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά και δη τις δραστηριότητες που αναπτύσσει ο τούρκος πρόξενος αλλά και άλλοι «παράγοντες» του τουρκικού κράτους στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης.
Εάν η συγκεκριμένη εκ της διαρροής πληροφορία είναι αληθινή, τότε ο πρωθυπουργός της χώρας είτε ενεργεί εκβιαζόμενος είτε, στην άλλη περίπτωση, αδιαφορεί πλήρως για την επιθετική πολιτική της Τουρκίας στην Θράκη, και ενδιαφέρεται μόνο για την όποια δυναμική σε ψήφους μπορεί να εισπράξει από αυτή την περιοχή.
Εμείς, επειδή θεωρούμε πως η πληροφορία αυτή μπορεί να επιβεβαιωθεί ΜΟΝΟ από τον μειονοτικό Δήμαρχο ή από τον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής, εκ προοιμίου θέλουμε να πιστεύουμε πως ανήκει στα πλαίσια του "ψυχολογικού πολέμου" των τουρκοφρόνων της Θράκης προς την κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αυτό, επειδή αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μπορεί να λειτουργεί κάτω από το καθεστώς πιέσεων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των τουρκοπρακτόρων που έχει "απλώσει" στην Ελληνική Θράκη...

Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]