Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΔHΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται για το ποιος είναι πιο γερμανόφιλος

Κανείς δεν έχει το μονοπώλιο να δηλώνει  πως στηρίζει Σουλτς για πρόεδρο της ΕΕ  δηλωνουν απο την ΔΗΜΑΡ ενοχλημένοι που ο Μ Σουλτς έδωσε το χρίσμα  του  στην Ελιά

Νέα συνάντηση με τον υποψήφιο των Ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σούλτς, είχε απόψε στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Μετά το πέρας της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο κ. Σουλτς  που αποκάλεσε την ΔΗΜΑΡ αριστερή κίνηση  τόνισε:
“Είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτή τη συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη.
Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε στις Βρυξέλλες κάναμε μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πρόγραμμά μου, την οικονομική κατάσταση στη χώρα και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα.
Συζητήσαμε διάφορα ζητήματα όπως την κατάσταση της γεωργίας. Είναι καλό και το υποστηρίζω οι διάφορες αριστερές κινήσεις στη χώρα να ενωθούν, ώστε να εκλεγούν μέλη του ευρωκοινοβουλίου”.
Σε ερώτημα για το ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ωστόσο φαίνεται να διαφωνεί με την υποστήριξή που σας παρέχει η ΔΗΜΑΡ» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απάντησε:
“Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι απόψε συναντιέμαι με τον κ. Κουβέλη.
Δεν μπορώ ωστόσο να μπω στα εσωτερικά των αριστερών κινήσεων, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου”.
Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης ανέφερε:
“Συναντηθήκαμε με το Μάρτιν Σούλτς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες…
Η ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία θα ενταχθεί με τους ευρωβουλευτές που θα εκλέξει στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
Συνομιλήσαμε για άλλη μια φορά και αναφερθήκαμε στις διεκδικήσεις που έχουμε, στις διεκδικήσεις που έχει ο Μάρτιν Σούλτς για την Ευρώπη.
Μια Ευρώπη, η οποία θα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στα μεγάλα προβλήματα του ευρωπαϊκού νότου και της Ελλάδας.
Η ανεργία, οι επιχειρήσεις που κλείνουν, το θέματα της αγροτικής ανάπτυξης βρίσκονται στην ατζέντα του Μάρτιν Σούλτς και όλοι προσπαθούμε, ώστε να καθοριστούν σε προοδευτική κατεύθυνση οι συσχετισμοί του νέου ευρωκοινοβουλίου και η εκλογή του προέδρου της Κομισιόν.
Η ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία μετέχει στην προσπάθεια αυτή αυτόνομα και ισότιμα προς όποια άλλη πολιτική δύναμη από την Ελλάδα θέλει να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μάρτιν Σούλτς.
Κανένας δεν έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής ή οτιδήποτε άλλο σχετικό.
Εκείνο το οποίο εμείς δηλώνουμε είναι ο σαφής ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός, ο καθημερινός μας αγώνας και η διεκδίκησή μας για να υπάρξει η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής…»
Στη συνάντησή του με το Μάρτιν Σούλτς, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της Αγ. Κωνσταντίνου συνόδευαν η ευρωβουλευτής Μ. Κοππά, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δ. Χατζησωκράτης, η βουλευτής Μ. Γιαννακάκη, ο πρώην υφυπουργός Θ. Παπαθεοδώρου και ο εκπρόσωπος Τύπου Χ. Μαχαίρας.

Από papaioannou-giannis, μοντάζ ΓρέκιΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]