Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία εξοπλίζεται απέναντι στο ΝΑΤΟ

Ρογκόζιν: «Η Ρωσία πρέπει να εξοπλίσει με ό,τι πιο σύγχρονο τον στρατό της μετά τις «απειλές» του ΝΑΤΟ»

Οι «εμφανείς απειλές» από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών και ΝΑΤΟ καθιστούν αναγκαίο τον εξοπλισμό του ρωσικού στρατού με σύγχρονα όπλα, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, αρμόδιος για την Άμυνα. 
«Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της αμυντικής βιομηχανίας μας και της στρατιωτικής τεχνολογίας, έπειτα από τις εμφανείς απειλές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» έγραψε συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του στο facebook ο Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Ακόμη ένας γύρος γεγονότων που τροφοδοτούν το πολιτικό αδιέξοδο μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης πυροδοτήθηκε ύστερα από την πρόσφατη εξέγερση στην Ουκρανία για την τύχη της Κριμαίας, την αυτόνομη ουκρανική περιοχή η οποία κατοικείται επί το πλείστον από ρωσικό πληθυσμό. 
Οι αρχές της Κριμαίας αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν ως νόμιμη τη νέα κεντρική κυβέρνηση του Κιέβου και την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προσαρτηθεί η περιοχή στη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Ουκρανία είχε κάνει έκκληση βοήθειας στο ΝΑΤΟ, ζητώντας να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η εδαφική κυριαρχία της χώρα και να προστατευτούν οι πολίτες της, μετά την έγκριση από το ρωσικό κοινοβούλιο να αναπτυχθούν στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία. 
Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, η Δύση επιτέθηκε κατάφωρα εναντίον της Μόσχας επιβάλλοντας κυρώσεις και ενισχύοντας τη στρατιωτική συνεργασία με το ΝΑΤΟ.

Πηγή «Ρωσία Τώρα»



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]