Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μειονοτικός ΣΥΡΙΖΑ

Του Απόστολου Διαμαντή

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ είχε συμπεριλάβει στο ψηφοφέλτιό του μία εκπρόσωπο των Ρομά στη Θράκη, εν συνεχεία την αντικατέστησε με άλλον εκπρόσωπο, άλλης μειονότητας, της μουσουλμανικής ή καλύτερα της τουρκικής, έτσι όπως αυτοπροσδιορίζεται από το τουρκικό προξενείο.

Το ερώτημα είναι το εξής: Γιατί την αντικατέστησε;
Η εξήγηση που δόθηκε είναι χειρότερο από το λάθος της αντικατάστασης. Είπανε κάτι για «εθνικιστικά» στοιχεία!
Δηλαδή; Εθνικιστές είναι οι τσιγγάνοι της Θράκης; Ή μήπως εθνικιστές είναι οι «τούρκοι» της Θράκης, που διατρανώνουν την πίστη τους στον κεμαλισμό και την Τουρκία;
Μάλλον δεν μας τα λέει καθόλου καλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που λογικά συνάγεται από την εσπευσμένη αντικατάσταση, είναι η αντίδραση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προφανώς είδε ότι η υποψηφιότητα της Ρομά δεν γίνεται δεκτή από τους «τούρκους» της Θράκης, δηλαδή από το τουρκικό προξενείο.
Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε ψήφους…
Οπότε την αντικατέστησαν με έναν άλλον, αρεστό στο προξενείο, δηλαδή τουρκικής συνείδησης, δηλαδή «τούρκο εθνικιστή»! (σ.σ.: επιλεκτική προσέγγιση του εθνικισμού, αρκεί να μην είναι ελληνικός ή κάτι πολύ μεγαλύτερο και επικινδυνότερο, κρύβεται πίσω από τις "επιλογές" της Κουμουνδούρου;)

Αυτό λέει η λογική.
Υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση; Όχι
Κι εδώ ερχόμαστε στο ουσιώδες πρόβλημα: Πίσω από το προκάλυμμα της δήθεν προάσπισης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, κρύβεται η προώθηση των συμφερόντων των Βαλκανικών εθνικισμών, της Τουρκίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων.

Διότι, εάν είσαι με τις μειονότητες, τότε ποιος ο λόγος να μην βάζεις Ρομά και Πομάκους στα ψηφοδέλτιά σου, αλλά μόνον «τούρκους»;
Είσαι ή δεν είσαι με τις μειονότητες;
Αν βάζεις μόνον «τούρκους», τότε δεν είσαι υπέρ των μειονοτήτων, αλλά υπέρ του εθνικισμού, εν προκειμένω του τουρκικού.

Αυτή είναι η πολιτική ουσία του ζητήματος. Ότι οι οργανώσεις που δήθεν υπερασπίζονται μειονοτικές ομάδες εντός της Ελλάδας, ουσιαστικά παίζουν το παιχνίδι του σκοπιανού, του αλβανικού και κυρίως του τουρκικού εθνικισμού. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο ευρω-ψηφοδέλτιό του έχει σε περίοπτη θέση τον εκπρόσωπο του Κέντρου Έρευνας Μειονοτικών Ομάδων, τον κ. Χριστόπουλο, ο οποίος δεν διστάζει να δηλώσει ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι συμπαγής τουρκική μειονότητα!

Εδώ έχουμε ένα τριπλό πρόβλημα:
Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί την ίδια τη Συνθήκη της Λοζάνης, που αναγνωρίζει μόνον θρησκευτικές μειονότητες.
Δεύτερον, στρέφεται εναντίον των άλλων μειονοτικών ομάδων της Θράκης, όπως είναι οι Τσιγγάνοι και οι Πομάκοι, που κάποιοι από αυτούς δεν επιθυμούν να γίνουν «τούρκοι».
Και τρίτον, εμμέσως ακολουθεί τακτική που υποβάλλεται από το τουρκικό προξενείο, δηλαδή από την Τουρκία! Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι μέσα στο ίδιο ευρω-ψηφοδέλτιο φιγουράρουν και φανατικοί υποστηρικτές του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, όπως η Σία Αναγνωστοπούλου, τότε γίνεται σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να ενημερώσει από τώρα το εκλογικό σώμα για τις απόψεις του στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και για τα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική συνοχή του έθνους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τα συμφέροντα της λεγόμενης «τουρκικής μειονότητας» δεν ταυτίζονται με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Ο τουρκικός εθνικισμός έχει δικές του αποσχιστικές βλέψεις, αντίθετες με τα συμφέροντα των Ελλήνων της Θράκης, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.

Εφόσον επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κυβερνήσει, θα πρέπει προφανώς να προασπίσει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και δεν θα έπρεπε να έχει στα ψηφοδέλτιά του στελέχη που υιοθετούν τις τουρκικές θέσεις.

Πηγή «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για τετοια υποκειμενα οπως και των αλλων κομματων σκουπιδια δεν αρκει μονο η καταψηφιση τους. Ας ευχομαστε οι ελληνες να ειναι κοντα η μερα της κρισης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]